MT30_31 M30_31 LKL Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, series, films en albums

De lekkerste lees-, kijk- en luistertips vind je hier.

Net verschenen

MT30_31 M30_31 LKL Beeld

Rauwe emoties in Schotland

Roman | Het gevaar van Cliffrock Castle, het vierde autobiografische boek van Josephine ­Rombouts over haar leven met man en kinderen in Schotland waar ze op het plaatselijke kasteel werkt, is verreweg het persoonlijkst. Rombouts vervlecht het rauwe bestaan in de Hooglanden met jeugdherinneringen, een plotselinge verliefdheid, en onderzoekt haar rol als vrouw in haar gezin, de gemeenschap en daarbuiten. Boeiend tot de laatste bladzijde.
€ 22,50 (Querido).

Zit echte ­schoonheid echt vanbinnen?

Non-fictie | Het uiterlijk van vrouwen speelt een grotere rol dan ooit. Voldoen aan een schoonheidsideaal betekent immers meer kans op succes. In De buitenkant, samengesteld door journaliste Milou van Rossum, geven veertien vrouwen hun visie op het belang van ons uiterlijk in de huidige maatschappij en vooral: hoe het zou moeten zijn. Met bijdragen van onder anderen Yvonne Kroonenberg, Anja ­Meulenbelt en Ileen Montijn.
€ 22,99 (Pluim).

Ik zie alles wat je doet

Thriller | In Bloedsinaasappel, het ijzersterke debuut van Harriet Tyce, lijkt het leven van Alison benijdenswaardig: man, dochter, topbaan als ­advocaat. Maar ook: een alcoholprobleem, een veeleisende minnaar en een verwaarloosd thuisfront. De moordzaak die ze krijgt toegeschoven lijkt simpel: vrouw vermoordt man en bekent meteen. Maar er klopt iets niet… En wie stuurt Alison appjes dat hij elke (mis)stap van haar ziet?
€ 20,99 (Boekerij).

MT30_31 M30_31 horizontale lijn geel Beeld
MT30_31 M30_31 LKL Beeld

3x wandelen

 1. Over de combinatie wandelen & musea
  In deze leuke gids staan 25 tips voor een mooie zondagse wandeling in Nederland of België, in combinatie met museumbezoek. Er valt verrassend veel te ontdekken.
  25 Zondagen wandelen & museum door Ellie Brik € 12,50 (Mo’Media).
 2. Over wandelen in onze Nationale Parken
  Prachtig vormgegeven, informatief, overzichtelijk, en voorzien van GPS-tracks, de Roots-wandelgidsen zijn top. In deze uitgave staan de 21 mooiste wandelingen in onze ­Nationale Parken.
  De 21 mooiste wandelingen door de Nationale Parken van Nederland € 17,99 (Roots wandelgids, uitgeverij Fontaine).
 3. Over wandelgesprekken van Hella van der Wijst
  Hella van der Wijst, bekend van KRO’s De wandeling, verkent in haar boek met bekende en minder bekende Nederlanders de natuur en legde hun bijzondere levensverhalen vast.
  Wandelen met Hella door Hella van der Wijst € 20,99 (Zilt).
MT30_31 M30_31 horizontale lijn geel Beeld
MT30_31 M30_31 LKL Beeld

Album

Karakteristiek en soulvol

De Schots-Italiaanse singer-songwriter Paolo Nutini is niet vreselijk productief. Zijn nieuwste album is pas zijn vierde sinds zijn debuut in 2006. Maar wat hij maakt is wel vaak raak. Van het handjevol hits dat hij in Nederland had, is Iron sky de bijzonderste. Het nummer kreeg een diepe lading toen het in 2015 na de aanslag op Charlie Hebdo uitgroeide tot dé protestsong tegen terrorisme. Op zijn nieuwe album staan ook weer genoeg ­juweeltjes. Waaronder de single Through the echoes, met een hoofdrol voor Paolo’s karakteristieke en soulvolle stem.
Last night in the bittersweet van Paolo Nutini is nu verkrijgbaar.

Film

Prima ballerina

De 26-jarige balletdanseres Elise loopt tijdens een voorstelling een blessure op en krijgt te horen dat ze waarschijnlijk nooit meer zal kunnen dansen. Met de hulp van vrienden vindt ze ander werk. Dit brengt haar naar Bretagne in een ­gezelschap voor moderne dans. De nieuwe ervaringen en vriendschappen wakkeren het heilige vuur bij Elise weer aan. De hoofdrol wordt gespeeld door Marion Barbeau, prima ballerina bij het beroemde ­ballet van de Parijse Opéra.
Encore, nu in de bioscoop.

MT30_31 M30_31 horizontale lijn geel Beeld
MT30_31 M30_31 LKL Beeld

3x kijktips

Beste bolleboos

Wie gaat acteur Jacob Derwig opvolgen als winnaar van De slimste mens? Hij versloeg het afgelopen winterseizoen in de finale schrijver en journalist Frank Heinen. Jurylid Maarten van Rossem en presentator Philip Freriks zijn er natuurlijk weer bij om respectievelijk commentaar te leveren en het geheel in goede banen te leiden.
De slimste mens, vanaf 11 juli om 20.40 uur op NPO 2.

Op zoek naar liefde

Ted (67) is een actieve, opgewekte en zorgzame vrouw. Ze woont op bloemeneiland Madeira en runt daar een bed and breakfast. Ze is één van de elf vrijgezelle B&B-eigenaren die meedoen aan het tweede seizoen van B&B vol liefde. Ted hoopt via dit datingprogramma een leuke man te vinden.
B&B Vol Liefde, vanaf 11 juli elke werkdag om 20.30 uur op RTL 4.

Nog meer Jacob

Meer nieuws voor fans van B&B vol liefde: een van de blikvangers van het eerste seizoen was zestiger Jacob, die een B&B runt in ­Portugal. Hij krijgt vanaf volgende week een eigen realityserie. ­Daarin krijgt de kijker een blik in zijn turbulente liefdesleven en in zijn nieuwe B&B-plannen.
De ware Jacob, vanaf 15 juli op Videoland.

Heleen Spanjaard en Ernest Marx.Redactie
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden