null Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, series en tv-programma’s

De lekkerste lees-, kijk- en luistertips vind je hier.

null Beeld

Net verschenen

De nieuwe Arthur Japin

Roman | Het is 1885. De droom van Anna, een meisje uit een keurig milieu, is zangeres worden. Ze heeft er alles voor in huis: de ambitie, het talent en vooral haar prachtige stem. Haar familie is onverbiddelijk: geen denken aan! Door de invloed van beroemde schrijvers en vrijdenkers hoopt Anna, tegen de klippen op, toch haar passie te kunnen volgen.
Wat stilte wil € 23,99 (De Arbeiderspers).

Het is juist heel bevrijdend!

Non-fictie | Naarmate je als vrouw ouder wordt, merk je dat mannen – zeker in deze door eeuwige jeugd getiranniseerde samenleving - steeds minder naar je kijken. Hoogleraar psychologie Liesbeth Woertman ziet in die oudere levensfase juist kansen en pleit in Wie ben ik als niemand kijkt voor een andere kijk op schoonheid en identiteit. 40+-vrouwen zouden hun lichaam meer moeten ‘bewonen’. Ofwel: meer voelen, minder kijken.
€ 20,99 (Ten Have).

Geheimen in een enge gemeenschap

Thriller | De sfeervolle thriller Duivelsdal van Ulrika Rolfsdotter is het eerste deel in de veelbelovende, vol vaart geschreven Annie Ljung-serie. Annie is haar geboortedorp ooit letterlijk ontvlucht, maar de verdwijning van haar zeventienjarige nicht Saga is reden om het bezoekje aan haar moeder nog wat te rekken. Er blijkt akelig veel aan de hand te zijn in het kleine dorp waar iedereen elkaar kent.
€ 22,99 (Ambo|Anthos).

null Beeld

3x Zomerromans

 1. Over een magische zomer in Amerika
  Lovie heeft het helemaal gehad met haar dominante, overspelige man en verkast even naar het familiestrandhuis. De ontmoeting met een bevlogen bioloog zet haar leven op z’n kop.
  Herinneringen aan het strandhuis door Mary Alice Monroe € 22,99 (Xander).
 2. Over een bijzondere liefde in Noord-Italië
  In het Italië van de jaren dertig wordt Evelina stapelverliefd op Ezra, maar de Tweede Wereldoorlog speelt een wreed spel met de twee geliefden.
  Een tijdloze liefde door Santa Montefiore, € 20,99 (Boekerij).
 3. Over een nieuwe begin in Schotland
  Chef-kok Anna heeft een gebroken hart en verhuist naar een klein vissersdorpje aan de Schotse kust. Daar krijgt ze weer zin in koken én in het leven.
  Het huis onderaan de klif door Sharon Gosling € 17,50 (Z&K).
null Beeld

Film

Zomers walsje

Na twee lange coronajaren vol restricties kan André Rieu in de zomer van 2022 eindelijk weer optreden in zijn geboorteplaats Maastricht. Vanaf het historische Vrijthof speelt hij samen met zijn Johann Strauss Orchestra en verschillende speciale gasten allerlei klassiekers, showtunes en natuurlijk vrolijke walsen. Onder de naam Happy days are here again, maakt André er een opbeurend en romantisch feestje van op het Vrijthof én in de bioscopen door het hele land.
André Rieu: Happy days are here again! vanaf 27 augustus in de bioscoop.

Geheime liefde

Hoofdrolspeelster Joanna Scanlan ontving een BAFTA-award voor haar rol in het Britse After love. Dit is een intrigerend portret van zestiger Mary Hussain. Ooit bekeerde Mary zich tot de islam om met haar grote liefde te kunnen trouwen: veerbootkapitein Ahmed. Al jaren leiden ze een tevreden bestaan aan de Britse kust. Dan krijgt Ahmed een dodelijke hartaanval. Enige tijd na de begrafenis ontdekt Mary een foto van een onbekende vrouw in Ahmeds portemonnee. Ze gaat op zoek.
After love, nu in de bioscoop.

null Beeld

3x Terug van weggeweest op tv

 1. Dag Kaj
  Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson dat deze week van start gaat, wordt wel gewoon door Nicolette Kluijver gepresenteerd. Maar niet meer door co-presentator Kaj Gorgels. Zijn plaats is ingenomen door oud-kandidaat Rick Brandsteder. Volgens de officiële lezing was Kaj te druk met andere klussen.
  Expeditie Robinson, vanaf 28 augustus op RTL4.
 2. Elke avond een praatje
  Eva Jinek is vanaf deze week terug met haar dagelijkse talkshow. Niets bijzonders. Wat wél bijzonder is, is dat RTL 4 vanaf nu zeven dagen per week een latenighttalkshow uitzendt. De komende twee maanden zit Eva op elke doordeweekse avond en neemt Humberto Tan de zaterdag en zondag voor zijn rekening.
  Humberto, vanaf 27 augustus, Jinek, vanaf 29 augustus. Beide om 22.00 uur op RTL 4.
 3. Krabbé & Kahlo
  Jeroen Krabbé ploos al de levens uit van Van Gogh, Picasso, Gauguin en Chagall. In de nieuwste reeks van Krabbé zoekt… verdiept hij zich in het verhaal achter kunstenares Frida Kahlo. Hij gaat hij onder meer in Mexico, Amerika en Frankrijk naar plekken die een belangrijke rol hebben gespeeld in haar leven en werk.
  Krabbé zoekt Kahlo vanaf 30 augustus om 20.30 uur op NPO 2.
Heleen Spanjaard en Ernest Marxredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden