Header De affaire NW Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUMAflevering 39

De liefde die ik plotsklaps weer voor Thijs voelde stromen, onze eerste avond in Rome, is geen moment meer geweken

Nina zet haar schuldgevoel over haar affaire met Daniël op pauze en geniet van Rome met Thijs.

Vorige week: Nadat Nina zich in het vliegtuig naar Rome nog verschrikkelijk voelt, besefte ze ’s avonds, in een gezellig restaurantje, dat ze nog heel veel dan Thijs houdt

Week 39, Woensdagmiddag

“Nu even stevig doortrappen!” Thijs’ woorden vervliegen in de wind. Ik versnel mijn tempo en volg zijn rugzak, de steile helling op die naar de heuvel Gianicolo leidt. Al raak ik snel buiten adem, ik zet nog een tandje bij. Een paar honderd meter nog, dan bereiken we op de top, met het fenomenale uitzicht over de hele stad. Na het ingewikkelde begin van onze minivakantie genieten Thijs en ik volop. Thijs, die Rome als zijn broekzak kent, leidt ons naar plekjes die nog niet volledig zijn ingepikt door de toeristen. We picknicken in Villa Torlonia en slenteren over marktjes in buitenwijken. Ik heb het meer naar mijn zin dan ik me had kunnen voorstellen. De liefde die ik plotsklaps weer voor Thijs voelde stromen, onze eerste avond hier, is geen moment meer geweken.

Twintig gedeelde jaren

Elke avond ben ik blij als ik tegen hem aan kruip in ons hotelbed, net te klein voor ons twee, en we hebben niet alleen gisteren maar ook eergisteren seks gehad. Het is anders dan met Daniël, kalmer, behoedzaam haast. Onze aanrakingen ademen de verbondenheid van twintig gedeelde jaren, het immense vertrouwen dat er is tussen ons.

En dat jij hebt geschonden, hamert het regelmatig door mijn hoofd, maar tot mijn eigen verwondering is het schuldgevoel dat daar zo bij hoorde, de afgelopen dagen vervaagd. Want ja, ik heb Thijs verraden, daar kan ik niet omheen. Maar onze relatie is er niet door beschadigd, merk ik deze dagen. Integendeel. Juist omdat ik me meer mezelf voel, sterk en vrij, hebben we het hartstikke leuk samen. Stomme dingen waar ik me normaal aan erger, zijn foute bermuda, zijn irritante gewoonte eeuwig over zijn koffie te doen, het raakt me niet meer. In mijn hoofd lispelt een geniepig stemmetje: dan is het toch allemaal niet zo erg?

Mijn leven op pauze

Mijn gevoelens voor Daniël heb ik keurig opgevouwen tot een klein pakketje en diep weggestopt in mijn hart. Wat ermee gebeurt als ik het weer tevoorschijn haal, dat zie ik dan wel weer. Straks op Schiphol, als het normale leven weer begint. Nu, vandaag, staat mijn leven nog op pauze. En o, wat geniet ik daarvan.

Boven op de Gianicolo pakt Thijs een fles prosecco uit zijn tas. Ik beantwoord zijn glimlach en slik mijn woorden over ‘thuis nodig weer minderen’ in. Terwijl hij ons inschenkt, klinkt de ringtoon van zijn mobiel. Zijn werk, hoor ik aan hoe hij opneemt. Ik sluit me af voor zijn woordenstroom en kijk uit over de stad. Daar, in de verte, Piazza Venezia en het Colosseum, waar we vanmorgen nog liepen. Waar zullen we vanavond gaan eten?

Na twintig minuten merk ik dat ik ongedurig word. Ook ik reik naar mijn telefoon. Zal ik Daniël een foto van dit uitzicht sturen? Is het eigenlijk niet heel lullig, dat ik helemaal niets laat horen? Op hetzelfde moment trilt mijn telefoon. Dat zal hij zijn, telepathie.

Maar het is Lieke, met een verwarrend bericht over mijn oudste zoon.

“Sorry dat ik stoor, maar toen ik jullie kat net ging eten geven, trof ik Ruben op de bank. Is dat wel in de haak? Jullie komen toch pas morgen thuis?”

Volgende week: Vertelt Nina op haar werk dat haar citytrip met Thijs een vervelende wending kreeg.

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

NinaRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden