MT32 Lezen, kijken en luisteren Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, series en albums

De lekkerste lees-, kijk- en luistertips vind je hier.

Net verschenen

MT32 Lezen, kijken en luisteren Beeld Redactie
Beeld Redactie

Waar is die vrouw gebleven?

Roman | Het is 1959. In een chique witte voorstad van Los Angeles komt een jonge vader thuis. Daar treft hij een bloedvlek op de keukenvloer aan en twee doodsbange dochtertjes; van zijn vrouw geen spoor. Hun zwarte hulp wordt als eerste verhoord, waarna zich een scherp tijdsbeeld ontvouwt over geprivilegieerde vrouwenlevens in de jaren vijftig, tegenover diepgeworteld racisme.
Die lange, lange dagen door Inga Vesper € 20 (A.W. Bruna).

Een 5-sterren moord

Thriller | In de smakelijke thriller De club van Ellery Lloyd wordt een Engels eiland omgetoverd tot een super-exclusieve club voor beroemdheden en andere rijkaards. De voorbereidingen voor het spectaculaire driedaagse openingsfeest vergen veel van alle medewerkers, niet in de laatste plaats door geldzorgen, privégedoe en veeleisende gasten die hun eigen akelige geheimen maar niet kunnen verbloemen. En dan valt de eerste dode...
€ 19,99 (HarperCollins).

Genieten van beeldverhalen

Strip Barbara Stok is Een van de succesvolste Nederlandse tekenaars. Zij - ooit drummer in een punkband - wordt inmiddels internationaal bejubeld om haar beeld-verhalen, waaronder De filosoof, de hond en de bruiloft en Vincent, over de laatste jaren van van Gogh. Haar beste (autobiografische) werk van de afgelopen 25 jaar is nu samengebracht in de omnibus De Dikke Stok.
€ 30 (Nijgh & van Ditmar).

MT32 horizontale lijn geel Beeld
MT32 Lezen, kijken en luisteren Beeld

3x Frankrijk

 1. Over een bloemenkwekerij in Bretagne
  Sylvia erft tot haar grote verrassing een bloemenkwekerij op een eiland voor de Bretonse kust. Dat is het begin van vele (romantische) verwikkelingen.
  Het bloemeneiland door Tabea Bach € 15,99 (Oceaan).
 2. Over het mooie Corsica
  Dit is geen handzame reisgids om mee te nemen naar het schitterende Corsica, maar meer een koffietafelboek vol foto’s, verhalen en bijzonderheden over het eiland. Voor ultieme voor- én napret.
  Corsica: kleine atlas voor hedonisten door Laura Benedetti, Philippe Santini en Dini Thibaut € 29,95 (Mo’Media).
 3. Over een moord in de Provence
  De kasteeleigenaar van chateau Brémont in de Provence is dood aangetroffen. Natuurlijk moet de zaak worden opgelost, maar dat gebeurt wel tussen vele heerlijke etentjes en wijnproeverijen door.
  Dood op kasteel Brémont door M.L. Longworth € 19,99 (Manteau).
MT32 horizontale lijn geel Beeld
MT32 Lezen, kijken en luisteren Beeld

Online

Leren van Terlouw

Onder het mom: je bent nooit te oud om (iemand iets) te leren, staat er nu ook van Jan Terlouw (90) een online college op grootmeesters.nl. Op dit streamingplatform delen uiteenlopende succesvolle Nederlanders hun kennis op hun eigen vakgebied in unieke masterclasses. Na onder anderen Jonnie en Thérèse Boer, Jeroen Pauw, Trijntje Oosterhuis, Bibian Mentel en Youp van ’t Hek is Terlouw de nieuwste aanwinst. De masterclass van de oud-politicus, schrijver en kernfysicus bestaat uit anderhalf uur aan beeldmateriaal waarin hij een schat aan levens- en werkervaring deelt.
Kijk voor meer informatie op: grootmeesters.nl

Album

Trots op jezelf

De Amerikaanse zangeres Lizzo (34) studeerde klassieke muziek, met de focus op dwarsfluit. Maar de soul en funk-popmuziek waarmee ze vanaf 2013 uitgroeide tot wereldster staat daar ver vanaf. Ze is vooral in Amerika een fenomeen dat lak heeft aan slankheidsidealen. Ze is trots op haar confectiemaat 56 met bijbehorende rondingen. Maar het draait natuurlijk om de muziek. Haar hits leverden haar al drie Grammy-awards op. Haar gloednieuwe album Special, met daarop de single About damn time, is weer een schot in de roos.
Special is nu verkrijgbaar.

MT32 horizontale lijn geel Beeld
MT32 Lezen, kijken en luisteren Beeld

Film

3x moeder-kinddrama’s in de bioscoop

 1. Tocht door Italië
  De jonge Italiaanse Agata verliest in het jaar 1900 haar baby bij de bevalling. Daardoor is deze gedoemd om in het voorgeborchte te blijven. Agata besluit in haar eentje een reis te maken door het ruige Italië op zoek naar verlossing voor haar dochter. Die missie is niet ongevaarlijk voor een jonge vrouw in die tijd.
  Piccolo Corpo, nu in de bioscoop.
 2. Verbonden door het lot
  In dit beklemmende drama ontmoeten twee echtparen elkaar in een kleine, helder verlichte kamer. Ze zijn aan elkaar verbonden door een vreselijke tragedie. Elk stel verloor een zoon bij een schietpartij op een middelbare school. Maar de zoon van het ene stel was de dader, de andere zoon was een van de slachtoffers.
  Mass, nu in de bioscoop.
 3. Gevangen met kind
  Lesya zit zeven jaar vast in de Odessa-vrouwengevangenis in Oekraïne voor de moord op haar man. Haar zoon Kolya wordt hier geboren en mag de eerste drie jaar bij haar blijven. Daarna moet hij naar een opvanghuis, tenzij Lesya’s moeder en zus voor hem willen zorgen. Gebaseerd op ware verhalen van moeders in deze gevangenis.
  107 mothers, nu in de bioscoop.
Heleen Spanjaard en Ernest MarxRedactie
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden