null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Déze hondenrassen kunnen het goed met katten vinden

Kun je maar niet kiezen of je een honden- of een kattenmens bent? Of zijn bij jullie thuis de meningen verdeeld? Kiezen hoeft niet: er zijn genoeg hondenrassen die prima met katten in huis kunnen wonen. En dan vooral déze negen rassen.

Houd als regel aan dat je de nieuwe pup aan je kat voorstelt voordat het hondje vier maanden oud is. Helemaal ideaal is als ze samen kunnen opgroeien. Hond en kat zullen zich sneller bij elkaar op hun gemak voelen als ze van jongs af aan leren samen te wonen. Wat ook helpt is om ze tegelijk eten te geven, dat versterkt het ‘roedel’-gevoel.

Hondenrassen die goed met katten kunnen

Boxer

Je zou bij deze grote, stoere honden niet verwachten dat ze goed overweg kunnen met katten, maar het is toch echt zo. Boxers zijn ook een heel goede match met kleine kinderen en andere dieren. Ze mogen dan wel sterk en groot zijn, door hun zachtaardige karakter zullen ze hen niet snel kwaad doen. Boxers staan dan ook bekend als goede therapiehonden.

Golden retriever

Dit is vast geen verrassing, want golden retrievers zijn zo’n beetje de makkelijkste, meest zachtaardige honden die er zijn. Ze zijn speels maar niet overenthousiast en weten wanneer ze de ander met rust moeten laten. En laat met rust gelaten worden nou net iets zijn waar de meeste katten van houden.

Basset hound

Deze zielig kijkende honden met lange oren zijn een beetje eigenwijs en moeilijk te trainen. Hierin lijken ze wel wat op katten, en misschien is dat wel waarom ze zo goed met elkaar kunnen opschieten. Basset hounds zijn ook erg rustig en vriendelijk en hebben niet veel beweging nodig. Slapen vinden ze veel leuker. De ideale hond voor kattenmensen die toch graag een hond in huis hebben.

Lees meer:

Wie zijn er gelukkiger: honden- of kattenmensen?

Cavalier king Charles spaniel

Spaniels zijn niet snel onder de indruk, ze zijn hartelijk en passen zich makkelijk aan. Dus zelfs als er al een kat in huis woont die de hele zaak als zijn territorium beschouwt, zullen spaniels zich daar niet druk om maken. Go with the flow is hun motto.

Maltezer

Pas maar op, je maltezer en je kat zullen misschien zulke goede vrienden worden dat ze je niet meer zien staan. Maltezers zijn ontzettend sociaal en hebben niet veel beweging nodig, waardoor ze zich makkelijk kunnen aanpassen aan het leefritme van een kat. Ze kunnen ook net zo eigenwijs zijn als katten. Je zult je met dit komische duo dan ook niet snel vervelen.

Bichon frisé

Dit schattige, knuffelbare hondje is speels, actief en nieuwsgierig, net als een jonge kitten. Daarom gaan deze hondjes ook het best samen met kittens en kunnen ze het wat minder goed vinden met een temperamentvolle, oudere kat. Bichon frisé’s zijn niet graag alleen, waardoor ze alleen maar blij zullen zijn met een kattenvriendje in huis dat hen gezelschap kan houden.

Beagle

Beagles zijn van origine jachthonden die gewend zijn om in roedels te leven. Katten zullen ze dan ook snel opnemen als onderdeel van hun roedel. Deze honden houden niet van verveling, dus zullen ze blij zijn met een speelmaatje in huis. Of dat een hond of kat is, maakt hen weinig uit: door hun vriendelijke karakter kunnen ze met de meeste dieren prima overweg. Wel laten ze graag van zich horen. Dus als je kat daar niet van gediend is, is het misschien niet de beste match.

Mopshond

Als we één woord moeten kiezen om mopshonden te omschrijven, is dat het woord ‘goedzak’. Mopshonden vinden vrijwel alles best. Ze houden van aandacht en luieren en zullen niet snel boos of agressief worden. Een knuffelmaatje is voor mopshonden het leukst. Maar als je kat niets van hem moet hebben, zal de mopshond dat ook respecteren. Leven en laten leven.

Labrador retriever

Voor labradors geldt hetzelfde als voor golden retrievers, al zijn labradors nog net iets energieker en nieuwsgieriger. Labradors willen vriendjes worden met iedereen, zijn slim en weten wanneer een ander – ook de kat – ruimte nodig heeft. Wanneer je je kat aan een labrador voorstelt terwijl hij nog een puppy is, is de kans groot dat ze vrienden voor het leven worden.

Bron | purewow.com

Beeld | iStock

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!

Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Quirine BrouwerGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden