Margriet logo
header de affaire juiste kleur Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

‘Mijn leven is hier thuis, ik moet hem uit mijn hoofd zetten’

Nina en Thijs krijgen ruzie, waarna Nina weer gaat appen met Daniël. Krijgt ze hem nog uit haar hoofd?

Vorige week: Nina heeft een geweldige dag bij de loop en het feest erna. Maar ze gaat zo op in Daniël dat ze vergeet Thijs te appen dat ze later is.

Week 19 - Woensdagnacht

“Thijs. Slaap je al?” Het is al over twaalven, maar ik moet het proberen, een gesprek. Ik kan toch niet slapen en Thijs evenmin, ik voel hem voortdurend woelen. Maar kennelijk wil hij niet praten, want hij antwoordt niet, al verraadt het stokken van zijn ademhaling dat hij me gehoord heeft. Ik moet me inhouden om niet driftig het dekbed van ons af te schoppen.

Vroeger, in onze beginjaren, kon het soms hevig botsen, hij allergisch voor mijn onverwachte uitvallen, ik getergd door zijn koppige zwijgzaamheid. Tegenwoordig weten we grote scènes meestal te omzeilen. Water bij de wijn en zo. Maar eigenlijk verlang ik nu naar een ouderwetse ruzie, inclusief het intieme goedmaken. Alles beter dan dit ongemakkelijke gedoe.Sinds zaterdag gaat het stroef tussen ons. Zaterdag, toen ik na de loop niet op tijd terug was voor het etentje bij Thijs’ ouders.

Een appje sturen

“Leuk dat je je zo vermaakt hebt, hoor,” had Thijs cynisch gezegd. “Maar was het nou echt te veel moeite om even een appje te sturen?”Ik had sorry gemompeld, maar oprecht klonk het niet, dat hoorde ik zelf ook. Ik ergerde me aan zijn toon, bovendien plopten opeens, na lange tijd, alle keren weer omhoog dat ik vroeger met dreinende kinderen aan tafel had zitten te wachten tot het meneer beliefde uit zijn werk naar huis te komen. Maar ik had me aan onze ‘geen-oude-koeien regel’ gehouden en het erbij gelaten.

Die jongen is 16

De spanning was net wat uit de lucht toen onze ruzie over Ruben er vanavond overheen kwam. “O ja, ik ga dit weekend bij Sam logeren,” kondigde onze oudste vanavond aan, vlak voordat hij naar boven ging. “Is oké hoor,” antwoordde Thijs, voordat ik ook maar de kans had om iets te zeggen.

“Die jongen is 16!” zei hij, toen hij mijn verwijtende blik zag. “Wees blij dat hij wat socialer aan het worden is, dat wilde je toch zo graag?”

“Die jongen is 16!” echode ik. “Hij zit vol hormonen en is stapelverliefd op Sam die non-binair is, maar geboren is als meisje. Ben ik nou zo gek dat ik meer wil weten, waar hij zaterdag slaapt bijvoorbeeld, en of ze aan voorbehoedsmiddelen doen?”

“Als ze seks willen hebben, dan doen ze het toch wel.” Voor Thijs was de discussie alweer gesloten. Ik stampte verongelijkt naar boven en deed of ik sliep toen hij een uur later naast me schoof.

Vlinders in Nina haar buik

Nu krijg ik een koekje van eigen deeg. Ik voel mijn tranen prikken. Wat een kinderachtig gedoe, waarom doen we zo? “Sorry,” fluister ik tegen Thijs’ rug. “Sorry, sorry, sorry.” Dit keer meen ik het wel. “Kunnen we alsjeblieft even praten?” Maar Thijs is niet te vermurwen en omdat ik niet wil dat hij in de gaten heeft dat ik huil, glip ik het bed uit. Voor ik onze slaapkamer uitloop gris ik mijn telefoon van het nachtkastje.

In de badkamer snuit ik zachtjes mijn neus en ik veeg mijn tranen weg. Voordat ik het besef scroll ik naar mijn whatsappconversatie met Daniël. Sinds de loop op zaterdag appen we regelmatig met elkaar. Over de spierpijn van de dag erna, en over dat ene liedje van Spinvis dat alleen op YouTube staat. Zijn berichtjes bezorgen me vlinders maar ook buikpijn, omdat ik weet dat ik er niet zo mee bezig zou moeten zijn. Mijn leven is hier thuis, ik moet hem uit mijn hoofd zetten. Wat heeft hij toch voor iets verslavends dat dat zo moeilijk maakt?

Dan zie ik hem online komen. Kennelijk is hij ook nog wakker. Er trekt een rilling door me heen, het is alsof ik zijn nabijheid kan ruiken. In een opwelling doe ik wat ik al een hele tijd wil. Mijn vingers glijden als vanzelf over de toetsen. Er kan zelfs geen inleiding meer vanaf.

“Zeg Daniel, waarom woont jouw vrouw eigenlijk in het buitenland?”

Volgende week: Doet Daniël een spannende bekentenis

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

Ninaredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden