MT35 M35 LKL Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, series en tv-programma’s

De lekkerste lees-, kijk- en luistertips vind je hier.

Net verschenen

MT35 M35 LKL Beeld

Na de dood van Marc

Non-fictie | ‘Laat je tranen vloeien tot een vijver, waarop je in de zomer kunt varen met de kinderen en in de winter kunt gaan schaatsen.’ Dat was de afscheidsgroet van Marc de Hond aan zijn vrouw Remona. In haar ontroerende boek vertelt ze over haar leven met Marc, over het verdriet en de rouw na zijn dood, en hoe het gezin verderging.
€ 20,99 (Lev.).

Het wordt nog gezellig in de trein!

Roman | Iona, een flamboyante 58-jarige psychologe die in een vrouwenblad adviezen geeft aan lezeressen, reist elke dag met de trein naar de redactie. Zij en de andere vaste passagiers zitten de reis altijd ­zwijgend uit, maar door een ­incident wordt de stilte doorbroken. En niet eenmalig, zo blijkt uit De reizigers van perron 5, een even humoristische als hartverwarmende roman van Clare Pooley.
€ 21,99 (Cargo).

Het anti-aanbakbrein

Psyche | Er zijn van die zorge­lijke gedachten die in je hoofd blijven plakken. Dagen, weken, maanden, soms jaren zelfs. Het kan om een vervelende opmerking van iemand gaan of om iets wat je misschien ooit hebt gezegd of nagelaten waar je je schuldig over voelt. Onnodig en zelfs destructief. Sanne van Arnhem legt in Het anti-aanbakbrein uit hoe je van ‘plakkende’ gedachten afkomt.
€ 20,99 (Lev.).

MT35 M35 horizontale lijn groen Beeld

3x zomerthriller

MT35 M35 LKL Beeld
 1. Over gedoe op de Griekse eilanden
  Chloe heeft van een rijke cliënt de opdracht gekregen om een huis in Griekenland te zoeken. Daar ontdekt ze niet alleen prachtige objecten, maar ook een duister geheim.
  De Griekse ontsnapping door Karen Swan € 21,99 (Xander).
 2. Over een Amerikaans-Mexicaanse zoektocht
  Zeven jaar geleden kwam Lucy om het leven. Aan Paula en een privédetective de taak om te achterhalen wat er is gebeurd. Die taak voert hen naar Mexico.
  Koraalrif door Suzanne Vermeer € 12,99 (A.W. Bruna).
 3. Over een moord in Baskenland
  Haar nieuwe baan als assistent-manager op een familiecamping in Frans-Baskenland is de droom van de 45-jarige Fiona. Totdat blijkt dat haar voorganger is vermoord.
  Dwaalspoor door Ellen de Vriend € 19,99 (Xander).
MT35 M35 horizontale lijn groen Beeld
MT35 M35 LKL Beeld

Album

Papa maakt muziek

Het is meer dan vijftien jaar geleden dat de Britse band The Kooks zich met hun energieke debuutalbum Inside in/Inside out aan de top van de alternatieve popscene nestelde. Ter ere daarvan touren ze nu - uitgesteld, wegens corona – de wereld rond. Maar ondertussen wordt er ook gewoon nieuwe muziek uitgebracht. 10 tracks to echo in the dark is het eerste album van The Kooks sinds frontman Luke Pritchard trouwde en vader werd. Voor meerdere liedjes haalde hij daar dankbaar zijn inspiratie vandaan.
10 tracks to echo in the dark, nu verkrijgbaar.

TV

Adel met geldzorgen

De fascinatie voor Britse adel verklaart het succes van dramaseries als Downton Abbey en The crown. Maar wie wil weten hoe sommige Britse adel anno 2022 écht leeft, kan ook kijken naar deze driedelige serie van Omroep Max. We maken onder meer kennis met Lord en Lady ­Fitzalan-Howard, prinses Olga ­Romanoff en Alexandra Sitwell en echtgenoot Rick. Ze hebben veel ­bezittingen en hoge kosten, maar nauwelijks geld te besteden. Daarom willen Lord en Lady Fitzalan-Howard hun landgoed deels in een wijngaard veranderen.
Het echte leven van de Britse adel vanaf 9 augustus om 21.20 uur bij Max op NPO 1.

MT35 M35 horizontale lijn groen Beeld

3x deze week in de bioscoop

MT35 M35 LKL Beeld
 1. Ster met tegenspoed
  Peter von Kant (Denis Ménochet) is een succesvolle, beroemde ­regisseur. Hij woont samen met zijn assistent Karl die hij geregeld vernedert. Via steractrice Sidonie (Isabelle Adjani) ontmoet Peter de knappe Amir. Hij wordt verliefd. Peter introduceert Amir in de filmwereld. Al snel breekt Amir door en maakt het uit met Peter.
  Peter von Kant, nu in de bioscoop.
 2. Wat is moederschap?
  Maternal speelt zich af binnen de muren van een religieus opvanghuis voor jonge alleenstaande moeders in Buenos Aires. De film volgt drie vrouwen: een Italiaanse non die op het punt staat haar religieuze geloften af te leggen en twee tienermoeders. Alle drie worstelen ze op hun eigen manier met de betekenis van het moederschap.
  Maternal, nu in de bioscoop.
 3. Liefde is een werkwoord
  Anna en Marco zijn elkaars tegenpolen. Zij is een impulsieve cartoonist, hij is een natuurkundeprofessor die voor alles een verklaring heeft. Deze Italiaanse romantische komedie vertelt over hun liefde, met alle ups en downs. Een relatie is soms hard werken, dat weten Anna (Jasmine Trinca) en Marco (Alessandro Borghi) maar al te goed.
  Supereroi, nu in de bioscoop.
Heleen Spanjaard en Ernest MarxRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden