MT39 LKL Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, series en tv-programma’s

De lekkerste lees-, kijk- en luistertips vind je hier.

Net verschenen

MT39 LKL Beeld

Waar ligt de grens?

Roman | Edie wordt verliefd op Berend, die haar aansteekt met zijn enthousiasme voor bergbeklimmen. Naarmate de bergen steeds hoger worden en hij zich zelfs ontpopt tot de bekendste bergbeklimmer van Nederland, blijft Edie liever thuis bij hun dochtertje. Voor Berends passie lijkt alles te moeten wijken. Waar ligt de grens in liefde?
Bergen aan Zee door Pauline Slot € 21,99 (Arbeiderspers).

Onverklaarbare verschijnselen

Thriller | Een reddingsteam is op de afgelegen hoogvlakten van IJsland op zoek naar een groep vermiste mensen die midden in een sneeuwstorm, totaal onvoorbereid op de extreme kou, hun hut verlieten om op pad te gaan. Waarom? Waren ze in paniek? er vinden nog meer onverklaarbare, mysterieuze zaken plaats in De prooi, een heerlijk spannende thriller van de IJslandse topauteur Yrsa Sigurðardóttir.
€ 21,99 (Cargo).

Domme pech met grote gevolgen

Non-fictie | Averil, de jongere zus van schijfster Marion van de Coolwijk, leefde supergezond, maar kreeg toch op haar 52ste de diagnose longkanker. De prognose: slecht. Als alleenstaande moeder van twee kinderen, van wie één gehandicapt, probeerde Averil dapper door te gaan. Natuurlijk was ze bang, maar ze behield haar gevoel voor humor. Marion vertelt hun aangrijpende verhaal.
K met peren € 16,99 (De Fontein).

WINNEN

We geven 5x het boek K met peren weg. Kans maken? Vul dan het winformulier in op margriet.nl/winnen.

null Beeld

3x Gezondheid

MT39 LKL Beeld
 1. Over je lymfestelsel
  De witte bloedcellen in de lymfeklieren doden virussen en bacteriën. Hoe je voor een goede gezondheid de doorstroming van het lymfestelsel optimaal houdt, leert deze praktische gids.
  De kracht van je lymfestelsel door Lisa Levitt Gainsley € 29,99 (Samsara).
 2. Over je ontlasting
  Praten over poep is ongemakkelijk, maar de auteurs van dit vrolijke en informatieve boek maken duidelijk dat ontlasting zó veel over je gezondheid vertelt, dat negeren dom is.
  Good Shit door Roos Neeter & Julia Blohberger € 15 (Kosmos).
 3. Over onze hormonen
  Dit fascinerende boek staat boordevol helder uitgelegde informatie over de enorme rol die onze hormonen spelen bij het nemen van beslissingen, liefde, stress, veroudering... Kortom: bij alles.
  Wij zijn onze hormonen door dr. Max Nieuwdorp € 22,99 (De Bezige Bij).
null Beeld
MT39 LKL Beeld

Film

Sprookje, soap, tragedie

Het is 25 jaar geleden dat op 31 augustus 1997 Lady Di overleed. De Britse regisseur Ed Perkins was toen elf jaar oud en zag in zijn familie en in de media wat voor een enorme schok dit teweegbracht. Vanuit dat perspectief maakte hij de documentaire The Princess, die uitsluitend uit archiefbeelden bestaat. Het schetst een confronterend beeld van het leven van de ooit schuchtere Diana Spencer die in 1981 een droomwereld instapte, in een soap belandde en uiteindelijk in Parijs tragisch aan haar einde kwam.
The Princess, nu in de bioscoop.

TV

Eindelijk antwoorden

In deze tweedelige documentaire volgt Twan Huys de Nederlandse Ankie Spitzer. Haar echtgenoot, de Israëlische schermcoach André Spitzer, is een van de elf atleten die omkwamen tijdens het bloedbad op de Olympische Spelen van 1972 in München. Ankie bleef achter met haar dochtertje Anouk van twee maanden. Al vijftig jaar vecht Ankie voor een minuut stilte tijdens de openings­ceremonie van de Spelen en wil ze antwoorden op haar prangendste vragen rond de dood van haar man. Na intensieve research van de documentairemakers krijgt ze die eindelijk.
De olympische weduwe, 4 en 5 september om 21.30 uur op NPO 1.

MT39 M39 horizontale lijn donker oranje Beeld

3x Vrouwen achter de microfoon

MT39 LKL Beeld
 1. Heather covert
  Op het eerste coveralbum uit haar carrière speelt Heather Nova akoestische versies van oorspronkelijk door mannen gezongen hits. Haar stem wordt enkel begeleid door een gitaar, een piano en hier en daar wat strijkers. Nova waagt zich aan The Bee Gees, Sting, Journey en zelfs aan Rick Astleys Never gonna give you up.
  Other shores is nu verkrijgbaar.
 2. Mooi obscuur
  De uit Memphis afkomstige singer-songwriter Valerie June brengt net als Heather Nova ook een coveralbum uit. June’s keuzes zijn echter wat obscuurder en - op John Lennons Imagine na - wat minder bekend. Maar daarom voor de liefhebbers niet minder mooi, zoals liedjes van Nick Drake, Bob Dylan en Gillian Welch.
  Under cover is nu verkrijgbaar.
 3. Spirituele ondertoon
  Het nieuwe album van de Caribisch-Nederlandse neo-soul zangeres Kris Berry heeft een subtiele spirituele ondertoon. In elk nummer op NOW (Namelessly Objectifying Wonder) streeft Kris naar verdieping. Ze onderzoekt thema’s als in het nu zijn en het wegstrippen van je ego. Bij elk liedje maakte Kris ook een korte film (op YouTube).
  NOW (Namelessly Objectifying Wonder) is verkrijgbaar vanaf 9 september.
Heleen Spanjaard en Ernest MarxRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden