Header Rinke NW Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Rinke vindt het maar niks dat iemand dat allemaal voor haar en Jeppe betaalt

Rinke, Jeppe en Charly gaan op weg naar Zeeland, voor een heerlijk weekendje weg.

Vorige week: Rinke voelt zich hondsberoerd door corona en krijgt onverwacht bezoek.

“Het lijkt wel of we gaan verhuizen,” lacht Charly als hij de laatste tas in de kofferbak propt. “Nooit gedacht dat een peuter zo veel spullen nodig heeft voor een weekendje weg.” Het zweet loopt nu al over zijn rug en ze moeten nog zeker twee uur in de auto zitten.

Charly had een verrassing voor Rinke en Jeppe bedacht. Een weekend lang in een vakantieresort in Zeeland. Rinke was overrompeld door zijn initiatief. Het stond haaks op zijn afstandelijke gedrag van de laatste weken. Hij deed echt zijn best. En Rinke moest toegeven: ze konden dit tripje ook goed gebruiken. Even ertussenuit. Samen.

Ontzettend lief

“Ik heb voor jou morgen een beautybehandeling en een ontspanningsmassage geboekt in de spa van het resort. Dan vermaak ik me wel met Jeppe in de speeltuin. Volgens mij kun je dat wel gebruiken. Die massage dan hè? Een beauty ben je al…” zegt hij met een knipoog.

Rinke rolt met haar ogen. Eigenlijk houdt ze niet van dat gevlei, daar is ze veel te nuchter voor. Maar het vooruitzicht op even wat tijd voor zichzelf vindt ze wel ontzettend lief.

Als ze dankzij files en wegomleidingen drie uur later bij het park aankomen, ligt Jeppe nog in een diepe slaap in zijn autostoeltje. Zijn wangetjes zijn vuurrood van opwinding en alle indrukken onderweg. Charly had allemaal kinderliedjes opgezet en zat heel hard en vals mee te zingen. Tot Jeppes grote hilariteit. Al werd hij iets te dol, want het feestje op wielen ging twee uur lang door.

“Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb beretrek. Ik bestel zo wel wat in het restaurant, ik geloof dat je het zelfs kunt laten bezorgen,” fluistert Charly. “Ik doe er ook wel een fles bubbels bij! En geen zorgen… jij kunt dit weekend je portemonnee in je tas laten. Dit is mijn cadeau aan jou. Aan jullie.”

Iets te vieren

Rinke weet even niet wat ze moet zeggen. Charly leest de paniek in haar ogen. Ze vindt het maar niks dat iemand dat allemaal maar voor haar en Jeppe betaalt. “Ik leg het je later vanavond wel uit, maar echt… ik heb iets te vieren. Nou ja… zoiets. Ik kan trouwens het eten afhalen in het restaurant als we het snel willen hebben, anders duurt het nog ruim een uur. Ik ga wel even op en neer en dan parkeer ik de auto gelijk. Zie je zo oké?”

Jeppe ligt nog steeds te slapen. Ook al weet Rinke dat ze later die avond spijt gaat krijgen van haar keuze, ze legt hem in het campingbedje. “Over een halfuurtje maak ik je wakker apie… anders doe je vannacht geen oog meer dicht,” fluistert ze. In een kwartier tijd heeft ze de tassen met kleding en spullen in de kastjes gestopt. Ze vindt zelfs nog glitters van Lowlands in haar toilettas. Dan ploft Rinke met een uitgelaten sprong op de kingsize boxspring. Wat ligt dit lekker! Met van die kussens waar je in verdwijnt. En dat dekbed… het ruikt allemaal gloednieuw en luxe. Ze kan wel even haar ogen dicht doen…. toch?

Volgende week: vertelt Charly wat hij te vieren heeft en daar maakt Rinke zich zorgen om.

RedactieRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden