M28 MT28 Lezen kijken luisteren Beeld

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, series, films en albums

De fijnste lees-, kijk- en luistertips vind je hier.

M28 MT28 Lezen kijken luisteren Beeld

Net verschenen

Bijzondere verhalen

Verhalen | Margriet de Moor brengt in haar bundel Meneer en mevrouw God een rijke verscheidenheid aan verhalen. Over een vrouw die twee jaar van de aardbodem verdwijnt bijvoorbeeld, het laatste uur van componist Joseph Haydn, een kind dat bezeten is van de natuur en een echtpaar dat door Rembrandt wordt geportretteerd. Grote thema’s als verliefdheid, moederschap en rouw, ze komen allemaal voorbij. € 23,99 (De Bezige Bij).

Zoektocht naar donorouders

Non-fictie | Linda Sprado schreef in 2010 Op zoek naar mijn vader, waarin zij zestien donorkinderen liet vertellen over de zoektocht naar hun roots. Tien jaar later vond Linda behalve haar eigen donorvader ook een halfzus, Vera. Met haar schreef Linda het vervolg; hoe is het de zestien van toen vergaan? Ook met tips en informatie van deskundigen. Schaduwfamilie door Linda Sprado en Vera de Lange, € 20 (Scriptum).

Moest hij mij wel hebben?

Thriller | Op een ochtend wordt Amelie van haar fiets getrokken door een gemaskerde man. In de kelder waar ze wordt opgesloten is ze niet alleen. Amelie overleeft de gruwelijkheden. Haar zoektocht naar het waarom van de ontvoering biedt de lezer enkele verrassende wendingen in deze goed geschreven thriller, die mogelijk minder geschikt is voor teerhartige zielen. Het verkeerde meisje door Angelique Haak, € 19,95 (Crime Compagnie).

MT28 M28 horizontale lijn roze Beeld
M28 MT28 Lezen kijken luisteren Beeld

3 X Zomerroman

 1. Over Portofino in de jaren twintig
  In 1926 verwelkomt hotel Portofino vele glamoureuze Britse gasten. Maar eigenaresse Bella moet ondertussen het hoofd bieden aan hun hoge eisen in een tijd van wereldwijde onrust.
  - Hotel Portofino door J.P. O’Connell, € 21,99 (Luitingh-Sijthoff).
 2. Over een helende yogaclub
  In het Australië van 1993 treffen drie door het leven teleurgestelde vrouwen elkaar bij de yogalessen van Sandrine. Het effect ervan is helender dan ze verwachtten.
  - De yogaclub van Orange Blossom House door Sophie Green, € 20 (De Fontein).
 3. Over een zwoele zomerromance
  Wie dol is op een zomers verhaal over een romance in een miljonairsstaatje à la Monaco, een geheimzinnige knapperd en een zwoele sjeik, zit goed dit boek.
  - Twee prinsen door Jackie van Laren, € 17,99 (Boekerij).
MT28 M28 horizontale lijn roze Beeld
M28 MT28 Lezen kijken luisteren Beeld

Album

Zomer in je bol

Zelf omschrijft Hollie Cook haar muziek als tropische pop. Daarmee slaat ze de spijker op zijn kop. Want wie haar reggae-getinte album Happy Hour opzet en de ogen sluit, waant zich op een Caraïbisch eiland waar in het plaatselijke strandbarretje net de eerste cocktails zijn ingeschonken. Cook komt zelf overigens gewoon uit Engeland. Ze is daar in 1987 geboren als dochter van Sex Pistols-drummer Paul Cook en moeder Jeni die achtergrondzangeres was van de jarentachtigpopgroep Culture Club.
Happy hour, vanaf 24 juni verkrijgbaar.

Film

The King

Tom Hanks speelt de rol van Kolonel Tom Parker, de ontdekker en manager van Elvis Presley (Austin Butler) in deze bijzondere biopic. Regisseur Baz Luhrman (Moulin Rouge) verdiept zich met zijn verhaal vooral in de complexe relatie tussen Elvis en de mysterieuze Parker, die zo’n twintig jaar heeft geduurd. Maar in de film is ook een centrale rol weggelegd voor een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley, gespeeld door de Australische Olivia DeJonge.
Elvis, vanaf 23 juni in de bioscoop.

MT28 M28 horizontale lijn roze Beeld
M28 MT28 Lezen kijken luisteren Beeld

Serie

3x nieuw op Netflix

 1. Powervrouw
  Onder de subtitel Power & Glory verscheen deze maand het vierde seizoen van de Deense politieke dramaserie Borgen. Hierin keert Sidse Babett Knudsen terug als Birgitte Nyborg. Zij is de Deense minister van Buitenlandse Zaken en krijgt onder meer te maken met een machtsstrijd op Groenland, waar men naar olie wil gaan boren.
  Borgen – Power & Glory, nu op Netflix.
 2. Gechanteerd & verliefd
  Nadat Sofie (Ida Engvoll), getrouwd en twee kinderen, door haar nieuwe collega Max (Björn Mosten) werd gechanteerd, bloeide er iets moois op tussen hen. In het tweede seizoen van deze Zweedse romantische komedie willen Sofie en Max proberen of ze er samen wat moois van kunnen maken. Maar een crisis bemoeilijkt alles.
  Love & anarchy, nu op Netflix.
 3. La casa de Korea
  Van de Spaanse Netflix-thriller La casa de papel verschijnt nu een Zuid-Koreaanse remake. In plaats van de Salvador Dalí-maskers uit de originele serie dragen de bankovervallers nu Koreaanse Hahoe-maskers. In deze reeks staat ook meesterbrein The Professor centraal en zijn de andere hoofdpersonen weer vernoemd naar wereldsteden.
  La casa de papel korea, vanaf 24 juni te zien.
Heleen Spanjaard & Ernest Marx
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden