Margriet logo
MT26 M26 lezen kijken luisteren Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, films en tv-programma’s van nu

Je Spaans opfrissen of wegdromen met een feelgoodroman. We selecteerden de fijnste lees-, kijk- en luistertips met een Spaans tintje.

Net verschenen

MT26 M26 lezen kijken luisteren Beeld

Ultieme wraak in een Spaanse boerderij

Thriller | Het Spaanse schrijverscollectief Carmen Mola schreef Het jaar van het varken, hun derde thriller met hoofdinspecteur Elena Blanco in de hoofdrol. Elena heeft na de dood van haar zoon de politie verlaten, maar als haar ­opvolger Chesca verdwijnt wil ze toch deel uitmaken van het onderzoeksteam. Het tragische verleden van Chesca lokt Elena en haar collega’s in een doolhof vol gruwelijkheden.
€ 21,99 (Xander).

Leven en liefde in zonnig Spanje

Roman | Olijfbomen, verdejo-wijn en de Spaanse Pyreneeën vormen het aangename decor voor de feelgoodroman Reünie in Spanje van Anna Thomas. Het verhaal draait om drie Nederlandse vrouwen die zich in Spanje veel beter voelen dan in Nederland. Maar de weerbarstige realiteit van leven en liefde dringt zich ook onder de Spaanse zon op aan Ellen, Linda en Judith.
€ 19,99 (Luitingh-Sijthoff).

Frustratie in Barcelona

Roman | Xiringuito’s zijn populaire, door families gerunde eettentjes aan het strand van de oude visserswijk in Barcelona. In 1991, toen de Olympische Spelen in Barcelona werden gehouden, zijn er veel afgebroken ten behoeve van een moderne boulevard. Dat gegeven inspireerde Edwin Winkels tot zijn sfeervolle roman Xiringuito, over het onthutsende verlies van xiringuito-eigenaren Pepe en Montse en hun dochters Marisol en Adele.
€ 21,99 (Podium).

MT26 horizontale lijn geel Beeld

3x Vaderdag

MT26 M26 lezen kijken luisteren Beeld
 1. Over de rouw om een zoon
  De drie zoons van het echtpaar Wagenaar leken geboren voor het geluk. Maar alles verandert als de oudste sterft.
  Heidelberg door Martijn Simons € 22,99 (Thomas Rap).
 2. Over de moord op een NSB-er
  In deze thriller wordt hoofdinspecteur Charlie Swieninck van de Haagse politie in juni 1940 opgeroepen om de moord op een invloedrijke NSB’er te onderzoeken. Dat is niet zonder gevaar.
  Musserts schaduw door John Kuipers € 21,99 (Cargo).
 3. Over een heer van stand
  Marten Toonders schepping Ollie B. Bommel blijft fascinerend. Voor liefhebbers van deze literaire strip is dit boek vol verhalen en bijzondere vondsten over Bommel een prachtcadeau.
  Bommeldingen. Stukken over het werk van Marten Toonder door Klaas Driebergen vanaf € 19,99 (Rubinstein).
MT26 horizontale lijn geel Beeld
MT26 M26 lezen kijken luisteren Beeld

Album

Vrolijke bariton

De popliedjes van de Britse George Ezra zijn erg vrolijk en aanstekelijk. Maar het meest valt de inmiddels 28-jarige singer-songwriter op door zijn kenmerkende diepe bas-bariton zangstem. Daarmee zong hij eerder al zijn grootste hits Budapest (2014) en Shotgun (2018) ook in Nederland lachend naar de top van de hitlijsten. Meer vrolijks staat op het nieuwe Gold rush kid, Ezra’s derde album, waaronder de top 5-single Anyone for you (Tiger Lily).
Gold rush kid is nu verkrijgbaar.

Documentaire

Sharon blikt terug

Precies dertig geleden draaide Basic instinct, de thriller van Paul Verhoeven, in de bioscoop. Het bezorgde de nog ­relatief onbekende Sharon Stone een absolute sterren­status. Ze stal de show als de moordverdachte en thrillerschijfster Catherine Tramell. In deze docu blikt Stone (64) terug op de film én op die ene verhoorkamerscène. Behalve zij komen o.a. Michael Douglas, cameraman Jan de Bont en Paul Verhoeven aan het woord.
Het Uur van de Wolf: Basic instinct: sex, death & stone, 15 juni, 23.05 uur op NPO 2.

MT26 horizontale lijn geel Beeld
MT26 M26 lezen kijken luisteren Beeld

Films & Netflix

3x goed voor je Spaans

 1. Tradities in Mexico
  María, Esteban en Toña keren ieder met hun eigen reden terug naar hun geboorteplaats in de Mexicaanse staat Oaxaca. Hun verhalen gaan over de impact van migratie en de moeilijkheden waarmee vrouwen worden geconfronteerd in een traditionele leefgemeenschap. Eentje waarin regisseur Ángeles Cruz zelf opgroeide.
  Nudo Mixteco, nu in de bioscoop.
 2. Moeder & zoon
  Wat doe je als moeder als je zoon aan het altaar wordt gedumpt door zijn bruid? Dan ga jij met hem op huwelijksreis. Anders is het zonde van het geld. Althans, zo redeneert Mari Carmen (Carmen Machi) in deze nieuwe Spaanse komedie. Haar zoon José Luis (Quim Gutiérrez) baalt, terwijl mama zich kostelijk vermaakt.
  Amor de madre, nu op Netflix.
 3. Javier onder druk
  De Spaanse Oscarwinnaar Javier Bardem speelt de charismatische fabriekseigenaar Blanco. Hij maakt kans op een prestigieuze lokale onderscheiding, maar heeft ondertussen te maken met een ontslagen werknemer die uit is op wraak, een depressieve opzichter en een verliefde en ambitieuze stagiaire.
  El buen patrón, nu in de bioscoop.
RedactieRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden