null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Rinke voelt de tranen achter haar ogen opwellen. Niet nu. Niet hier. En dan barst ze in tranen uit

Rinke geniet met volle teugen van het festival, maar heeft toch even een moeilijk momentje.

Vorige week: Mara vraagt aan Rinke of ze zin heeft om mee te gaan naar Lowlands, het festival dat al heel lang op haar verlanglijstje staat

“I loooooveeee Lowlaaands!” Mara steekt haar armen in de lucht en joelt het uit. De barstensvolle festivaltent ontploft op de opzwepende beats van de dj. Eergisteren kwamen ze bepakt en bezakt aan op festival en nadat ze hun tent hadden opgezet, luchtbedden hadden opgepompt kon het grote feest beginnen. Drie dagen lang dansen en sjansen zoals de drie om de haverklap gillen! Maude heeft ladingen glittermake-up mee en dus zit Rinke letterlijk van top tot teen onder de roze en paarse glitters.

Marie gebaart dat het weer tijd is voor een drankje. Cocktails! Want dat hoort bij een festival. Het maakt niet uit dat het drie uur in de middag is. De kater van gisteren heeft plaatsgemaakt voor een heerlijke roes. Rinke geniet. Ze denkt even niet aan onmogelijke deadlines, de zorg voor Jeppe, het verzoek van Marije… en ook niet aan nukkige Charly. Hij heeft niet eens gereageerd op de festival-selfie die ze hem gisteren stuurde. Hij zoekt het maar uit. Dit is haar moment en ze heeft besloten met volle teugen te genieten.

Opwellende tranen

“Gaan jullie maar vast. Ik blijf nog even kijken…” Rinke zit in het gras te luisteren naar singer songwriter Lewis Capaldi. De meiden willen dansen. Ze vindt ze zo wel terug, ze wil nog even genieten van de prachtige liedjes. Ze doet haar ogen dicht en zingt zachtjes mee met zijn gevoelige hit Someone you loved. Ze voelt de tranen achter haar ogen opwellen. Niet nu. Niet hier. En dan barst ze in tranen uit.

“Gaat het?” Een jongen met een felroze overhemd en vrolijke flamingo’s komt naast haar zitten. “Ik heb ook mijn herinneringen aan dit nummer,” gaat hij verder zonder haar antwoord af te wachten. “Als ik je alleen moet laten, let me know. Maar ik kan me ook voorstellen dat het fijn is als er nu iemand in de buurt is. Ik zag je vriendinnen net weggaan…”

“Nee, het is oké,” zegt Rinke dapper terwijl ze haar tranen wegveegt. Nu zitten de glitters echt overal. En haar mascara waarschijnlijk ook. “Ik ben Tim,” lacht de jongen. En samen kijken ze hoe Lewis Capaldi zijn optreden afsluit. “Till next time Lowlands!” schreeuwt hij naar zijn publiek. “Hé… ik ga even wat drinken halen? Wil je ook iets? Loop anders even mee, dan weet je zeker dat ik niks in je drankje stop.” Rinke lacht. Zo’n grap kan ze nu wel waarderen. “Doe maar een watertje… ik hoef even geen alcohol meer.”

Opblaasdieren en slingers

Ze zijn net weer gaan zitten met hun drankjes als Mara komt aanrennen. “Rink je moet nu meekomen. Het is daar een groot feest! Opblaasdieren! Slingers! Glitterconfetti! Ga mee!” Verbaasd kijkt Mara naar Tim. “O, ik dacht dat je hier nog alleen zat.” Ze trekt Rinke overeind en sleurt haar dansend mee de menigte in. “Till next time Tim!” gilt ze naar meneer flamingoshirt die verbaasd achterblijft.

Volgende week: Op weg terug naar huis raakt Mara niet uitgepraat over de de klik tussen Rinke en Tim op Lowlands.

Annemarie van LooijRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden