Header Rinke NW Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Rinkes oog valt op het kaartje: ‘Sorry dat ik de laatste tijd zo’n lompe hork ben geweest’

Rinke voelt zich hondsberoerd door corona en krijgt onverwacht bezoek.

Vorige week: Rinke wordt door de meiden geplaagd met de chemie die er tussen haar en Tim was op Lowlands.

“Dat kon ook niet uitblijven…” zegt Jennifer als ze Rinke aan de telefoon heeft. Natuurlijk kreeg Rinke ook milde symptomen en het was wachten op een positieve uitslag. De eerste dag ging het nog wel redelijk. Ze kon vanuit huis nog wel wat stukken schrijven, maar nu moet ze toch echt toegeven dat ze goed ziek is. Jennifer komt Jeppe halen, zodat Rinke kan uitzieken. Snel pakt Rinke zijn logeertas in. Dit is niks voor haar. Ziek zijn niet, maar toegeven dat ze hulp nodig heeft al helemaal niet. Rinke baalt.

Tas vol boodschappen

Als de deurbel gaat, staan haar vader en Jennifer op gepaste afstand klaar. In ruil voor Jeppe krijgt ze een goedgevulde tas vol boodschappen. “Dat had toch niet gehoeven,” zegt ze vanachter haar mondmasker. “Er zitten gezonde dingen in, je favoriete dropjes en lekker veel tijdschriften. Jij gaat even een paar dagen niks doen en we brengen Jeppe pas terug als jij helemaal uitgeziekt bent. En geef je backpack ook maar mee, die wasjes doe ik wel voor je.” Dankbaar zet Rinke de propvolle tas buiten.

Met bonkende hoofdpijn kruipt ze terug haar bed in en valt direct in een diepe slaap. Als ze zes uur later wakker wordt, realiseert ze zich dat ze een gat in de dag geslapen heeft. Op haar telefoon staan flink wat gemiste appjes. ‘Beterschap lieffie…laat maar weten als je hulp nodig hebt’ van haar oma.

‘Ik voel me zoooo beroerd,’ van Mara. De vrolijke groepsselfie met de meisjes van afgelopen weekend in de ‘Lowlands Girls’-groepsapp die nu is hernoemd naar ‘Corona Girls’. Een foto van een schaterende Jeppe op schoot bij Eef van Jennifer. ‘Alles gaat goed met deze pretletter!’ En een berichtje van Charly.

‘Hey, weer terug van je festival? Hoop dat je het leuk hebt gehad. Ik ben druk geweest met het helpen van mijn moeder met alle administratie. Ik hoop dat je snel wat af kunt spreken, ik heb je gemist.’

Rinke appt terug.

‘Hey. Het was heel leuk inderdaad. Maar heb wel naar souvenir meegenomen. Corona… dus afspreken zit er niet in. Moet helaas nog even in quarantaine blijven…’

Lompe hork

Dan blijft het stil op de app. Rinke maakt een beker groentebouillon en een grote mok thee met honing. Rillerig loopt ze de trap weer op naar haar slaapkamer. Lezen lukt niet en zelfs haar grootste hobby Netflixen is even too much. Ze doezelt weg in een onrustige koortsdroom waar ze bruut uitgehaald wordt door de snerpende deurbel.

Als ze open doet, staat er pal voor de deur een groot wildboeket met de meest kleurrijke en prachtige bloemen. Charly staat vijf meter daarachter schaapachtig naar haar te zwaaien. “Het liefst zou ik je nu een knuffel geven,” roept hij. “Maar dat komt wel als je weer beter bent. Ga nu maar lekker je bed in lieffie.”

Binnen valt haar oog op het kaartje in de bos bloemen. ‘Sorry dat ik de laatste tijd zo’n lompe hork ben geweest. Ik heb je echt gemist en ik hou van je. Als je beter bent, gaan we iets leuks doen. Met z’n drietjes. Hou volgend weekend maar vast vrij.’

Rinke rent naar de voordeur, maar ziet nog net de achterlichten van Charly’s wegrijdende auto.

Volgende week: Charly, Rinke en Jeppe gaan op weg naar Zeeland, voor een weekendje weg.

RedactieRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden