Margriet logo
null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUMAflevering 52

‘Heb je deze week tijd om elkaar te zien? Ik wil met je praten,’ appt Daniël

Invoeren intro

Vorige week: Tot Nina’s schrik wordt Daniël bij een bosloop met Thijs geconfronteerd. Dan ziet ze ook haar zoon Ruben staan, samen met Sam. Maar die relatie was toch uit?

Woensdagavond

“Natuurlijk moet Sam hier kunnen logeren. Anders zit Ruben altijd daar. Dat is toch ook niet wat je wilt?” Thijs reikt me een toastje met zalmtartaar aan. Hij heeft gelijk, ik weet het. Onze zoon is groot genoeg, we doen niets aan - of beter gezegd: tégen - de verkering die hij heeft. Toch bevalt het me niets dat zijn non-binaire klasgenoot de deur weer bij ons platloopt.

Niet dat ik ‘die’ niet mag, maar ik heb niet het gevoel dat ‘die’ mijn zoon gelukkig maakt. Ook kan ik niet vergeten dat Sam hem wilde overhalen de ‘M’ in zijn paspoort in een kruisje te laten veranderen. “Het enige wat we kunnen doen, is benadrukken dat hij over alles kan praten met ons.” Thijs buigt zich naar de afstandsbediening als teken dat het gesprek voor hem is afgerond.

Kop in het zand

Dat hij mijn zorgen over onze zoon voortdurend wegwimpelt, is de enige wanklank deze week na oud en nieuw, waarin we allebei vrij zijn. Ik zag er enorm tegen op, maar het is fijn om in alle rust samen thuis te zijn. Het feit dat ik ‘normaal’ moet doen, weerhoudt me van gepieker. We slapen uit, koken uitgebreid en zijn helemaal in de ban van de serie Succession. Mijn schuldgevoel over mijn affaire heb ik weten op te vouwen tot een klein pakketje en heel ver weggestopt. Binnenkort, heus, binnenkort pak ik dat pakketje uit en los alles op. Maar nu nog heel even mijn kop in het zand.

Weinig contact

Ik til net onze kater Harrie op schoot als ik mijn telefoon voel trillen. Onopvallend haal ik ’m uit mijn zak en gluur naar het scherm. Daniël! Deze week was er weinig contact, zijn vrouw Tessa is in Nederland en ik ben natuurlijk veel met Thijs. Maar als ik nu snel ben, tref ik hem misschien online.

Met zachte hand duw ik Harrie weer weg. “Ik moet naar de wc.” Thijs reageert niet en ik glip geluidloos naar de hal. Misschien kan ik Daniël vragen wat hij er nu écht van vond dat hij zaterdag met Thijs werd geconfronteerd bij de bosloop? Op het moment dat mijn man zijn wijd gespreide armen om me heen sloeg, draaide Daniël, vlak achter Thijs, zich gepijnigd om. Toen we later wegliepen, met de kinderen erbij, zag ik hem wat verloren bij de kantine staan.

Warme gloed

‘Sorry voor net,’ appte ik die zaterdag zodra ik kon, ‘ik wist niet dat Thijs zou komen.’ Het bleef lang stil op de app. Toen stuurde hij neutraal: ‘Thijs lijkt me een aardige man.’ Op het toilet draai ik de deur op slot en open het bericht. ‘Hoe is het, prinses? Ik mis je.’ Een warme gloed kruipt over mijn rug, het is alsof Daniël de woorden in mijn oor fluistert. En jawel, hij is nog online! ‘Het gaat wel. Ik mis jou ook enorm.’

‘Heb je deze week tijd om elkaar te zien? Ik wil met je praten.’

Mijn voorhoofd rimpelt. Dit is gek. We zouden elkaar nog lang niet zien. Is zijn vrouw soms alweer weg? ‘Hoezo, is er iets?”

Het duurt even voor zijn antwoord komt.

‘Tessa wil ons huwelijk nieuw leven inblazen.’

Volgende week: blijft Nina de hele nacht op om na te denken over hoe het nu verder moet.

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

NinaRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden