null Beeld

Hond Hero is een echte held

Hero is een getrainde 'diabeteshond' en zorgt voor de 4-jarige Sadie vanaf dat ze heel klein was.

Bijzondere band

Sadie werd geboren met het syndroom van Down en 3 maanden later werd er diabetes type 1 bij haar geconstateerd. Hond Hero is op zo'n manier getraind dat hij met behulp van zijn sterke reukzin exact kan laten weten wanneer Sadies bloedsuikerspiegel te laag of te hoog wordt. Als de bloedsuikerspiegel te laag wordt, dan gaat Hero janken en geeft hij haar ouders zijn linkerpoot. Als het te hoog wordt, dan geeft hij zijn rechterpoot. Dit op zich is al erg bijzonder, maar afgelopen december werd pas echt duidelijk hoe bijzonder de band is tussen Sadie en Hero.

Hero slaat alarm

Sadie zat op school terwijl Hero thuis was, meer dan 8 km verderop. Plotseling begon Hero te janken. "Dat doet hij nooit zomaar, hij is altijd heel rustig", vertelde moeder Michelle. Voor de zekerheid belde ze naar de school van Sadie. Ze vroeg aan de lerares van Sadie of zij de bloedsuikerspiegel van Sadie wilde testen. Deze was op dat moment prima, maar nog geen half uur later ging de bloedsuikerspiegel ineens naar beneden. Had de hond dit aangevoeld?

Michelle vindt de daad van Hero zo ongelooflijk bijzonder, dat ze denkt dat er een telepatische band is tussen de twee.

Wat denk jij?

Bron: Metro.co.uk

[caption id="attachment_442904" align="alignnone" width="300"]

null Beeld

Hond Hero samen met Sadie.[/caption]

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden