header Rinke juiste kleur Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

Rinke moet zich bedwingen om Daniel niet om de nek te vliegen. Wat een opluchting!

Rinke is al zo lang bezig om een stageplek te vinden, maar dat lukt maar niet. Ze is daarom extra blij met het telefoontje van Daniel.

Vorige week: Rinke maakt zich zorgen over Mara

“Rinke, Daniel hier. Ik heb goed nieuws. Bel me even terug of kom straks langs als je zin hebt.”

Rinke luistert het berichtje wel twee keer af. Hoe dan? Vannacht heeft ze nauwelijks een oog dichtgedaan. Niet alleen omdat Jeppe koortsig was van doorkomende tandjes, maar vooral omdat het haar nog steeds niet gelukt is om een stageplek te vinden. Zelfs Claudia, haar stagebegeleider, zat met haar handen in het haar. En nu belt Daniel, de man van juffrouw Schaap haar op, met ‘goed nieuws’. Nadat Sanne haar getipt had om Daniel om hulp te vragen, besloot Rinke samen met Jeppe langs te gaan. En hij was meteen rond gaan bellen. Ach, denkt Rinke... even naar buiten met de kleine is ook wel fijn. Dus ze stapt even later met Jeppe weer op de fiets. Ze vindt het eigenlijk ook wel gezellig bij Schaap, die gekkige maar o zo lieve vriendin van haar oma.

Rotary club

“Wat een eer,” roept Schaap verrukt als Rinke aanbelt. En direct achter haar verschijnt in de deuropening het opgetogen hoofd van Daniel. “Je bent er! Wat goed! Ga zitten!”

Nog voordat juffrouw Schaap de thee op tafel heeft staan, vertelt Daniel over zijn vrienden van de Rotary club. In dat groepje ‘Belangrijke Oude Mannen’ – zoals Schaap ze lachend noemt – zit ook de hoofdredacteur van De Groene Meerbode. De regionale krant. Daniel had hem gisteren tijdens een bijeenkomst verteld over de moeizame zoektocht en hoe zonde het is om zo’n talent te laten gaan. Een aanwinst voor het blad, dat was Rinke.

“En nu werd ik dus vanmorgen gebeld door Eduard, de hoofdredacteur. Je mag langskomen op gesprek! Ze hadden besloten om tijdelijk geen stagiairs aan te nemen, maar voor jou wilden ze een uitzondering maken. Hier is het telefoonnummer, je kunt hem vandaag nog bellen.”

Iets te enthousiast?

Sprakeloos kijkt Rinke op het visitekaartje dat Daniel op tafel legt. Ze moet zich bedwingen om hem niet om de nek te vliegen. Wat een opluchting. Wat een held. Ze had De Groene Meerbode al benaderd, maar toen gaven ze inderdaad aan tijdelijk geen stageplaatsen te vullen. Wat was ze teleurgesteld, want dat betekende dat ze verder van huis moest gaan zoeken. Maar in alle omringende gemeentes waren ze al voorzien. En nu dit. “Ik ga meteen bellen”, zegt Rinke en Daniel kijkt haar met pretoogjes aan.

Terwijl Rinke een afspraak maakt voor een gesprek, vermaken Juffrouw Schaap en Daniel zich met pretletter Jeppe Jan. Ze hoort hem lachen om de gekke bekken van Daniel. Eduard Verhoeven reageerde direct enthousiast toen Rinke hem belde. Hij had haar telefoontje al verwacht en hij zei dat de rode loper al door de schoonmaker werd uitgeklopt. Ze voelde zich er een beetje ongemakkelijk onder, maar beter dat dan de korte reacties die ze eerder te horen kreeg van redacties.

“Neem dit kruidenbuideltje mee en leg het onder Jeppe Jans matrasje vanavond,” zegt Juffrouw Schaap als Rinke weggaat. “En hier heb ik nog een kruidenthee, dat geeft zijn tandvlees wat verlichting. Gewoon met een washandje deppen.” En dan ineens pakt Schaap Rinkes gezicht met twee handen stevig vast. Voor jou heb ik nog een boodschap zegt ze. “Als je troebel water met rust laat, wordt het vanzelf weer helder.”

Volgende week: Rinke gaat op sollicitatiegesprek

Annemarie van Looijredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden