MT22 Lezen kijken en luisteren Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, films en tv-programma's van nu

Een romantische film, spannende thriller of mooi album? We selecteerden de fijnste lees- kijk- en luistertips.

Net verschenen

MT22 Lezen kijken en luisteren Beeld

Houd er toch eens mee op

Non-fictie | Al wanhopig aan het lijnen om deze zomer in badpak of bikini te passen? Stop daarmee en bevrijd ­jezelf, zegt ­auteur/diëtist Alessia Couvreur in haar boek Bye bye dieet. Want: hoe meer we diëten, hoe slechter we ons voelen en hoe zwaarder we worden. Leer liever intuïtief te eten; dat is luisteren naar wat je lichaam aangeeft nodig te hebben. En vertrouw daarop.
€ 24,99 (Lannoo).

Kies voor jezelf

Roman | Als zanger Mick Riva ­wereldberoemd wordt, verlaat hij zijn gezin. Na de dood van zijn ex worstelt hun dochter Nina met de zorg voor haar broers en zusje. Vele jaren later is Nina rijk. De situatie wordt zeer explosief als Mick plotseling opdaagt. Familie, ­loyaliteit en de durf om voor jezelf te kiezen, vormen het hart van Het feest van de eeuw van Taylor Jenkins Reid.
€ 21,99 (Ambo | Anthos).

Papa is mijn held

Thriller | Rond een Engels kustdorpje, waar de tienjarige Ruby Trick woont, is een seriemoordenaar actief. Ruby is, ­ondanks het slechte huwelijk van haar ouders, dol op haar vader en hoopt samen met hem de moordenaar te vinden. ­Belinda Bauer staat bekend om haar zorgvuldig opgebouwde, sfeervolle thrillers. Ook Vaderskind is spannend, psychologisch sterk, en biedt vuurwerk in de heftige apotheose.
€ 21,99 (A.W. Bruna).

MT22 horizontale lijn groen Beeld
MT22 Lezen kijken en luisteren Beeld

3x Italië

1. Over een Romeinse vrouw die blijft vechten

Wat is ‘een betere toekomst’, als je in Rome aan de verkeerde kant van de rivier bent geboren? Gaia probeert toch iets van haar harde leven te maken.
Antonia’s dochter door Giulia Caminito € 24,99 (Cossee).

2. Over romantiek en Italiaans eten

De Italiaanse Assunta is klaar met de liefde. En de Britse ­Sarah-Jane toevallig ook. Als zij autopech krijgt in bergdorpje Montenello, verandert dat haar leven.
Italië voor altijd door Nicky Pellegrino € 20 (De Fontein).

3. Over de dochter van keizer Augustus

Over Julia, het enige kind van keizer Augustus, is veel kwaad ­gesproken. Rosita Steenbeek wekt deze omstreden en vergeten keizersdochter tot leven in deze mooie, historische roman.
Julia door Rosita Steenbeek € 22,50 (Prometheus).

MT22 horizontale lijn groen Beeld
MT22 Lezen kijken en luisteren
 Beeld

Album

Laatbloeier op leeftijd

Bijzonder aan de carrière van Bonnie Raitt is dat ze de eerste twintig jaar nauwelijks succes had. Pas met haar tiende album brak ze wereldwijd door en won ze in 1990 ineens vier Grammy Awards. Sindsdien geldt deze countryzangeres als een grootheid. En wie die krachtige stem hoort op haar gloednieuwe album zou niet bedenken dat ze inmiddels 72 is. Raitt produceerde het album zelf en laat wederom horen waarom deze laatbloeier altijd een blijvertje is gebleven.
Bonnie Raitt - Just like that…, nu verkrijgbaar.

TV

Tranen van opluchting

In Kopen zonder kijken geven deelnemers de zoektocht naar hun nieuwe woning uit handen. Ze zien hun huis pas als het al voor ze is gekocht, maar nog vóórdat het onder handen is genomen door professionals. Dat valt dan vaak vies tegen. Maar nadat bouwkundige Bob ­Sikkes en styliste Roos Reedijk hun magie op het huis hebben losgelaten, volgen tranen van geluk bij de opgeluchte, kersverse huiseigenaren.
Kopen zonder kijken vanaf 16 mei om 20.30uur op RTL 4.

MT22 horizontale lijn groen Beeld
MT22 Lezen kijken en luisteren Beeld

3x romantiek op Netflix

1. FILM Snob tussen de koeien

In het diepe zuiden van Italië erft de stadse modejournaliste Giulia (Liz Solari) een romantische boerderij in een klein plattelandsdorp. Ze zet het meteen te koop. Maar dan ontmoet ze de extreem knappe boer die in de boerderij blijkt te wonen. Tja, dat verandert de zaak toch wel een beetje in deze vermakelijke romcom.
Sei mai stata sulla luna, nu op Netflix.

2. SERIE Trouw en ontrouw

Volop drama en warme romantiek in deze nieuwe zesdelige serie. Het Milanese stel Margherita (Lucrezia Guidone) en Carlo (Michele Riondino) is gek op elkaar. Maar de twee ontmoeten geregeld mensen die ze ook aantrekkelijk vinden. Geven ze toe aan al die buitenechtelijke lusten of besluiten ze voor elkaar te vechten?
Fedeltà, nu op Netflix.

3. FILM Magisch Peru

In deze romantische komedie krijgt architect Salvador, wiens familie het grootste hotelbedrijf in Spanje bezit, de opdracht een internationaal project op te zetten in Peru. Daar ontmoet hij de gepassioneerde kunstenares Ariana. Zij gooit Salvadors plannen overhoop en laat hem kennismaken met het idyllische Cuzco.
Hasta que nos volvamos a encontrar, nu op Netflix.

Heleen Spanjaard & Ernest MarxRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden