Margriet logo
null Beeld

PREMIUMaflevering 2

‘Zeg, als je toch wakker bent, dan heb ik nog wel een leuk ideetje’

Ruim anderhalf jaar eerder, de nacht van woensdag op donderdag:

De regen tikt monotoon tegen ons slaapkamerraam. Voor de zoveelste keer ga ik verliggen en trek het dekbed iets hoger op. Nee, niet kijken, vermaan ik mezelf. Een halve minuut later tuur ik toch naar de rode cijfers die zich scherp aftekenen in de zwarte nacht. Tien voor twee; nog maar vijf uur te gaan. Evi is nog niet thuis, denk ik geërgerd. En dat voor een doodgewone woensdag.

Een eigenaardig kriebeltje trekt langs mijn scheenbeen omhoog. Ik bijt op mijn wang om mezelf af te leiden. Krabben helpt toch niet, bovendien maak ik Thijs wakker als ik te veel woel.

Een vaal wintergezicht

Ik vlucht weg in mijn gedachten en denk aan Brigitte, die ik vanmiddag in het winkelcentrum trof. ‘Ha Nina!’ riep ze enthousiast, toen ze voor me opdook. Verbaasd zette ik mijn volgestouwde boodschappentassen naast me neer. Mijn voormalige buuf leek in niets meer op de verloren vrouw van vorig jaar, toen Vincent net bij haar weg was. Haar ogen straalden, haar knalrode lippenstift matchte perfect bij haar tas. In een flits zag ik mezelf door haar ogen: mijn haar op een gehaaste staart en een veel te vale winterjas. Een vaal wintergezicht, ook dat.

Overvloed aan seks

“Wat goed om je te zien, hoe is het?” vroeg ik haar. Brigittes stem schoot de hoogte in toen ze vertelde over de man die ze pas ontmoet had. “Via Tinder, dat geloof je toch niet?” “Verliefdheid staat je goed,” zei ik en ik meende het.

“Het komt door de overvloed aan seks,” antwoordde ze met een grijns. “Wist je dat Vincent en ik het al jaren niet meer deden? Ik was helemaal vergeten hoe leuk het kan zijn. Echt, wat knap je daarvan op. Jij en Thijs doen het toch nog wel?” Brutaal keek ze me aan. “Ach, natuurlijk wel,” vervolgde ze gehaast, alsof ze zelf schrok van haar vraag. “Julie zijn zo’n leuk stel.” Ik boog me naar mijn tassen op de grond. “Ik moet echt verder,” zei ik. “Doen we volgende week een koffietje?”

Een leuk ideetje

Beng. De deur valt hard in het slot, dan hoor ik stappen op de trap. Ook Thijs schiet overeind en slaakt een zucht. “O, die boemerangdochter from hell van mij.” “Wat ben jij ad rem, zo midden in de nacht,” antwoord ik lachend. Dan kruip ik naar hem toe. “Zeg, als je toch wakker bent, dan heb ik nog wel een leuk ideetje.”

Meteen voel ik zijn lichaam verstarren.

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

Volgende week:

Bij het ontbijt voelt Nina zich verdrietig, boos en afgewezen. En dan zegt Thijs ook nog eens dat hij serieus met haar wil praten.

Nina

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden