MT40 M40 Lezen kijken luisteren Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, series en tv-programma’s

De lekkerste lees-, kijk- en luistertips vind je hier.

MT40 M40 Lezen kijken luisteren Beeld

Net verschenen

Een emotioneel mijnenveld

Roman | In menig familie ontstaat ruzie rondom een erfenis. Zo ook in de nieuwe roman van Van Sambeek die al enkele bestsellers op haar naam heeft staan, waaronder Zadelpijn en ander damesleed. In Broeinest fileert Van Sambeek haarfijn het – voor velen helaas herkenbare - emotionele mijnenveld dat tussen broers en zussen - allen 60+ - kan ontstaan, gevoed door ieders plaats in het gezin.
€ 22,50 (Prometheus).

Je hoeft geen ­superheld te zijn

Psychologie | We leven in een gestoorde wereld. De ene crisis is nog niet voorbij of we zijn alweer in de volgende beland, aldus psycholoog Thijs Launspach. En ondertussen wordt er op het thuisfront ook nog verwacht dat we de gelukkigste en mooiste versie van onszelf zijn. Weg met die idiote eisen, adviseert Launspach die een bemoedigend pleidooi voor zelfliefde houdt in Je bent al genoeg.
€ 21,99 (Spectrum).

Een moordende filosofieprofessor?

Thriller | Veertien jaar lang verdwijnen er meisjes tussen de zes en tien jaar oud. Het kenmerk van de moordenaar is een rood lint dat de politie naar de lichamen leidt. En dan wordt eindelijk de vermoedelijk dader gearresteerd: een keurige filosofieprofessor. Zijn verbijsterde dochter is vastbesloten om de onschuld van haar vader te bewijzen. Dat blijkt ingewikkelder dan verwacht.
Een perfecte dag van Romy Hausmann € 21,99 (HarperCollins).

MT40 M40 horizontale lijn aqua Beeld
MT40 M40 Lezen kijken luisteren Beeld

3x Brein

Over de mist in je hoofd

Waar zijn mijn sleutels nou weer? Alweer een afspraak vergeten? Dit boek geeft uitleg over én tips tegen deze ‘hersenmist’.
Breinfitness door drs. Noëlle Kamminga € 24,95 (Boom).

Over het brein uitleggen aan kinderen

In dit kinderboek (9+) wordt een spannend verhaal over geheime kamers en een tijdmachine door professor Erik Scherder voorzien van nuttige weetjes over onze hersenen.
Professor S. en het geheime dagboek door dr. Erik Scherder, Fred Diks en Mariëlle van de Beek
€ 16,99 (Volt).

Over je overprikkelde brein

Door de stortvloed aan informatie van internet en onze 24 uurseconomie staan we altijd ‘aan’. Gevolg: grote kans op een burn-out. Oplossing: in tien stappen je brein ‘ontprikkelen’.
Overprikkeld brein (meer rust en balans in 10 weken) door Charlotte Labee € 22,99 (Kosmos).

MT40 M40 horizontale lijn aqua Beeld
MT40 M40 Lezen kijken luisteren Beeld

Album

Robbie en Nederland

Aan de viering van Robbie Williams’ 25-jarig jubileum als soloartiest zit een Hollands tintje. Voor zijn greatest hits-album nam de Britse zanger samen met Het Metropole Orkest nieuwe versies op van al zijn grootste hits. Op XXV staan successen als Feel, Let me entertain you en Rock DJ. Ook kon een nieuwe versie van Angels niet ontbreken. Dat nummer betekende zijn solodoorbraak en komt van zijn debuut­album Life thru a lens, uit september 1997.
XXV is nu verkrijgbaar.

Televisie

Smakelijke stad

Programmamaker Özcan Akyol kreeg in 2018 een eervolle vermelding van de Nipkow-jury voor zijn tv-serie De neven van Eus. Vijf jaar later maakt hij hierop een vervolg. Opnieuw reist hij naar Turkije om de ziel van het land te doorgronden. In de aflevering van deze week gaat hij naar de stad Gaziantep die door Unesco is benoemd tot de hoofdstad van de smaak. Eten en drinken is hier méér dan alleen lekker of een energiebron. Eus gaat op onderzoek.
De neven van Eus, zondag om 20.20 uur op NPO 2.

MT40 M40 horizontale lijn aqua Beeld
MT40 M40 Lezen kijken luisteren Beeld

Film

 1. Afscheid van papa
  Iris (Julia Akkermans) krijgt volkomen onverwachts van haar vader Jan (Johan Leysen) te horen dat hij genoeg heeft van het leven. Hij wil ermee stoppen. Terwijl de vastgelegde datum nadert, wijkt Iris af van het geoliede draaiboek van haar broer. Ze wil vooral uit alle macht antwoord van haar vader op de vraag: waarom?
  Pink Moon, nu in de bioscoop.
 2. Einde van de vakantie
  Tim Roth en Charlotte Gainsbourg spelen de hoofdrollen in het mysterieuze Sundown. Hierin viert de vermogende Brit Neil Bennett (Roth) met zijn familie vakantie in een luxeresort in het Mexicaanse Acapulco. Na een sterfgeval moet het gezelschap onmiddellijk terugkeren naar Londen. Neil gaat niet mee en verzint allerlei redenen om zijn terugkeer uit te stellen.
  Sundown, nu in de bioscoop.
 3. Lastige driehoeksrelatie
  Sara (Juliette Binoche) en Jean (Vincent Lindon) wonen al een paar jaar samen. Ze zijn nog steeds verliefd en heel gelukkig met elkaar. Maar als Sara haar vroegere minnaar François (Grégoire Colin), tegen het lijf loopt, ontstaat er een turbulente driehoeksrelatie en verliest het drietal de situatie uit het oog. Zilveren Beer-winnaar voor beste regie in 2022.
  Avec amour et acharnement, nu in de bioscoop.
Milko LindeboomRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden