Margriet logo
Nieuwe header De Affaire. Beeld Margriet
Beeld Margriet

PREMIUMaflevering 47

‘Maar het is toch raar, dat ik met twee mannen tegelijk naar bed kan gaan en daar ook nog van geniet?’

Nina heeft een openhartig gesprek over seks met de enige persoon die ze in vertrouwen durft te nemen.

Vorige week: lag Nina in bed bij Daniël. Hij vertelde over zijn huwelijk dat op pauze staat, en stelde haar een confronterende vraag.

Woensdagmiddag

“O nee! Vroeg hij echt of jij en Thijs nog seks hebben?” Brigitte slaat haar hand voor haar mond. Dan barst ze in lachen uit. “En toen, wat zei jij?”

“Ik perste eruit: ‘bijna nooit’. Daarna begon ik hem te zoenen. Ik kon hem toch moeilijk vertellen dat ik Thijs drie dagen daarvoor nog verleid had? Ik schaamde me verschrikkelijk.”

Brigitte schatert zo aanstekelijk dat ook ik in de lach schiet. De pijnlijke situatie die al dagen nasuddert in mijn gedachten, lijkt na drie glazen wijn op mijn lege maag plotseling best geestig.

Partner in crime

Het doet me goed om bij Brigitte te zijn. Ik praat op dit moment liever met haar dan met mijn beste vriendin Lieke. Dat heeft natuurlijk alles te maken met mijn slechte geweten. Zelfs op mijn werk praat ik niet meer vrijuit met Caro, omdat ook zij niets over mijn vreemdgaan weet. Alleen Brigitte is mijn partner in crime. Ze vindt mijn affaire onverstandig maar veroordeelt me niet en zegt telkens: “Als je er dan tóch mee doorgaat, lucht dan af en toe je hart bij mij.”

Vanmiddag vertrok ik wat eerder van mijn werk om bij haar langs te gaan. Ze schonk meteen Sauvignon Blanc in en we zijn net begonnen aan de tweede fles. De alcohol maakt me loslippiger dan ik eigenlijk wilde. “Maar het is toch raar, dat ik met twee mannen tegelijk naar bed kan gaan en daar ook nog van geniet?” Ik voel dat mijn wangen rood kleuren. “Dat had ik nooit van mezelf verwacht. Maar ik heb zo’n hoog libido door mijn verliefdheid. En met Thijs is het ook altijd fijn vrijen. Het lijkt trouwens alsof hij ruíkt dat er een kaper op de kust is. We doen het veel vaker dan eerst.”

“Hij wil gewoon ook even zijn piketpaaltjes slaan,” grapt Brigitte. “En hé, voel je vooral niet schuldig dat je hebt gelogen tegen Daniël. Ik vind dat hij met zijn vraag over een grens gaat. Thijs is toch je man? Wees blij dat jullie het nog doen én dat het fijn is. Dan weet je tenminste dat je thuis de hoofdprijs hebt. Want dat is toch zo?” Ze reikt opnieuw naar de fles wijn.

Bevestiging

Hoewel ik al meer dan genoeg heb gehad, houd ik toch mijn glas bij. Ik ben niet alleen van slag door het leugentje tegen Daniël, ook zijn aarzelende ‘Maar nu ik jou ken…’ toen hij het over de toekomst van zijn huwelijk had, verwart me. Hoe bedoelt hij dat? Zou hij serieus met mij verder willen? Voor mij is dat uitgesloten, ik wil bij Thijs, bij mijn gezin blijven. Waarom maken Daniëls woorden me dan toch zo blij? Is het puur de bevestiging dat hij mij bijzonder vindt? Of verlang ook ik stiekem naar meer? Ik weet het niet en dat maakt me angstig. Deze verliefdheid krijgt steeds grotere vleugels en ik voel dat ik maar weinig invloed op de vliegroute heb.

Plotseling realiseer ik me dat Brigitte nog steeds op antwoord wacht. “Ja, ja, natuurlijk, Thijs is de hoofdprijs,” zeg ik gauw. “Je moet gewoon genieten van die overvloed aan seks,” verzucht Brigitte. “Ik zou willen dat ik dat had. Het enige is dat je natuurlijk wel condooms moet blijven gebruiken met Daniël. Zo goed ken je hem niet en je wilt niet dat Thijs via jou iets oploopt.”

Dan buigt ze zich geschrokken naar me toe. “Wat is er, valt de wijn niet goed? Je ziet opeens zo wit?”

Volgende week: Voelt Nina zich dommer dan dom en ze weet niet wie haar raad kan geven.

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

NinaMargriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden