null Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

Zin in een spannend boek óf een opera op het witte doek?

De nieuwste boeken, tv-programma's en films van dit moment bieden voor ieder wat wils.

null Beeld

Hoe ga je om met het noodlot?

Roman | Eind jaren zeventig wordt de zesjarige Abel voor zijn huis door een vracht­wagen geschept. Het ongeluk tekent door enkele generaties heen het leven van zijn ouders en zus, van de chauffeur, van buurmeisje Naomi en van Kjeld, het ‘troostkind’ dat het verlies van Abel draaglijk moest maken. Eva Posthuma de Boer maakt in het indrukwekkende De hand van Mustang Sally de gevolgen werkelijk voelbaar.
€ 22,99 (Ambo|Anthos).

WINNEN! WINNEN! WINNEN! WINNEN! WINNEN!

We geven 5x het boek De Hand van Mustang Sally weg. Kans maken? Vul dan het winformulier in .

Maak gewoon eens een praatje

Non-fictie | Hondeneigenaren weten het allang: de praatjes die je op straat maakt met volslagen onbekenden geven je dag extra kleur. Joe ­Keo­hane houdt in De kracht van onbekenden een pleidooi voor contact maken met mensen die we niet kennen, in de rij bij de bakker of waar dan ook. Een waardevol boek in deze tijd waarin we wanhopig op zoek zijn naar verbinding.
€ 21,99 (HarperCollins).

Een muzikale thriller van Dolly Parton

Thriller | Bestsellerauteur James Patterson schrijft af en toe samen met een beroemdheid een thriller. Ditmaal is de verrassende beurt aan Dolly Parton. Ren, Rose, ren draait om een beginnende country­zangeres met een duister geheim die het wil maken in Nashville. Maar het verleden haalt haar in. Dolly’s gelijk­namige cd, geheel geïnspireerd op dit verhaal, verschijnt gelijktijdig en alle songteksten staan achter in dit boek.
€ 22,99 (Nieuw Amsterdam).

null Beeld
null Beeld

3x Uit het dal

 1. Over hoe het voelt
  Ann de Craemer beschrijft in het indrukwekkende Hersen­orkaan hoe een depressie haar een diep dal in trok, en hoe vriendschap en de zee helend voor haar werkten.
  Hersenorkaan € 19,99 (Atlas Contact).
 2. Over prikkelend, persoonlijk advies
  Psycholoog Jeffrey Wijnberg maakte zelf een depressie door en deelt zijn kennis, tips en ervaring – praktisch en prikkelend - vanuit zijn professionele én persoonlijke perspectief.
  Ik kan weer lachen € 20,99 (Kosmos).
 3. Over hoe je je wapent tegen somberheid
  Er is steeds meer bewijs dat leefstijlveranderingen milde depres­sieve klachten kunnen tegengaan of voorkomen. Dit boek geeft praktische adviezen om je gemoedstoestand optimaal te houden.
  De leefstijlgids tegen somberheid door Bjarne Timonen € 20 (Lucht).
null Beeld
null Beeld

Muziek

Brigitte & Jenny

Brigitte Kaandorp en Jenny Arean staan samen op het toneel. Twee luidruchtige vrouwen, twee onstuimige levens, twee fortuinlijke carrières. Ze zingen hun mooiste liedjes en nemen ondertussen hun levens met elkaar door. Op 28 maart geven ze een optreden in het Utrechtse Beatrix Theater. Het wordt een prachtige avond met leuke extra’s.
Margriet-lezers kunnen daarbij zijn. Kijk snel op: margriet.nl/gedeelde-smart.

Tv

Andrés toetje

Het recept van het nieuwe seizoen van Heel Holland bakt is een beetje aangepast. Omdat het tv-programma in het voorjaar te zien is, staan er geen kersttaarten op het menu maar overheerlijke voorjaarsbaksels. Nog een verschil met vorig seizoen: de ­reguliere bakwedstrijd zelf is niet meer wekelijks op zondag-, maar op zaterdagavond. Elke zondag komt André van Duin met een lekker toetje. Hij presenteert dan Doorbakken. Juryleden Janny en Robèrt zijn er dan ook weer bij.
Heel Holland bakt, vanaf 12 maart om 20.30 uur, Doorbakken vanaf 13 maart om 22.20 uur (beide op NPO 1).

null Beeld
null Beeld

Film

3x nieuw in de bioscoop

 1. Slaapproblemen in Colombia
  Oscarwinnares Tilda Swinton speelt in deze mysterieuze film de orchideekweker Jessica. Ze werkt in de Colombiaanse stad Medellín en slaapt slecht. Elke ochtend wordt ze wakker van keiharde, onverklaarbare knallen die niemand anders hoort. Als Jessica in Bogota haar zieke zus bezoekt, ontmoet ze een Franse archeoloog en een jonge muzikant. Langzaam komt er meer helderheid in haar hoofd.
  Memoria, nu in de bioscoop.
 2. Opera op het witte doek
  Giuseppe Verdi schreef zijn beroemde Rigoletto in 1851. Operaregisseur Oliver Mears van het Britse Royal Opera House haalt dit spannende, muzikale meesterwerk over macht en onschuld naar het hier en nu. Maar je hoeft er niet voor naar Londen. De registratie van Mears’ Rigoletto is gewoon in de Nederlandse bioscoop te zien.
  Rigoletto, nu in de bioscoop.
 3. Gevaarlijke vrouwen
  Code 355 wordt binnen de CIA gebruikt om een vrouwelijke geheim­ agent te beschrijven. De thriller The 355 draait om een groep vrouwelijke spionnen die moeten samenwerken om een geheim wapen terug te halen. Met Penélope Cruz, Jessica Chastain en Diane Kruger.
  The 355, nu in de bioscoop.
Heleen Spanjaard & Ernest Marxredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden