Margriet logo
null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUMAflevering 48

Is Daniël wel echt zo’n betrouwbare man als ik denk? Eén ding is zeker: hij bedriegt zijn vrouw met mij

Nina voelt zich dommer dan dom en probeert haar gepieker op een rijtje te zetten door een rondje te gaan hardlopen.

Week 48 - Vrijdag

Vorige week: Nina is verbaasd dat ze kan genieten van seks met zowel Daniël als Thijs. Als ze daarover praat met Brigitte, begint haar vriendin over condooms.

O, wat voel ik me dom. En hoe snel mijn hardloopschoenen de grond ook raken, ik kan dat gevoel niet van me afschudden. Ik ren door het park, dat nog zo goed als verlaten is op dit vroege uur. Wat honden, een enkel baasje, verscholen in een dikke winterjas. De kale bomen zien er dreigend uit. Rillend trek ik mijn mouwen over mijn handen.

Gezonde verstand

Vannacht bleef het weer eens malen in mijn hoofd. Sinds Brigitte twee dagen geleden over condooms begon, kan ik nergens anders meer aan denken. Zo vanzelfsprekend als zij ervan uitging dat Daniël en ik die gebruiken, zo vanzelfsprekend zou dat natuurlijk ook moeten zijn. Hoe oud ben ik nou helemaal?

Onlangs kocht ik nota bene nog een doosje condooms, toen Ruben nog met Sam was, en legde dat in zijn bureaula. Een stille hint van een bezorgde moeder. Hoe kon ik ze voor mezelf dan zomaar vergeten? Dat mijn gezond verstand de afgelopen maanden ver te zoeken was, dat wist ik wel, maar hier sta ik toch van te kijken.

Ik heb de afgelopen twintig jaar gewoon nooit gedacht dat ik ze nog eens nodig had. Thijs en ik waren een maand samen toen ik een spiraaltje liet plaatsen. Twee jaar later liet ik het weer weghalen, met Thijs aan mijn zij. Diezelfde avond nog de magische eerste keer dat het raak kon zijn, met glanzende ogen van hoop. En wat een geluksvogels waren we: drie maanden later kondigde Ruben zich aan. Hoewel ik na Kaj nog naar een meisje verlangde, vond Thijs het genoeg. ‘Dan mag jíj dat regelen,’ zei ik, teleurgesteld.

Risico’s

Sindsdien is er in mijn hoofd geen link meer tussen seks en zwanger worden. En nee, dat zal zo’n vaart niet lopen op mijn leeftijd. Maar hallo, domoor: er zijn ook ándere risico’s. Ik bijt op mijn wang, mijn tranen branden. Mijn benen voelen zwaar en als ik een bankje zie, ga ik even zitten. Ik blaas in mijn verkleurde handen en zie kleine wolkjes, die oplossen in het niets. Loste mijn gepieker maar zo simpel op. Is Daniël wel echt zo’n leuke en betrouwbare man als ik denk? Eén ding is zeker: hij bedriegt zijn vrouw met mij. Wie zeg dat hij dat niet eerder heeft gedaan? Vijf, tien, vijftig keer? Volgens Brigitte, die zijn foto’s bestudeerde, is het voor een ‘type als hij’ supermakkelijk om vrouwen aan de haak te slaan. “Als hij op Tinder gaat, heeft hij binnen een kwartier beet,” voorspelde ze.

Daniël en Tinder, ik zie het niet voor me. Maar stel dat hij iets heeft, stel-stel-stel, en ik dat weer aan Thijs geef - dan heb ik het al aan Thijs gegeven, verbeter ik mezelf streng - dan is het drama echt niet te overzien. Ik stel het me zo levendig voor dat ik de huilbui, die al dagen hoog zit, niet meer kan tegenhouden. Dan schrik ik op van een hand op mijn schouder. Mijn hoofd schiet omhoog en ik kijk in het bezorgde gezicht van mijn vriendin Lieke. Ze draagt een trainingspak, een sporthoofdband houdt het haar uit haar gezicht.

“Nina,” zegt ze verbaasd, “Waarom zit jij hier in je eentje te huilen?”

Volgende week: vertelt Nina haar vriendin de halve waarheid.

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

NinaRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden