Margriet logo
Nieuwe header De Affaire. Beeld Margriet
Beeld Margriet

PREMIUMAflevering 46

Nu móet ik het weten: waarom zit Daniëls vrouw al zo’n tijd in Frankrijk?

Als Nina en Daniël samen in bed liggen durft Nina eindelijk eens verder te vragen naar de vrouw van Daniël.

Vorige week: Verheugde Nina zich op haar afspraak met Daniël. Tot Thijs onverwachts roet in het eten dreigt te gooien.

Vrijdag

“Hoe zit het eigenlijk tussen jou en je vrouw?”

Ik heb een extra kussen achter mijn hoofd geplant. Het dekbed heb ik opgetrokken tot aan mijn kin. Tijdens onze vrijpartij van zonet waande ik me nog Marilyn Monroe, maar nu mijn zwartkanten setje slordig naast het bed ligt en de opwinding is vervlogen, voor even in elk geval, geneer ik me voor mijn buik en hangende borsten. Daniël lijkt zich niet bewust van mijn gêne. Hij ligt naast me, naar me toegedraaid, zijn ogen staan zacht.

Eindelijk stel ik de vraag. Eerder durfde ik het niet, maar nu we officieel ‘verliefd’ zijn, gelden er nieuwe regels. En ik móet het weten: waarom zit Daniëls vrouw al zo’n tijd in Frankrijk?

Teken aan de wand

“Na de komst van onze derde groeiden we uit elkaar,” begint hij. “Alles draaide om de kinderen. De valkuil van veel huwelijken, denk je niet? Eerlijk gezegd had ik niet zo in de gaten. Ik speelde in een bandje” - ik kijk verbaasd, hier moet ik nog eens op doorvragen – “en sportte veel. Bovendien hadden we het met gezin altijd gezellig. Wat wil je nog meer, dacht ik naïef. Ik had moeten weten dat het feit dat we zelfs geen ruzie meer maakten een teken aan de wand was.”

Date in gevaar

Ik denk aan de woordenwisseling van Thijs en mij gisteravond. Als dat een graadmeter voor liefde is, zit het bij ons nog wel goed. Al voel ik me er hartstikke schuldig over. Dat ik ontplofte omdat Thijs zonder overleg de loodgieter op mijn vrije dag had besproken, kwam natuurlijk alleen omdat mijn geheime date met Daniël zo in gevaar kwam. Toen ik koppig volhield dat ik de stad in wilde en me daar erg op had verheugd, belde Thijs de loodgieter weer af. Hij zei zelfs meermaals sorry. Ik draaide mijn rode wangen van hem af en voelde me een bitch.

“Begin dit jaar gaf Tessa plotseling aan dat ze ons huwelijk op pauze wilde zetten,” vervolgt Daniël zijn verhaal. De naam van zijn vrouw, die ik nu voor het eerst hoor, bezorgt me een steekje. “Ze vertrok naar het vakantiehuis dat ze van haar ouders heeft geërfd. Als kunstenares kan ze overal werken.” Kunstenares? Opnieuw een steek. “In het begin miste ik haar verschrikkelijk. Ik had er alles voor over om het weer goed te maken. Maar ik krijg er genoeg van om in de wachtstand te staan. En nu ik jou ken...”

In dit bed?

Hij komt overeind en kust me zachtjes in mijn hals. “Missen je kinderen haar niet?” wil ik nog weten. “Jazeker. Maar ze komt af en toe naar Nederland hoor, komende week is ze ook weer hier.”

Dit overvalt me zo dat ik overeind schiet. “Hier in huis? Ook in dit bed?”

Het voelt plotseling onverdraaglijk verkeerd om hier te zijn. Daniël trekt me naar zich toe en vouwt zijn handen om mijn gezicht. “Nee gekkie, niet in dit bed.” Ik kan de spikkeltjes in zijn ogen tellen. “Ze heeft boven een eigen kamer.” Met zijn wijsvinger streelt hij zacht over mijn lippen. “We hebben trouwens ook al eeuwen geen seks meer. Ik kan me niet heugen wanneer de laatste keer was.”

Hij is even stil. Dan vraag hij: “En jij? Doen jij en Thijs het nog?”

Volgende week: Heeft Nina een openhartig gesprek over seks met de enige persoon die ze in vertrouwen durft te nemen

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

NinaMargriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden