Margriet logo
header de affaire juiste kleur Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUMAflevering 4

‘Je moet altijd wat achter de hand hebben hè,’ zegt Brigitte terwijl ze op Tinder kijkt

Nina spreekt af met buurvrouw Brigitte om even bij te praten. Als het over ‘lekkere hapjes’ gaat op Tinder, krijgt Nina de schrik van haar leven.

Vorige week: Nina is chagrijnig na Thijs’ afwijzing. Ze baalt ervan dat hun seksleven op zo’n laag pitje staat. En dan zegt hij ook nog dat ze dat even moeten praten….

Vrijdagmiddag:
Ook haar nagels zijn knalrood, zie ik nu ze tegenover me zit. Brigitte lepelt het hartje van haar cappuccino en vertelt over haar Tinderman. Ik smul van haar verhaal. Net als de vorige keer ziet mijn vroegere buurvrouw er stralend uit. Ook ik heb mijn best gedaan, zo op mijn vrije dag, met het zwarte jurkje waar ik sinds kort weer in pas.

‘Je ziet er mooi uit,’ zei Evi vanochtend spontaan. En ik was stiekem blij dat ze terug is, want mijn drie mannen in huis lopen niet bepaald over van de complimentjes.

Trots

“En hoe is het met jou?” Brigitte nipt van haar tweede koffie. We hebben ons laten verleiden door een stuk huisgemaakte carrot cake. Ik laat de room smelten op mijn tong en praat Brigitte dan vlot bij. Evi, die weer bij ons woont sinds haar relatie verbroken is. Die weigert zich nog aan onze regels te houden, maar wel veel gezelligheid met zich meebrengt. “Kon ze niet bij haar moeder?” wil Brigitte weten. “Ze vindt het leuker bij ons.” Mijn stem klinkt trots. Het is moeilijk genoeg geweest tussen ons, ik ben blij met de band die we nu hebben.

‘Hij is de allerliefste’

“Ruben zit in de vierde. Hij is veel aan het gamen en hij is erg op zichzelf. Soms denk ik: was hij maar meer zoals Kaj. Die heeft vriendjes bij de vleet. Maar Ruben zelf lijkt nergens onder te lijden. En Kaj, tja.” Ik glimlach. “Vrolijk, druk, ondernemend, je weet het. En nog altijd een knuffelkont. Hoewel hij wel begint te puberen.” “En Thijs, is ook met hem alles goed?” vraagt Brigitte. Ik knik. “Hij is druk, altijd hè. Maar de allerliefste, echt.”

Ik denk aan vorige week donderdag - en begin te stralen. “Pas hadden we ’s nachts wat gedoe. De volgende ochtend kwam hij plechtig tegenover me zitten. Ik dacht dat hij een moeilijk gesprek wilde beginnen, maar hij stelde een romantisch tripje voor. Naar Rome! Om elkaar weer even aandacht te geven. Hoe hectisch het ook is op zijn werk, hij heeft beloofd iets te regelen. Zo leuk.”

Een lekker hapje

Dan sta ik op en ga naar het toilet. Voor de spiegel tuit ik mijn lippen. Zal ik ook eens zo’n felle lippenstift proberen? Als ik terugkom, zit Brigitte over haar mobieltje gebogen. “Even swipen op Tinder,” reageert ze op mijn verbaasde blik. “Ja, je moet altijd wat achter de hand hebben hè. Kijk, deze vent is ook een lekker hapje.” Ze draait haar scherm naar me toe. Ik kijk recht in het gezicht van mijn oude vlam Xander.

Volgende week denkt Nina tijdens het hardlopen na over haar ex Xander en heeft Thijs een vervelend bericht voor haar.

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

Ninaredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden