Margriet logo
header de affaire juiste kleur Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUMAFLEVERING 8

‘Alsof ik haar onlangs niet uitvoerig heb verteld dat ‘dat lekkere hapje’ dat ze spotte op Tinder mijn ex is’

Tijdens een relaxte boswandeling loopt Nina haar ex tegen het lijf met zijn nieuwe vlam. Daarna zoekt hij opeens weer contact met haar.

Vorige week: Nina is erg vrolijk. Al ze gaat winkelen, laat ze zich in een opwelling opmaken in een parfumerie. En heeft sjans van een onbekende man.

Zondagmiddag:

“Valt jou niets op aan Ruben?” Thijs en ik lopen samen door het bos bij ons achter. Tot een halfjaar geleden rende Kaj op dit soort middagen tientallen meters voor ons uit, maar vandaag vond hij zijn telefoon helaas interessanter.

“Nee, hoezo?” reageert Thijs. “Het gaat toch goed met hem?”

“Ja, heel goed,” zeg ik. “Dat is het ‘m juist. Wat denk je, zou hij verliefd zijn?”

Thijs lacht. “Tja, nu je het zegt… Maar niet gaan vissen hè, jij. We horen het vanzelf wel.”

Dan slaan we een nieuw bospad in en staan oog in oog met Brigitte en een lange man.

“Hé Nina, dat is lang geleden!” zegt een vertrouwde stem en dan dringt pas tot me door dat Xander tegenover me staat.

“O ja, jullie kenden elkaar, hè,” zegt Brigitte quasiverbaasd, alsof ik haar onlangs niet uitvoerig heb verteld dat ‘dat lekkere hapje’ dat ze spotte op Tinder mijn ex is. Ongemakkelijk stel ik Xander voor aan Thijs. Xander is duidelijk ouder geworden, maar nog altijd dezelfde. Hij roept uit hoe leuk hij het vindt dat we elkaar onverwacht tegenkomen en vertelt dat hij sinds kort weer in de stad woont. Brigitte houdt bezitterig zijn arm vast terwijl hij praat.

Belachelijk idee

Thijs staat er afwezig bij. Na de hartelijke begroeting van onze vroegere buurvrouw heeft hij niet veel gezegd. Zou hij jaloers zijn? Ik zoek zijn hand. “Wij gaan maar weer eens,” zeg ik, zodra er een stilte valt.

“Jullie moeten een keer komen eten,” roept Brigitte ons na, als we weglopen.

Zwijgend vervolgen Thijs en ik ons pad.

“Dat was dus Xander,” verbreek ik na een tijdje in de stilte. “En dat eten, dat gaan we natuurlijk niet doen.”

“O, ik vind het best hoor,” antwoordt Thijs luchtig. Verbaasd kijk ik opzij. “Ja, Brigitte kan toch lekker koken?” Ik hap haar adem. Ja hoor, gezellig de avond doorbrengen met mijn ex die het nu doet met Tinder-vamp Brigitte. Snapt hij nou echt niet dat dit een belachelijk idee is?

Onverwacht verzoek

Als we een halfuur later ons tuinpad op lopen, zegt Thijs: “Ik moet nog even reageren op een offerte die vanmorgen is binnengekomen.” Ik zucht. Dus dáár zat hij met zijn hoofd. “Heel even maar,” sust Thijs. “Ik ga straks lekker koken. En zullen we vanavond met z’n allen een spel doen? Daar is Ruben vast ook wel voor in.”

Dan schenk ik mezelf maar een zondags wijntje in en ga met een boek op de bank zitten. Voordat ik het opensla, check ik even mijn mobiel. Een appje van Daniël, in de groepsapp, over de training van morgenavond. Dan ik zie tot mijn verrassing dat Xander me via Facebook een vriendschapsverzoek heeft gestuurd. En een bericht. “Binnenkort met z’n tweeën een borrel doen?”

Volgende week: Als Nina iets gaat drinken met Xander zitten de tranen haar plotseling heel hoog.

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

Ninaredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden