Header De affaire NW Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUMAflevering 41

‘Je moest eens weten,’ snik ik. ‘Ik heb het met een ander gedaan’

Nina gaat langs bij haar oude buurvrouw Brigitte. In eerste instantie om haar te controleren, maar uiteindelijk stort ze haar hart bij haar uit.

Vorige week: De leuke Rome-trip met Thijs krijgt een vervelend staartje. Terwijl Nina daar nog van bijkomt, beëindigt Daniel hun contact via een WhatsAppje.

Week 41, vrijdagmiddag

“Nina, wat doe jij hier?” Mijn vroegere buurvrouw lijkt niet bepaald blij me te zien. Na het boodschappen doen reed ik langs haar appartement en ik dacht opeens aan mijn nog steeds niet ingeloste belofte aan Xander eens te polsen hoe het met Brigitte is. Na hun korte romance krijgt hij geregeld pikante berichtjes van haar en zijn veronderstelling dat ze aan de drank is, baart ook mij zorgen.

“Ik was gewoon benieuwd hoe je woont.” Ongemakkelijk tuur ik langs Brigitte heen de gang in. Ze moest eens weten dat ik haar stiekem kom controleren. Dat de andere reden dat ik hier ben is omdat ik thuis tegen de muren opvlieg, eigenlijk geen minuut alleen kan zijn, wil ik ook niet laten merken.

“Nou, je ziet het: ik heb het prima voor elkaar.” Brigitte’s cynische ondertoon ontgaat me niet. Ze loopt voor me uit naar haar woonkamer. Die is klein en donker, heel anders dan het zonnige huis waar ze woonde met haar ex. Mijn oude buuf ziet er moe uit. Haar nagels, eerder zo verleidelijk rood gelakt, zijn afgebladderd. Haar pony is net te lang. Ik laat mijn blik door de ruimte glijden. Eenvoudig maar netjes, gezellig. Geen lege drankflessen onder tafel, geen andere alarmsignalen. Ineens schaam ik me. Wie denk ik wel dat ik ben om haar zo te komen checken?

Sorry

Nadat ze koffie heeft gezet, komt Brigitte naast me zitten. En legt, hartelijk opeens, haar hand op mijn arm. “Leuk dat je er bent, Nina. Ik krijg niet veel bezoek. Veel vriendinnen hebben me laten vallen sinds mijn scheiding. Alsof ik een roofdier ben, dat het voorzien heeft op hun echtgenoot. Zo stom. Dat zou ik nooit doen.”

Ze valt stil, kijkt me dan recht aan. “Al had ik natuurlijk ook niet Xander moeten gaan daten. Sorry Nina. Ik wist dat het jouw ex was.”

Mijn eerdere jaloezie voelt plotseling heel kinderachtig. “Geeft niet joh. Ik ben je dankbaar. Door jou is hij weer terug in mijn leven, als goede vriend.”

“O, jij ziet hem dus nog wél?” Brigitte klinkt gelaten. “Nou, ik niet. Na vijf dates zei hij dat hij het toch niet voelde…” Ze bijt op de nagel van haar duim en vervolgt dan vertrouwelijk: “Ik hoopte dat we friends with benefits konden blijven, soms probeer ik dat nog. Want hij was tenminste áárdig. De meeste scharrels ghosten je gewoon.”

Lekker rustig en veilig

Ze zucht en draait zich naar me toe. “Geloof me, die hele datingwereld is walgelijk. Alle mannen zijn alleen maar uit op onenightstands.” Ze knippert met haar ogen maar kan niet voorkomen dat ze vochtig worden. “Ik zeg je één ding, Nina. Zorg dat je Thijs houdt. Ik dacht dat het walhalla zou aanbreken na mijn scheiding. Maar ik zit hier avond aan avond alleen. Had ik jouw soort leven nog maar, lekker rustig en veilig met je man.”

Mijn slapen beginnen te kloppen. Op de plek van het gat in mijn hart, het zwarte gat dat al dagen al mijn energie opzuigt en al mijn ledematen als lood laat voelen, komt opeens een vulkaan tot uitbarsting.

“Je moest eens weten,” snik ik. “Ik heb het met een ander gedaan. Nu is het voorbij maar ik houd het niet uit zonder hem. Ik heb me nooit zo ellendig gevoeld.”

Volgende week: Beseft Nina dat haar leven na die paar geheime afspraken met Daniël al erg op z’n kop staat. Is het dan wel verstandig om hem toch weer te appen?

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

NinaRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden