Header De affaire NW Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUMAflevering 38

In het vliegtuig zette ik mijn zwarte slaapmaskertje op en huilde de binnenkant nat

Thijs neemt Nina onverwachts mee naar Rome. Na wat glazen wijn kan ze eindelijk ontspannen en slaat haar gevoel om.

Vorige week: Tien maanden later vertelt Nina Thijs dat ze al volop in haar affaire zat toen hij haar als verrassing meenam naar Rome.

Week 38, Zaterdagavond, Rome, 10 maanden eerder

“Doen we nog een fles wijn?” De kaarsen op tafel geven Thijs’ ogen een warme glans. Hij lacht en knipoogt naar me. “Het smaakt je wel, hè, vanavond.” Verward kijk ik naar onze fles. Leeg, nog voor het hoofdgerecht. Zonder op antwoord te wachten schiet Thijs de ober aan. “Un’ altra bottiglia, per favore.”

We zitten in de wijk Trastevere, hartje Rome. Het is mijn lievelingsstad, sinds Thijs, die hier ooit studeerde, me ernaartoe nam, we kenden elkaar toen net een jaar. Maar het geluksgevoel dat me normaal overvalt in dit grote openluchtmuseum, is vandaag nergens te bekennen.

‘Daarom was hij zo druk’

Sinds Thijs me vannacht overviel met deze citytrip, draait mijn hoofd in de hoogste versnelling. Er vielen zoveel kwartjes. Dus dáárom was hij zo druk met werk de afgelopen tijd. Dáárom waren de jongens gisteren al uit logeren.

Na de hele nacht woelen, gooide ik vanmorgen paniekerig wat kleding in mijn koffer. Met Thijs naar Rome, na een hele middag en avond seks met Daniël gisteren: kon het erger? In het vliegtuig zette ik mijn zwarte slaapmaskertje op en huilde de binnenkant nat.

Eindelijk ontspannen

Pas nu, uren later en na in recordtempo een paar glazen wijn naar binnen gekieperd te hebben, ontspan ik een beetje. Ik luister naar het geroezemoes om ons heen en geniet ervan dat Thijs zo duidelijk in zijn element is, in deze trattoria waar hij vroeger zijn collegegeld verdiende. Het kan niet anders of het is hem opgevallen dat ik stil was vandaag, maar hij liet me gewoon mezelf zijn. Ditmaal keer voelde dat niet als desinteresse, maar als ruimte geven. Wat ben ik hem er dankbaar voor.

“Prego, signora.” De ober schenkt mijn glas vol en ik neem meteen een slok. Het dempt de schaamte, het ongemak. En met een lach die al iets minder gemaakt voelt, vertel ik Thijs nog eens hoe mijn collega’s me op mijn laatste werkdag giebelend ‘goed weekend’ wensten. Zij wisten wel beter, natuurlijk.

Blauwe vinkjes

Als Thijs naar het toilet gaat, tast ik in mijn handtas. Gelukkig, Daniël heeft niet meer geappt. ‘Thijs neemt me onverwacht mee naar Rome,’ schreef ik vanmorgen vroeg. ‘Ik ben dus even vijf dagen offline.’

Daniël zag het meteen, de vinkjes werden blauw. Toch bleef het nog een half uur stil. ‘Veel plezier,’ las ik toen. ‘Ik hoop dat jullie het leuk hebben samen.’ Daar bleef het bij. Zijn woorden weerklonken nog lang in mijn hoofd. Zou hij het menen? Als hij met zijn vrouw wegging, dan zou ik niet weten waar ik het zoeken moest van jaloezie.

Ik ga rechtop zitten. Eén ding weet ik zeker: de komende dagen ga ik Daniël echt niet appen. Deze dagen zijn voor mijn man, dat is wel het minste dat hij verdient. Dan zie ik Thijs terugkomen van het toilet. Wat ziet hij er eigenlijk goed uit, in dat blauwe overhemd. Terwijl hij mijn blik vangt, verschijnt er een grijns op zijn gezicht. En voordat hij weer gaat zitten, plant hij een zachte zoen op mijn kruin. Mijn hart maakt een sprongetje. Ik hou van hem, voel ik, ik hou heel veel van hem, daar is níets aan veranderd.

Hoe kan het dan toch, denk ik verward, dat ik dan toch met een ander in bed beland?

Volgende week: Nina zet haar schuldgevoel over haar affaire met Daniël op pauze en geniet van Rome met Thijs. Tot ze een verontrustend bericht ontvangt.

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

NinaRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden