MT36 Lezen kijken luisteren Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, series en tv-programma’s

De lekkerste lees-, kijk- en luistertips vind je hier.

Net verschenen

MT36 Lezen kijken luisteren Beeld

Was dit nou wel zo’n goed idee?

Roman | Rivka en haar vriendin Esse zijn de stad zat en verhuizen naar een vrijstaand huis met grote tuin op het Groningse platteland. Esse voelt zich meteen thuis, maar Rivka kan niet aarden. Naast de gebruikelijke ‘platteland-irritaties’ speelt ook een naburige media-psychiater een kwalijke rol. Of hun relatie de verhuizing overleeft, lees je in het even scherpe als vermakelijke Buitenleven van Nina Polak.
€ 20,99 (Prometheus).

Openhartig praten over seks

Non-fictie | Praten over seks is niet makkelijk. Maar journalist en schrijver Milou Deelen kreeg veertien bekende vrouwen, onder wie Tjitske Reidinga, S10 en seksuologe Ellen Laan aan de praat over hun seksleven. Hoe ben je zelf voorgelicht? Wat is goede seks? en Hoe staan we ervoor, een halve eeuw na de seksuele revolutie? Hoe doen we het? is door de frisse aanpak en plezierige toon een prima boek geworden.
€ 20,99 (Spectrum).

Buren met enge geheimen

Thriller | Jess mag van haar halfbroer Ben bij hem in Parijs komen logeren. Het complex waarin hij woont is van een ongekende luxe. Als het erop lijkt dat Ben spoorloos is, gaat Jess verbeten naar hem op zoek. Zo ontdekt ze dat de andere bewoners meer voor haar verborgen houden dan goed is. Het appartement is weer zo’n een uitstekend geschreven, verslavende thriller van Lucy Foley.€ 20,99 (Boekerij).

MT36 M36 horizontale lijn geel Beeld

3x Indië-herdenking

MT36 Lezen kijken luisteren Beeld
 1. Over de afrekening met ‘tempo doeloe’
  Het luxe leven van de jonge Mary op Java is voorbij als haar gezin in interneringskampen terechtkomt en alles wat ze voor waar aannam, gaat kantelen.
  Terug naar Insulinde door Elle van Rijn (v.a. 23 augustus) € 21,99 (Hollands Diep).
 2. Over het ‘Indisch zwijgen’
  Nooit sprak het echtpaar Karel en Marie von Ende over hun tijd in Indië en het latere Indonesië. De inhoud van een koffertje doorbreekt na vele jaren het ‘Indisch zwijgen’.
  Karels koffer door Henk de Vries € 20 (Uitgeverij Louise).
 3. Over vrouwen in een oorlogssituatie
  Twintig Rode Kruis-helpsters, onder wie Mila Herman, waren net gearriveerd op het eilandje Tarakan bij Borneo toen ze in 1942 tot krijgsgevangenen werden gemaakt. David Meijer tekende hun heftige ervaringen op.
  Zusters van Tarakan door David Meijer € 23,99 (Atlas Contact).
MT36 M36 horizontale lijn geel Beeld
MT36 Lezen kijken luisteren Beeld

Album

Zonnige gitaarpop

Wie nog op zoek is naar lekkere muziek om het laatste deel van de zomer mee in te gaan, zit hartstikke goed bij voormalig profsurfer Jack Johnson. Hij is geboren en getogen op Hawaii. Daar woont en werkt hij nog steeds. Twintig jaar geleden brak Jack in Nederland door met zijn heerlijk kabbelende, ontspannen gitaargetokkel en zijn warme stem. Er is sindsdien gelukkig weinig veranderd. Zijn achtste album past naadloos in de lome, zomerse stijl die we van hem gewend zijn.
Meet the moonlight, nu verkrijgbaar.

Film

Kleine wereld

De veertigjarige Clara (Wendy Chinchilla Araya) is zwakbegaafd en leeft op het platteland van Costa Rica onder de knoet van haar streng katholieke moeder. Tussen de dieren en in de omringende natuur is Clara in haar element, maar haar bewegingsvrijheid is beperkt. Om hun huisje hangen paarse linten in een cirkel, waar Clara binnen moet blijven. Als ze het nieuwe vriendje van haar nichtje ziet, ontwaken seksuele gevoelens in Clara. Ze waagt zich voor het eerst in haar leven voorbij de paarse linten.
Clara Sola, nu in de bioscoop.

MT36 M36 horizontale lijn geel Beeld

Film & serie

3x nu te zien op netflix

MT36 Lezen kijken luisteren Beeld
 1. Hopeloos romantisch
  In de verfilming van Jane Austens roman Persuasion speelt Dakota Johnson (Fifty shades of gray) de hoofdrol. Ze is de hopeloos romantische Anne Elliot. In dit kostuumdrama moet ze kiezen tussen haar ex-geliefde, die na acht jaar opeens weer opduikt, en een nieuwe, charmante vlam die haar ook graag de zijne wil maken.
  Persuasion, nu op Netflix.
 2. Geheime filmpjes
  Itziar Ituño is vooral bekend als Raquel Murillo uit de Netflix-hit La Casa de Papel. In de nieuwe achtdelige Spaanse dramaserie Intimidad speelt ze de veelbelovende politica Malen. Als er een stiekem opgenomen sekstape van haar wordt gelekt naar de pers is dat het begin van veel ellende voor haar en drie andere vrouwen.
  Intimidad, nu op Netflix.
 3. Arme juf Ank
  Vorig jaar werd de ongelooflijk succesvolle tv-serie De luizenmoeder afgesloten met een bioscoopfilm. Deze is nu ook beschikbaar op Netflix. Hierin moet juf Ank (Ilse Warringa) na het plotse wegvallen van directeur Anton op school de boel onder controle zien te krijgen. Op Anton na doen alle vertrouwde gezichten uit de serie mee.
  Luizenmoeder – de film, nu op Netflix.
Heleen Spanjaard (lezen)Ernest Marx (kijken en luisteren)Redactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden