Margriet logo
null Beeld

Hoe lief: Meghan Markle zet zich nog steeds in voor asieldieren

Meghan Markle is een grote dierenliefhebber: ze adopteerde zelf meerdere asielhonden en ook nu ze hertogin is zet ze zich nog steeds in voor het welzijn van dieren. Zo schreef ze onlangs het voorwoord van een jaarrapport van Mayhew, een organisatie die zich inzet voor dierenadoptie.

Meghan zou dit goede doel met veel plezier steunen, zo meldt E! News.

Eigen ervaring

Omdat Meghan zelf honden heeft geadopteerd, weet ze als geen ander hoeveel plezier dit zowel voor het dier als het nieuwe baasje kan opleveren. “Ik ben een trotse ‘rescue dog’ eigenaar en voor ons als mensen is het vitaal dat we deze dieren redden en nieuw, warm huis geven. Een organisatie als Mayhew is dan ook zeer belangrijk.”

‘Je krijgt er zoveel voor terug’

“Wat me opviel aan Mayhew is dat hun aanpak niet alleen draait om het vinden van een huis voor de dieren, maar dat ze ook naar methodes zoeken om te voorkomen dat dieren überhaupt in een asiel terechtkomen,” zo gaat Meghan verder. “De beslissing om een beestje te adopteren vraagt veel verantwoordelijkheid, maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar. Het verandert je leven voorgoed,” aldus Meghan.

Steentje bijdragen

De hertogin spoort mensen dan ook aan om hun steentje bij te dragen. Dit kan in de vorm van het adopteren van een dier, maar ook door als vrijwilliger aan de slag te gaan bij een dergelijke organisatie. “Ik ben er trots op om Mayhew te steunen en om met hen samen te werken om de levens van mens en dier te verbeteren.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Welingelichte kringen

Foto | Getty

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden