header de affaire juiste kleur Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

‘Andere lippen op de mijne, voor het eerst in twintig jaar... voel ik nou paniek of verlangen?’

Nina blikt terug op een jaar eerder, toen ze zich realiseerde dat ze verliefd was op een ander.

Vorige week: Nina dacht terug aan het hoe ze Daniël ontmoette. Ging ze speciaal voor hem bij de hardloopclub? Had ze haar verliefdheid niet kunnen tegenhouden?

Woensdagochtend, ruim een jaar eerder...

Ik kan er niet omheen: ik ben verliefd. Tot over mijn oren verliefd. Vannacht kreeg ik mijn hoofd niet rustig en vanmorgen was ik al belachelijk vroeg wakker. Zachtjes glipte ik onder het dekbed bij Thijs vandaan en sloop de slaapkamer uit. Toen ik na het douchen op de bank zat, was het nog maar tien voor zes. Voor de krant was ik te onrustig. Daarom zit nu op mijn hurken keukenkastjes te soppen. Onze kater Harrie begrijpt er duidelijk niets van. Nieuwsgierig volgen zijn groene oogjes elke beweging die ik maak vanaf het aanrecht. Als mijn vriendin Lieke me zou zien, zou ze meteen weten meteen dat er iets aan de hand is.

Verliefd-verliefd-verliefd

En dat is ook zo, besef ik, terwijl ik zo zachtjes mogelijk een stapel pannen in een fris geboende la terugzet. Ik ben verliefd-verliefd-verliefd. De woorden roffelen als een drilboor door mijn hoofd.

Ik blijf maar terugdenken aan gisteravond, toen de hele kantine en iedereen die er was oploste, terwijl ik met Daniël zat te praten. Waar we het over hadden, ik weet het amper nog. Wat ik nog wel tot in de kleinste details kan terughalen, zijn zijn ogen die in de mijne keken. De lichte geur van zweet die om hem heen hing. Die ik opsnoof tot ik er high van werd. Zijn handen, om zijn flesje alcoholvrij bier geklemd; grote handen, met kleine blonde haartjes erop, veel blonder dan zijn hoofdhaar. Goede nagels, niet afgebeten. Gelukkig maar, want als ik ergens een hekel aan heb… Al had het me bij Daniël misschien niet eens uitgemaakt.

Vlinders in mijn buik

In de afgelopen maanden dat mijn gevoelens voor hem groeiden was hij niet eerder zo dichtbij als gisteravond. Wat reageerde mijn lichaam er heftig op. Vlinders die hard met hun vleugels tegen de binnenkant van mijn buik klapperden. Ook door zijn been dat de hele tijd zacht tegen dat van mij aanleunde. Ik trok het niet weg en hij ook niet. Betekent dat iets? Of had hij het helemaal niet in de gaten, kwam dat gewoon omdat het zo druk was?

Ik rek me uit en til een grote vaas uit een kastje. Het erfstuk van mijn oma is compleet verstoft en kan wel een sopje gebruiken. Terwijl ik de vaas onder de kraan houd, denk ik: ik hoop maar dat het toeval was. Want het is niet de bedoeling dat er verder iets gebeurt. Natuurlijk niet. Dat kan niet, dat mag niet en dat wil ik niet. Dat zou ik Thijs nooit aandoen. Ik zou het niet eens durven. Andere lippen op de mijne, voor het eerst in twintig jaar? Alleen al bij de gedachte trekt er een rilling van paniek over mijn rug. Of is dat verlangen?

Ach, het doet er niet toe. En niet alleen vanwege Thijs. Het beeld van Daniëls rechterhand dringt zich opnieuw aan me op. Terwijl ik de schone vaas terugzet, zie ik weer die brede, gouden ring. Hij leek me uit te lachen: Haha, Daniël is lekker getrouwd, haal je maar niets in je hoofd. Plotseling glipt de vaas uit mijn handen. Harrie schiet weg door het helse kabaal, ook ik spring geschrokken achteruit. Wanneer ik zuchtend de scherven bij elkaar veeg, steekt Evi haar hoofd door het trapgat. “Zeg Nina,” roept ze, zo hard dat ik zeker weet dat ze iedereen wakker schreeuwt. “Wat ben jij zo achterlijk vroeg aan het doen?”

Volgende week: Nina is terneergeslagen omdat de hardlooptraining van die avond niet doorgaat. Ze besluit Daniël te googlelen om meer over hem te weten te komen.

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

Ninaredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden