Margriet logo
header de affaire juiste kleur Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUMAFLEVERING 7

‘De man geeft me een ondeugende knipoog, ik schrik en struikel’

Nina heeft een goed humeur en besluit bij een cosmeticawinkel langs te gaan. Daar krijgt haar bezoek een onverwachte wending.

Vorige week: Nina ging met haar vriendin Lieke mee naar de atletiekclub. Net toen ze dacht: dit wordt eens maar nooit meer, maakte ze kennis met hardlooptrainer Daniël.

Dinsdagmiddag:

Het is verrukkelijk weer vandaag, de lente hangt in de lucht. Ik voel me de hele dag al uitgelaten en besluit spontaan de middag vrij te nemen. ‘Dat doe je goed,’ zwaait mijn collega Caro me gedag. Als ik de buitendeur van ons pand opentrek, krijg ik zin om te huppelen. Maar door de spierpijn - sinds een paar weken vaste prik na de training van maandag - hou ik het bij neuriën. In de stad trakteer ik mezelf op een salade geitenkaas, daarna slenter ik langs winkels en boetiekjes.

Vanochtend was ik niet de enige met een goed humeur. Ook Ruben straalde en zat op zijn praatstoel. Dat is al weken zo en het maakt me blij dat mijn oudste zoon, die zo op zichzelf kan zijn, nu zo goed in zijn vel zit. Zou hij soms verliefd zijn, denk ik niet voor het eerst.

Vuurrode lipstift

Ik koop twee fleurige truitjes en een nieuwe spijkerbroek, met de perfecte kleur en pasvorm. Een hele maat minder dan mijn vorige en dat maakt me nog vrolijker dan ik al was. In een opwelling stap ik een parfumeriezaak binnen. “Heeft u misschien interesse in een make-over?” vraagt een meisje met een poppengezicht. Automatisch schud ik mijn hoofd, tot ik me afvraag: waarom eigenlijk niet? Het meisje begint me geconcentreerd op te maken en zegt: “U ziet er nog goed uit voor uw leeftijd.” Grinnikend besluit ik deze opmerking maar als compliment te beschouwen en wijs overmoedig naar de kleur rood wanneer ze mijn lippen wil stiften.

Als ik me even later naar de spiegel draai, deins ik haast achteruit. Wie is die vrouw met die zwoele, smokey eyes? Ze ziet er mooi uit, zeker, zelfs met die vuurrode lippenstift; maar voor overdag is het veel te heftig. Eigenlijk is het altijd te heftig voor mij. Toch sta ik even later met mijn pinpas bij de kassa om een gat in mijn maandbudget te slaan.

Sjans

Naast me laat een man een duur parfum inpakken. Hij stond net al te kijken hoe ik werd opgemaakt en hij fluit nu hij het eindresultaat ziet. “Wauw, prachtig hoor.” Hij staart me aan en vervolgt: “Dat ligt niet aan de make-up. Maar aan jou.”

“Dank je,” prevel ik opgelaten. Na het afrekenen gris ik wat papieren zakdoekjes mee uit een doos op de toonbank en terwijl ik de winkel uitloop, veeg ik ongemakkelijk mijn mond schoon. De man van net staat buiten een sigaret te roken. Hij lacht om wat hij me ziet doen en geeft me een ondeugende knipoog. Ik schrik, struikel over een blikje dat op straat ligt en het lukt me maar net om mijn evenwicht te bewaren. Pas als ik uit het zicht ben, schiet ik onbedaarlijk in de lach. Wat een gênante vertoning zeg. Het is maar goed dat ik al een man heb, want ik ben het flirten totaal verleerd.

Volgende week: staat Nina opeens tegenover haar vroegere buurvrouw Brigitte en haar nieuw vlam. En die kent zij nog van lang geleden.

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

Ninaredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden