null Beeld

In déze Nederlandse Escape Room kun je samen met je hond proberen te ‘ontsnappen’

Doen jij en je hond alles samen? Dan bestaat er nu de mogelijkheid om te bewijzen dat jullie een écht team zijn. In Bergen op Zoom zit namelijk sinds kort een Escape Room waaruit je samen met je viervoeter kunt ontsnappen.

De Escape Room hoort bij het trainingscentrum ‘Dogs in Touch’ en is speciaal bedacht voor slimme honden en hun baasjes.

Veel ruimte in Escape Room

In tegenstelling tot een normale ontsnappingskamer zit je niet opgesloten in een kleine ruimte, omdat dit niet veilig is voor honden. In plaats daarvan worden jullie ‘opgesloten’ in een ruime hal waarin jullie alle ruimte hebben voor de opdrachten.

Leuke opdrachten

Het doel van de opdrachtis om Simon de Husky te bevrijden. Samen met je hond leg je een parcours af met opdrachten op het gebied van coördinatie, behendigheid en zoekwerk. Hiermee kunnen jullie samen punten verdienen en onderweg moet je zelf ook nog een paar puzzels oplossen.

Lees ook: deze Escape Room staat volledig in het teken van wijn

Waargebeurd verhaal

De zogeheten ‘Dog Escape Room’ is sinds eind 2019 open en nu al een groot succes. “Mensen zijn heel enthousiast,” zo vertelt Jacqueline van Vlimmeren aan BN De Stem. Wat het extra leuk maakt, is dat het verhaal van husky Simon ook echt is gebeurd. “Tijdens het WK Agility in Finland holde hij achter een groep herten aan en verdween-ie in het woud. Gelukkig vond een boswachter Simon hem later weer terug.”

Meedoen?

Lijkt het jou wel wat om mee te doen aan de Escape Room? Houd de Facebookpagina van Dogs in Touch dan goed in de gaten voor de mogelijkheden. Meedoen kost zo’n 30 euro per duo én werkelijk elk hondenras is welkom.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron |BN de Stem

Beeld | iStock

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden