null Beeld Privébeeld
Beeld Privébeeld

PREMIUM

Roosmarijn Luyten: ‘Als ik me niet goed voel, is het de beste remedie om te gaan zingen’

Actrice en zangeres Roosmarijn Luyten (43) speelde Rachel Hazes in de musical Hij gelooft in mij. Ze is nu te zien in Juffenballet van Maas Theater en Dans, een muziektheatervoor­stelling voor het hele gezin, vol hekserige juffen, humor en magie, die tot en met december door het hele land te zien is.

null Beeld

1. Commode

“Toen ik zwanger was van de oudste, heb ik een commode zelf beschilderd. Ik zou het niet weer zo doen, maar ik kan hem niet wegdoen. De commode is heel dierbaar, omdat die staat voor een periode vol verwachting van het grote onbekende allesoverheersende wat komen gaat. Hij staat nu op zolder met een Playstation erop.”

2. Schilderij

“Ik heb een schilderij van Diederik (Ebbinge, red.) gekregen toen we veertien jaar getrouwd waren. Het is van de zangeres Janne Schra, die prachtige dingen maakt. Je ziet een nachtelijk bos, in zo’n mooie diepe kleur blauw. Je krijgt het gevoel dat er iets geheimzinnigs gebeurt, waar je over kunt fantaseren.”

null Beeld

3. Medaillon

“Ik ben stiekem getrouwd met Diederik. We wilden graag trouwen omdat ik zwanger was en we met z’n drietjes een nieuwe eenheid wilden zijn, maar we hadden geen zin in de poespas. Ik had het alleen aan mijn beste vriendin verteld, die gaf me een medaillon met een foto van haar. Het huwelijk was op Curaçao, ik had de ketting om en het medaillon open zodat ze alles kon ‘zien’.”

4. Vader

“Mijn vader is een jaar geleden overleden, deze foto is voor mij sindsdien extra bijzonder. Dit is het moment dat hij in het ziekenhuis komt als ik net mijn eerste zoon heb gekregen. Hij heeft een arm om mij heen en kijkt trots naar mijn kind, zijn eerste kleinkind, en naar zijn eigen kind dat net moeder is geworden.”

5. Dick Bruna

“Toen mijn moeder zwanger was van mij, vroeg ze aan mijn drie jaar oudere zus wat zij een mooie naam zou vinden. Mijn zus was dol op het boekje De koning van Dick Bruna, over een koning die verliefd was op het dochtertje van de tuinman. Hij mocht niet met haar trouwen, maar deed het toch. Dat meisje heette Roosmarijn.”

Muziek

“Ik kan niet zonder muziek. Als ik me niet goed voel, is het de beste remedie om te gaan zingen, een troostrijk liedje of juist een harde song. Onmogelijk om één favoriet te noemen, maar een nummer dat altijd goed werkt, is Grace van Jeff Buckley.”

Dorine van der WindPrivébeeld

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden