Header De affaire NW Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUMAflevering 35

O, wat mis ik zijn ondeugende appjes, mijn levenselixer

De middag verloopt niet helemaal soepel bij Nina. Het enige wat ze nu wil, is iets wat eigenlijk niet mag.

Vorige week: Nina vertelt aan haar vriendin Lieke dat het tussen haar en Thijs niet lekker loopt.

Week 35 - Dinsdagmiddag

“Hé, loop eens door!” Een man met een tatoeage in zijn nek duwt zijn boodschappenkar tegen mijn hielen. “Au!” roep ik. Dan zie ik de lege ruimte voor me in de rij en vervolg: “Oh, sorry.” Meteen vervloek ik mezelf. Dat zou die vent moeten zeggen, niet ík. Waarom doe ik toch altijd zo onderdanig? Ik vecht tegen mijn tranen en kijk woest naar het enige kassameisje in de hele supermarkt. Willen ze nu echt dat ik met mijn volle kar naar de zelfscankassa ga? De wereld is knettergek geworden. En ik ook. Dit gaat niet meer, het lukt me niet. En niet omdat ik niet mijn best heb gedaan. Ik wilde het oprecht bij één keer houden met Daniël. En dan geen contact meer, niet verder appen; ik heb zelfs de atletiekclub een paar keer geskipt. Maar het verlangen zakt niet, geen millimeter.

Boos

En waar doe ik het voor? Voor Thijs, die me amper ziet staan? De afgelopen twee weekenden heeft hij gewerkt, als hij vrij is zit hij met z’n iPad verkleefd of gaat hij fietsen met Niels. Hij heeft totaal niet in de gaten hoe het met mij gaat en hoewel me dat natuurlijk goed uitkwam, maakt het me ook boos. Hoezo slikt hij mijn smoesjes zo makkelijk? Hij keek niet eens gek op toen hij me pas in het holst van de nacht met mijn mobiel in de badkamer aantrof. Hij zou ook eens kunnen doorvragen. No way dat ik hem dan de waarheid vertel, maar toch: een beetje belangstelling zou geen kwaad kunnen. Van mijn zorgen over de jongens wil hij ook al niets weten.

Die ene poging om mijn nieuw ontvlamde lusten in ons huwelijk in te brengen, door het mooie setje dat ik voor Daniël had gekocht voor Thijs aan te trekken en hem in bed op te wachten, liep faliekant mis. Thijs bleef nog zo lang beneden dat ik, met setje en al, in slaap viel.

Ondeugende appjes

Nee, het klopt helemaal wat ik vorige week tegen Lieke zei: Thijs heeft geen enkel oog voor mij. Het enige dat me op de been houdt zijn de twee appjes per dag van Daniël. We wensen elkaar elke ochtend een fijne dag en elke avond welterusten. Ik zuig zijn woorden op als nectar. Ik weet dat hij openstaat voor meer, veel meer, maar hij laat het initiatief bij mij. Een gentleman. Maar o, wat mis ik zijn ondeugende appjes, mijn levenselixer.

Kutmiddag

Als ik eindelijk aan de beurt ben reageer ik niet op het vrolijke ‘Goedemiddag’ van de caissière. ‘Zie je niet dat het een kutmiddag is?’ zou ik willen snauwen. ‘Een kut-kut-kutmiddag. En het gaat nóóit meer leuk worden.’

Als ik heb afgerekend, rijd ik mijn kar terug naar de ingang en til mijn zware tassen eruit. Meteen scheurt een van de hengsels. Niet alleen het pak melk barst op de grond, ook de fles dure olijfolie, de druppels spatten tegen mijn suède laarsjes. Ik zie de glanzende, overrijpe kersen waar ik me op verheugde onder de rij met karren rollen en kan me niet langer goed houden. Een donkere jongen met dreadlocks schiet me te hulp en terwijl hij mijn spullen opraapt en in een nieuwe tas doet, reikt zijn vriendin me een zakdoekje aan.

“Dank je,” weet ik uit de brengen. Maar ik wil geen zakdoekje. Ik wil mijn telefoon. Zodra het behulpzame stel zich omdraait, grijp ik naar mijn handtas.

Eva, werk

Whatsapp. Eva, werk. Zelfs de profielfoto - een beekje bij een hoge berg - verraadt niet dat dit Daniël is. De enige persoon in de wereld die mij uit deze put kan trekken. Ik verstuur het bericht voordat ik me kan bedenken.

“Vrijdagmiddag. Jouw huis, jouw bed?”

Volgende week: Staat Nina een grote verrassing te wachten. Maar of die nou zo leuk is…?

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

NinaRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden