Margriet logo
Dromen over je hond Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dieren

Droom je wel eens over je hond? Dít kan het betekenen

Als jij een trouwe viervoeter in huis hebt waar je heel veel van houdt, dan is het niet gek als deze wel eens in je dromen kan voorkomen. Maar sommige mensen dromen ook over honden terwijl ze geen harig vriendje in huis hebben. Misschien zie je dit dan als een teken om er toch voor een te gaan zorgen. Natuurlijk zijn er ook nog kattenmensen die niets met honden te maken willen hebben, maar er toch af en toe eentje in hun dromen voorbij zien komen.

Er zijn verschillende redenen waarom je over jouw of een andere hond kan dromen. Wij zetten de zeven betekenissen voor je onder elkaar.

Dromen over je hond

Dromen kunnen zeker betekenissen hebben. Zo zijn er zelfs zeven redenen waarom je over je ouderlijk huis zou kunnen dromen. Dat je over honden droomt is ook niet gek, aangezien ieder mens wel eens per dag een trouwe viervoeter voorbij ziet komen. Misschien heb je zelf een beestje thuis, ken je iemand met een hond of zie je je buurvrouw elke dag de hond uitlaten: honden zijn overal. Er zijn zeven manieren waarop de hond kan terugkomen in jouw dromen en deze kunnen wijzen op vriendschap, loyaliteit en bescherming.

De willekeurige hond

Droom je over een hond - het maakt niet uit van wie deze hond is of welke soort ras het is - kan wijzen op een onopgelost drama rondom vriendschap, loyaliteit of bescherming. Dit komt omdat we deze eigenschappen ook vaak koppelen aan honden. Daarnaast kan de hond ook een menselijke relatie vertegenwoordigen. Zo zou je graag iemand willen of moeten beschermen of nieuwe vriendschappen willen opbouwen als je een hond in je dromen ziet.

De hond uit je jeugd

Misschien heb je momenteel geen hond als huisdier, maar had je als kind wel een maatje aan je zijde staan. Droom jij over de hond uit je jeugd (die inmiddels is overleden) dan kan dat wijzen op iets anders wat je uit je jeugd mist. Ga daarom eens terug in de tijd en denk aan het leven wat je toen had.

De huidige hond

Ben jij wel een hondenbaasje op dit moment, dan neem jij misschien onbewust het gedrag van je viervoeter over. Je zou kunnen zoeken naar genegenheid en je kunnen focussen op een persoon waarvan jij denkt dat hij of zij je kan belonen als je jouw huidige maatje in je droom ziet.

De overleden hond

We hadden het net al even over de hond uit je jeugd die is overleden. Maar wat als je in je dromen een hond ziet overlijden? Buiten dat het een verdrietige en nare droom is, zou je ook hier wat achter kunnen zoeken. Je droom kan veroorzaakt worden door stressfactoren uit je huidige leven zoals een relatiebreuk. Je huisdier komt, net zoals in het echte leven, je troosten in je dromen en je eraan herinneren dat je geliefd bent, ook in moeilijke tijden.

Nooit een hond gehad, maar heb je toch een stervende hond gezien ‘s nachts? Dan kun je te maken krijgen met verlies. Dit kan een verlies van een relatie of vriendschap zijn, maar ook van een idee of een ideaal. Voel je niet al te triest over deze droom, want waar een deur dicht gaat, opent altijd een andere deur.

De achtervolgende hond

Achtervolgd worden is absoluut niet fijn. Gebeurt dit in je dromen dan is het logisch dat je nachtrust een beetje verstoord kan worden. Ondanks dat het rennen en spelen met een hond leuk kan zijn, is een achtervolging van een hond geen pretje. Sterker nog: het levert angst op. En laat dat dan ook net de betekenis van de droom zijn. Alleen is het vaak een angst of stressfactor die nog niet is opgelost of die je zelf niet wil toegeven. Je onderbewustzijn is er wel heel zeker van en laat je weten dat je de angst toch onder ogen moet komen. Maar het kan ook goed zijn dat je momenteel iets ontwijkt, bijvoorbeeld een belangrijke beslissing of een verantwoordelijkheid. Dit kan een goed moment zijn om te kijken naar de dingen die je niet erkent in het leven.

De aanvallende hond

Helaas, nog een nare droom. Want wat betekent het als een hond je bijt of je zelfs aanvalt in je droom? De agressie van de hond in je dromen kan wijzen op een overweldigende situatie waarin je druk en drang voelt en zelfs wilt ontsnappen aan de situatie. Misschien zit je in een nare relatie of is je werk te veel aan het worden. Je droomt probeert hier door middel van een aanvallende hond aandacht op te vestigen.

De gewonde hond

Zie je s’ nachts een willekeurige of jouw hond voorbij komen die gewond is, dan is de kans groot dat je in je eigen omgeving iemand hebt die ziek is, ook pijn heeft of gewoon lastige tijden doormaakt.

Bron | Cosmopolitan

Paulien BergwerffGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden