Margriet logo
null Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUMaflevering 3

‘Na het fiasco van vannacht drukt de dag loodzwaar op me’

Nina's dag begint slecht. Ze blijft maar denken aan de opmerking van Brigitte over wat een leuk stel zij en Thijs toch zijn. De werkelijkheid is namelijk heel anders.

Vorige week: De Tinderavonturen van haar buurvrouw Brigitte laten Nina nadenken over haar eigen seksleven. Als ze ’s nachts toenadering zoekt tot Thijs, verstart hij.

Donderdagochtend:
“Wil jij ook omelet?” Thijs breekt eieren boven de koekenpan. Het vuur staat veel te hoog en het aanrecht ligt vol met rommel. “Ik eet nu niet, dat weet je toch,” zeg ik geïrriteerd. Hoe bestaat het dat hij nog niet steeds weet dat ik sinds een halfjaar pas tegen tienen ontbijt, als ik al aan het werk ben.

Hoewel, ik ben zelf ook niet helemaal gewend aan dit strenge regime van mijn overgangscoach. Ik voel me er meestal wel energieker door, maar vandaag is daar niets van te merken. Ik schenk mezelf een kop thee in.

Lees ook: ‘Hoe heb ik ons in hemelsnaam in deze nachtmerrie kunnen manoeuvreren?’

‘Je hebt weer eens geen zin’

“Mam, waar is mijn nieuwe spijkerbroek?” Ruben staat in zijn onderbroek in de deuropening. Ik moet op mijn lip bijten om niet tegen die arme schat uit te vallen. Maar na het fiasco van vannacht drukt de dag loodzwaar op me. Thijs deinsde terug toen ik een vrijpartij voorstelde, terwijl hij daar vroeger toch op elk tijdstip voor te porren was.

‘Ik voel me niet zo lekker,’ mompelde hij lafjes. ‘O, je hebt weer eens geen zin, zeg dat maar gewoon hoor,’ snauwde ik. Ik had al spijt voordat ik weer adem kon halen. ‘Nou ja, het was maar een ideetje,’ probeerde ik nog, maar Thijs had zich al van me afgedraaid en deed alsof hij sliep.

Wat maakt het uit?

Ik lag nog een tijd wakker, vechtend tegen mijn tranen. Kom op, zei ik tegen mezelf. Ik laat me toch niet gek maken door Brigitte met haar rode lippenstift? Natuurlijk is haar nieuwe seksleven spannend, maar ze heeft ook zo veel ellende gehad. En ze heeft gelijk: Thijs en ik zijn een heel leuk stel. Wat maakt het dan uit dat het al drie - nee bijna vier, verbeterde ik mezelf - maanden geleden is dat we het voor het laatst hebben gedaan?

‘Op jóuw initiatief,’ meldde een venijnig stemmetje tussendoor. ‘Net als de keer daarvoor en die daarvoor.’ Bestonden er maar oordopjes om me tegen mijn eigen negatieve gedachtes te beschermen. Want zo hoog is mijn libido toch ook niet meer. Maar sinds mijn middel is uitgedijd voel ik me minder aantrekkelijk. Wat extra bevestiging van Thijs zou me goed doen, maar juist nu is hij drukker dan ooit. ‘Maar nooit te druk voor zijn wekelijkse filmavond met z’n vrienden,’ bemoeide het venijnige stemmetje zich er weer mee.

Praten

“Gewoon waar hij hoort,” zegt ik gelaten tegen Ruben. Ik reik naar de beschuitbus. Met het intermittent fasting wordt het niets vandaag. Dan komt Thijs tegenover me zitten en zegt: “Ik wil even met je praten.”

Volgende week: Als Nina met Brigitte gaat lunchen, toont die haar een macht met iemand die Nina heel goed kent.

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

Ninaredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden