Margriet logo
null Beeld Getty Images, Roy Beusker.
Beeld Getty Images, Roy Beusker.

PREMIUM

Pia Douwes: ‘Mijn clivia is ouder dan ik. Hij verhuist overal mee naartoe’

Musicalster en actrice Pia Douwes (58) maakte furore in talloze musicals in binnen- en buitenland. Na drie jaar afwezigheid is zij vanaf september weer te zien in een Nederlandse productie. Dit keer vertolkt zij de hoofdrol in de over the top Broadwaymusical The Prom. Meer info: degraafcornelissen.nl

null Beeld


1. Lavendel

“Zelf draag ik nooit parfum. Ik ruik graag iemands eigen geur, mits hij goed ruikt, haha! Maar ik houd wel erg van de geur van lavendel. Mijn vader droeg altijd een eau de cologne met lavendel. Ik had een hechte band met hem. Als ik lavendel ruik, brengt dat zo veel mooie herinneringen aan hem terug.”

2. Wenen

“Wenen is mijn tweede thuis. Ik beleefde er in 1992 de doorbraak van mijn internationale carrière met de musical Elisabeth. Ik heb er meer dan tien jaar gewoond, heb er veel vrienden en kom er nog geregeld. Het is zo’n fijne stad. Ik overweeg serieus om er weer te gaan wonen.”

null Beeld

3. Ontbijtritueel

“Ik begin elke dag met hetzelfde ritueel. Ik meng zaden, noten en vruchten met wat kokosmelk. Daarna knuffel ik mijn hond en maken we samen een lange wandeling. Bij terugkomst eet ik het gewelde ontbijt op. Het smaakt heerlijk en voelt als iets goeds doen voor mezelf.”

4. Clivia

“Mijn planten zijn mij lief, ik zorg goed voor ze. De meeste zijn minstens dertig jaar oud. Mijn Clivia is met zestig jaar ouder dan ik. Ik kreeg hem ooit van mijn grootmoeder toen ik twaalf was en naar een internaat ging. Daarna heb ik hem overal mee naartoe verhuisd. Hij bloeit elk jaar nog altijd prachtig.”

5. Schilderij

“Op mijn vijftigste verjaardag kreeg ik een prachtig schilderij van mijn moeder als achtjarig meisje, waar ik altijd al aan gehecht was. Ik gaf het mijn ouders terug, in bruikleen. Maar sinds mijn moeder kortgeleden ook is overleden, hangt het in mijn eetkamer en geniet ik er dagelijks van.”

5. Kazan de wolfshond

“Als kind was ik gegrepen door het boek Kazan de wolfshond, over een jongen die een bijzondere band opbouwt met een wolfshond. Ik denk dat mijn liefde voor honden daaruit is voortgekomen. Ik heb geen wolfshond – die zijn me iets te groot -, maar wel een heel lieve mix-hond, Sansa genaamd.”

Deirdre EnthovenGetty Images, Roy Beusker.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden