M29 MT29 Lezen Kijken Luistern LKL Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, series en tv-programma's

De lekkerste lees-, kijk- en luistertips vind je hier.

MT33 M33 LKL Beeld

Net verschenen

Romantiek in de Kroatische zon

Roman | Wie zin heeft in pretentieloze romantiek aan de azuurblauwe Kroatische zee, kan heerlijk verdwijnen in Een perfecte ontsnapping van Isabelle Broom. Over verdwijnen gesproken, dat is precies wat Kate wil nu haar leven een puinhoop is geworden. Op het zonnige eiland waar zij haar heil zoekt, ontmoet ze de even aantrekkelijke als mysterieuze Alex. Maar Kate is niet de enige met een geheim.
€ 17,99 (Oceaan).

Emotionele verwaarlozing

Psyche | Grootgebracht zijn door een moeder die niet in staat was om liefde, geborgenheid en aandacht te geven, kan van grote invloed zijn op je latere leven. Het aangaan van een intieme relatie bijvoorbeeld, kan door emotionele verwaarlozing in je kindertijd problematisch zijn. Jasmin Lee Cori gaat in De ­emotioneel afwezige moeder in op de gevolgen en biedt herkenning, steun en heling.
€ 25 (AnkhHermes).

Haar dochter kwam niet meer thuis

Thriller | Tienermoeder ­Tallulah heeft een feestje in een landhuis in het bos. Of haar moeder Kim die avond op de baby wil passen? Dat wil ze, maar Kim ziet haar geliefde dochter nooit meer terug. Twee jaar later wordt in het bos een bordje met de tekst ‘graaf hier’ gevonden. Die nacht verdween ze is weer zo’n verslavende, solide thriller van Lisa Jewell.
€ 22,99 (A.W. Bruna).

MT33 horizontale lijn groen Beeld
MT33 M33 LKL Beeld

3x Slaap

 1. Over beter slapen door meditatie
  Wie moeite heeft met in-en/of doorslapen, kan baat hebben bij meditatie -en ademhalingsoefeningen. Holistisch coach Ine Maes legt uit hoe, en geeft tips voor een goed slaapritueel.
  Slaap door Ine Maes € 17,99 (Lannoo).
 2. Over de verschillende slaapstadia
  Dit boekt geeft heldere informatie over de verschillende slaapstadia, wat je vooral niet moet doen voor je naar bed gaat, en korte, effectieve oefeningen voor optimale nachtrust.
  2 minuten tot je slaapt door Corinne Sweet € 15,99 (Boekerij).
 3. Over het belang van slapen
  Waarom slaap net zo belangrijk is voor onze gezondheid als ademen, eten en drinken en dus nooit onderschat mag worden, legt neuroloog Hans Hamburger uit in dit fascinerende boek.
  Slaap je wakker en gezond door dr. Hans Hamburger € 23,99 (Lucht).
MT33 horizontale lijn groen Beeld
MT33 M33 LKL Beeld

Album

Reggae met strijkers

Op verzoek van de nabestaanden van Bob Marley zijn ­enkele van zijn grootste hits opnieuw opgenomen compleet met nieuwe arrangementen. De eer was aan het ­Londense Chineke! Orchestra. Dat is het eerste Europese orkest dat voornamelijk bestaat uit muzikanten van ­etnische afkomst. Zij namen nummers zoals Stir it up, One love en Redemption song opnieuw op, met lekker veel strijkers én de originele vocalen van Bob Marley. Het resultaat is leuk en verrassend maar nog steeds ­reggae. Bij het album zit ook een schijfje met de originele uitvoeringen.
Bob Marley & Chineke! Orchestra, verkrijgbaar vanaf 22 juli.

Film

Hollandse gastvrijheid

Op vakantie in ­Toscane raken een Deens en een Nederlands gezin bevriend met elkaar. Een paar maanden later worden de Denen uitgenodigd voor wat een fijne vakantiereünie moet worden. Ze gaan op ­bezoek bij het Nederlandse stel, gespeeld door Fedja van Huêt en Karina ­Smulders. Alleen blijken die laatsten zich op vakantie anders te ­hebben voorgedaan dan ze in werkelijkheid zijn. De Denen voelen zich steeds ongemakkelijker bij hun vakantievrienden.
Speak no evil, nu in de bioscoop.

MT33 horizontale lijn groen Beeld
MT33 M33 LKL Beeld

TV

3x vanaf deze week te zien

 1. Janine mag weer
  Voor de zesde keer op rij presenteert Janine Abbring Zomergasten. De avondvullende zomerklassieker start het 35ste seizoen met Humberto Tan die zijn favoriete ­kijkavond samenstelt. Janine is na Peter van Ingen de langstzittende presentator. Van Ingen leidde het programma vanaf de start in 1988 acht seizoenen lang.
  Zomergasten, vanaf 24 juli om 20.20 uur op NPO 2.
 2. Volle bak
  Het blijft fascinerend om te zien hoe Nederlandse gezinnen met véél kinderen hun huishouden een beetje soepel draaiende houden. Vandaar de populariteit van de docusoap Een huis vol, die vorig jaar zelfs werd genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Ook deze zomer mogen we dagelijks meekijken bij verschillende grote gezinnen.
  Een huis vol, vanaf 25 juli elke werkdag om 19.00 uur op NPO 1.
 3. De slimste trakteert
  Philip Freriks presenteert momenteel het twintigste seizoen van De slimste mens. Om dit te vieren, trakteert de kennisquiz op een extra seizoen. Op NPO Start is een vijfdelige all-starreeks te zien, met elke vrijdag een nieuwe aflevering. Daaraan doen uitsluitend oud-kandidaten mee, die ooit de finale hebben gehaald.
  De slimste mens extra, vanaf 22 juli op NPO Start.
Heleen Spanjaard (lezen)Ernest Marx (kijken en luisteren)Redactie
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden