null Beeld

Let op: sappen en naalden kerstboom giftig voor huisdier

Sommige huisdieren lopen met een rondje om de kerstboom heen, terwijl andere er het liefst de hele dag in en omheen hangen. Dit laatste is echter niet zonder gevaar, zo waarschuwt de Dierenbescherming.

De sappen en naalden van een kerstboom kunnen namelijk voor vervelende klachten bij dieren zorgen.

Diarree en braken

Zo is het water waar je kerstboom in staat allesbehalve veilig voor je huisdier. Het water bevat namelijk vaak sappen uit je boom, die giftig zijn. “Zorg dat je hond of kat niet uit het water kan drinken,” zo schrijft de Dierenbescherming op Facebook. “Dit kan voor diarree, braken, maag-darmproblemen maar ook voor problemen met het zenuwstelsel zorgen.”

Sappen en naalden

Ook de dennennaalden van je boom kunnen voor problemen zorgen. “Als ze gewoon in de boom zitten, dan is er in principe niks aan de hand,” zo vertelt Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming. “Maar zorg ervoor dat er geen dennen in het eten of drinken kunnen komen. Naast het feit dat de giftige sappen ook in de dennen zitten, zijn ze ook nog eens scherp. In het ergste geval veroorzaakt dit gaatjes in de slokdarm van je dier.”

Tips

Zorg er daarom voor dat je dagelijks de naalden rondom je boom weghaalt, zodat je huisdier ze niet doorslikt. Ook kun je het beste de bak, waarin de kerstboom staat, bedekken zodat je dier er niet uit kan drinken.

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!

Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | Dierenbescherming

Foto | iStock

Eenzaamheid is niet alleen een groot probleem onder ouderen, maar ook onder jongvolwassenen. Daarom heeft Margriet het initiatief Margriet Belbuddy’s in het leven geroepen: Margriet-vrijwilligers bieden een luisterend oor aan iedereen die wel een praatje kan gebruiken. Van maandan t/m vrijdag van 18.30 tot 22.00 zitten onze Margriet Belbuddy’s voor je klaar via 088 076 77 00. Kijk voor meer informatie op Margriet.nl/belbuddys.

Erandi Godinez
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden