Margriet logo
null Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUMAflevering 5

‘Het weerzien van Xander op die datingapp maakte mijn herinnering aan hem op slag springlevend’

Nina is tijdens haar hardlooprondje constant met haar hoofd bij haar ex.

Vorige week ging Nina lunchen met haar vroegere buurvrouw Brigitte. Die toonde haar een nieuwe Tindermatch. Nina keek recht in het gezicht van haar ex Xander

Zaterdagochtend:

Harrie krult zich spinnend om mijn benen terwijl ik de veters van mijn paarse sportschoenen strik. “Nog even geduld lieverd,” fluister ik. “Als de anderen op zijn, krijg jij ook wat.” Harrie drentelt met me mee naar de voordeur, maar als ik die opentrek, deinst hij terug voor een koude windvlaag. Ik til hem op voor een zoen op zijn kopje, stap dan over de drempel en strek me helemaal uit.

Fris of niet, ik vind het de laatste maanden heerlijk om ’s ochtends hard te lopen. En dat ik terwijl ik mijn leven lang a-sportief ben geweest.

Een wonderpilletje

Maar er zat simpelweg niets anders op, begreep ik vorig jaar, toen ik steeds meer overgangsklachten kreeg. Iedereen peperde me in hoe belangrijk een gezonde, sportieve leefstijl was. Ook mijn overgangscoach, terwijl ik stiekem hoopte op een simpel wonderpilletje. Maar sinds ik al haar tips trouw opvolg - of nou ja, meestal dan - zijn mijn opvliegers een stuk minder. Nu dat slapen nog...

Xander

Bij het pad langs de schapen verhoog ik mijn tempo. En denk aan Xander, die ik onlangs op de datingapp van Brigitte spotte. Hoewel ik hem al bijna dertig jaar niet had gezien, herkende ik hem direct. Tijdens onze studie waren we twee jaar onafscheidelijk. Tot hij met een vriend ging reizen door Azië, zijn brieven steeds korter werden en ook bij mij de liefde sleet. Maar dit weerzien maakte mijn herinnering aan hem op slag springlevend.

Zo levend dat ik hem ’s avonds opzocht op Facebook. Na lang twijfelen stuurde ik hem toch geen vriendschapsverzoek. Ik zou het ook niet leuk vinden als Thijs contact zou zoeken met een ex. Dus nee, beter van niet, denk ik ook nu weer. ‘Al heb jij natuurlijk wel altijd moeten dealen met Evi’s moeder Rebecca hè?’ Ik blaas hard uit. Waar komt dat venijnige, ontevreden stemmetje de laatste tijd toch steeds vandaan?

Over Rome gesproken

Thuis blijkt dat ook Harrie toch de kou heeft getrotseerd. Hij zit nu voor de deur, naast het kattenluikje nota bene, op me te wachten. Binnen tref ik alleen Thijs aan in de keuken. “Kaj nog niet gezien of gehoord?” wil ik weten, terwijl ik een blikje kattenvoer pak. Ik kan er maar niet aan wennen dat ook mijn jongste tegenwoordig een gat in de dag slaapt. Thijs kijkt op van zijn krant en schudt zijn hoofd.

“O ja, het was me gister even ontschoten,” zegt hij dan. “Je weet toch dat Mark al een tijd ziek is?” Ik frons mijn wenkbrauwen. Waarom hebben we het op onze vrije zaterdag over zijn collega? “Ik ga een belangrijk project van hem overnemen. Dat betekent helaas dat Rome er voorlopig niet inzit.”

Volgende week: Is Nina net terug van een weekendje Drenthe. En laat zich door haar vriendin Lieke verleiden om naar de atletiekclub te gaan.

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

Ninaredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden