null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Warm weer, dus met korte broek naar kantoor? Of toch kledingvoorschriften?

Vind je dat er ondanks het warme weer toch wel kledingvoorschriften moeten gelden? Of zeg je: in strandkleding over straat en gewoon met slippers en korte broek naar kantoor?

Lezeres Ans van Eekeren

“Ja, ik pas me aan de gelegenheid aan. Geen vrijetijdskleding op mijn werk, niet in badkleding naar de winkel en bij bezichtiging van een religieus gebouw een sjaal om mijn (blote) schouders. Dat zijn gewone fatsoensnormen.”

Lezeres Hildegard van den Heuvel

“Ik ga netjes gekleed naar mijn werk, dus ik zal daar niet snel op slippers lopen. Verder vind ik dat iedereen moet doen waar hij of zij zich prettig bij voelt.”

Anne-Marie van Leggelo, directeur van Het Etiquette Bureau in het AD

“Voor wat je op kantoor het best kunt aantrekken, geldt als algemene regel: kleed je niet te bloot. Spaghettibandjes, ontblote schouders en een te korte rok zijn bijvoorbeeld een no-go.”

Lezeres Wendy Boudewijns

“Het maakt mij echt niet uit wat iemand aanheeft. Of mensen zich fatsoenlijk gedragen, vind ik veel belangrijker.”

Lezeres Jolanda Verdaasdonk

“Gewoon netjes en verzorgd naar je werk. Half bloot over straat vind ik ook niet gepast en geen blote bovenlijven aan tafel met het eten.”

Lezeres Carolien van Dijk

“Ik vind het vooral belangrijk dat je rekening houdt met de religieuze achtergrond en gewoontes van een land waar je verblijft.”

Lezeres Els Terstall

“Dat lijkt mij niet meer dan normaal. Als je bijvoorbeeld uit eten gaat, vind ik een bikini of ontbloot bovenlijf echt niet kunnen. Bij representatieve functies geldt hetzelfde. Het is prima mogelijk om je luchtig maar netjes te kleden. Als je al deze regels of etiquette loslaat krijg je rare toestanden.”

Lezeres Petra Luiting

“Zeker weten. Ik zou mij altijd aan de situatie aanpassen. Daarnaast is er ook nog zoiets als hygiëne.”

null Beeld
  • Sinds kort is het in de Italiaanse stad Sorrento niet langer toegestaan om met een ontbloot bovenlichaam of in bikini rond te lopen. De reden: het onfatsoen. Wie zich hier niet aan houdt, riskeert een boete van € 500.
  • Ook in Spanje geldt op een aantal plaatsen zo’n verbod, waaronder in Barcelona, Marbella en in sommige restaurants op Mallorca.
  • 28% van de mensen vindt dat je gewoon een korte broek of rok aan kunt op je werk als het warm is. 57% vindt dit afhankelijk van het werk dat je doet.

    Bronnen: Algemeen Dagblad, Omroep Brabant.
Tara BeckRedactie
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden