MT47 LKL Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, series en tv-programma’s

De lekkerste lees-, kijk- en luistertips vind je hier.

MT47 LKL Beeld

Net verschenen

Met wie ben ik eigenlijk getrouwd?

Roman | Lucrezia, derde dochter van de Groothertog in het Florence van 1550, moet het huwelijksaanzoek van Alfonso, de heerser van Ferrara, accepteren. Ze weet wat haar taak is: het produceren van een erfgenaam die de Ferrara-dynastie kan voortzetten. Maar is haar nieuwe echtgenoot werkelijk de genadeloze machthebber voor wie zelfs zijn imposante zussen lijken te beven?
Het huwelijksportret door Maggie O’Farrell.€ 25,99 (Nijgh & van Ditmar).

De noodkreet van Hans Dorrestijn

Non-fictie | Cabaretier/auteur Hans Dorrestijn voelt zich niet thuis in de huidige tijd, vol eindeloze telefonische keuzemenu’s en meteorologen die langdurige hittegolven stralend aankondigen als ‘heerlijk zomerweer’, terwijl we ‘de gebakken peren zo van de bomen kunnen plukken.’ Al dat nieuwe leed staat in de vorm van verhalen, gedichten, gedachtes en liedjes in Niemand houdt zijn hart zo vast als ik.
€ 22,50 (Nijgh & van Ditmar).

Kan zij haar zoon redden?

Thriller | In Verkeerde plaats, verkeerde moment van Gillian McAllister ziet Jen tot haar verbijstering dat haar lieve zeventienjarige zoon pal voor hun huis een man doodsteekt. Als Jen de volgende ochtend wakker wordt, is het de dag voor de moord. En de tijd blijft maar teruglopen. Zou ze de daad van haar zoon kunnen voorkomen? Een heerlijk boek voor wie houdt van mysterie en het intrigerende thema tijdreizen.
€ 21,99 (Cargo).

MT47 Horizontale lijn donkerblauw Beeld
MT47 LKL Beeld

3x Allerzielen

 1. Over troostende woorden
  Steun en troost als je vergeefs naar woorden zoekt, biedt deze prachtig geïllustreerde bundel met gedichten van onder meer Judith Herzberg, Jean Pierre Rawie en vele anderen.
  Dood gewoon gaan hemelen € 30 (Plint).
 2. Over het gemis van een ouder
  Dit ontroerend mooie prentenboek gaat over Yule die haar sproetjes elke avond vergelijkt met die van haar moeder. Tot plots alles anders wordt. Mama is er niet meer.
  Voor altijd dichtbij door Elvis Peeters met illustraties van Yule Hermans € 19,99 (Lannoo).
 3. Over hoe je steun biedt of krijgt
  Volgens psycho-gerontoloog Huub Buijssen kent rouw ‘vijf talen’. Hij legt uit hoe je bij het verlies van een dierbare steun kunt bieden of hoe je er zelf om vraagt.
  De vijf talen van troost door Huub Buijssen € 21,99 (Spectrum).
MT47 Horizontale lijn donkerblauw Beeld
MT47 LKL Beeld

Album

Candy gaat door
Binnenkort komt een mooie documentaire uit over het leven van saxofoniste Candy Dulfer. Maar eerst is er een gloednieuw album. We never stop is een collectie van zijdezachte R&B, jazz en lekkere pop-funk. Het bevat ook verschillende gastoptredens van Chic-gitarist, producer en drievoudig Grammy award-winnaar Nile Rodgers.“Dit is een persoonlijk album. Ik worstel met het feit dat zo veel mensen in deze wereld op zo veel niveaus pijn hebben,” vertelt Candy. “De belangrijkste boodschap van deze muziek is verheffen.”
We never stop, nu verkrijgbaar.

TV

MeToo in het familiebedrijf
Het is sowieso al pijnlijk als er ergens #MeToo-misstanden aan het licht komen. Maar helemáál precair wordt het als dat gebeurt binnen een familiebedrijf. Daarover gaat de vierdelige BBC-serie Rules of the game. De hoofdpersoon is Sam (Maxine Peake). Zij is de manager van een ouderwets familiebedrijf. Als Maya (Rakhee Thakrar) mogelijke seksuele misstanden op de werkvloer komt onderzoeken, moet Sam enkele geheimen onder ogen komen die al lang onder het kleed waren geveegd.
Rules of the game, vanaf 28 oktober op NPO 2.

MT47 Horizontale lijn donkerblauw Beeld
MT47 LKL Beeld

3x nieuw in de bioscoop

 1. Mama met borderline
  Twintig jaar lang beperkte filmmaker Allard Detiger het contact met zijn moeder, een borderlinepatiënt, tot een minimum. Na een telefoontje van de politie, dat professionele hulp direct noodzakelijk is, neemt hij de zorg voor zijn moeder toch op zich. Hij maakte er deze documentaire over, die een periode van tien jaar beslaat.
  Puinhoop, nu in de bioscoop.
 2. Topcast in Amsterdam
  De lijst met A-acteurs maakt van deze romantische misdaadcomedy een traktatie. Onder anderen Christian Bale, Margot Robbie, Robert de Niro, Mike Myers en Rami Malek spelen in dit mysterieuze verhaal over drie vrienden. Zij – dokter, verpleegster en advocaat – worden verdachten in een moordzaak in de jaren dertig van de vorige eeuw.
  Amsterdam, nu in de bioscoop.
 3. Eindelijk weer zonneschijn
  Sandra (Léa Seydoux) is een alleenstaande moeder die in Parijs woont met haar achtjarige dochter. Ze bezoekt geregeld haar zieke vader, die hard achteruitgaat en nodig naar een verzorgingstehuis moet. Dan ontmoet ze haar oude vriend Clément. De twee krijgen een affaire en Sandra heeft na lange tijd weer het gevoel dat ze leeft.
  Un beau matin, nu in de bioscoop.
Heleen Spanjaard en Ernest MarxRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden