header de affaire juiste kleur Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUMAflevering 10

‘Mijn gedachten dwalen af, naar de ogen die me zelfs ’s nachts in mijn dromen nog achtervolgen’

Evi en Nina doen een dagje sauna. Als Evi haar vraagt hoe en wanneer je weet of iemand de ware is, weet Anna niet hoe ze moet reageren en dwalen haar gedachten af.

“Kijk, er zit niemand in het bubbelbad!” Evi legt haar hand op de mouw van mijn badjas en een minuut later laten we ons gelukzalig in het warme water zakken. Wat een goed idee van mijn bonusdochter om samen een dagje naar de sauna te gaan. Mijn hoofd leunt achterover, mijn hand laat ik meebewegen op de bubbels.

“Hoe weet je of iemand de ware voor je is?” vraagt Evi opeens. Ik draai me verwonderd naar haar toe. Ik wist dat ze weer aan het daten is, maar ik meende dat dat nog pril was. “Tja, de ware…” Ik val stil, zoek naar woorden. “Ik weet eerlijk gezegd niet of die wel bestaat. Ik denk dat er meerdere mensen zijn met wie je heel gelukkig kunt worden.”

Vorige week: Als Nina wat gaat drinken met haar ex Xander, schiet ze plotseling vol. Ze vraagt zich af waarom haar emoties de laatste tijd zo hoog zitten.

Meerdere mannen

Evi zucht. “Maar hoe besluit je dan of je met iemand verder moet gaan of dat je toch verder moet kijken?” dringt ze aan. “Ik heb het superleuk hoor, met Bob - je weet wel, die van die foto laatst. Hij is echt chill. Maar nu heb ik iemand anders ontmoet die ik ook erg leuk vind. En dat kan toch niet als je verliefd bent op iemand?” Ze zucht opnieuw. “Had jij dat vroeger nou ook weleens, voordat je met papa was getrouwd, dat je naar meerdere mannen verlangde? Of eh…” Ze knipoogt brutaal. “Of misschien zelfs nog weleens?”

“Nou nee, niet echt,” antwoord ik en ik laat me onder water zakken. Evi verrast me met haar persoonlijke vraag en ik weet niet wat ik moet zeggen. Als ik weer boven kom, hap ik naar adem en vervolg: “Natuurlijk voel ik me weleens aangetrokken tot iemand anders, dat is heel normaal. Maar dat kan ik makkelijk van me afzetten. Want weet je: in het begin is iedereen leuk die charmant doet. Of dat zo blijft, daar kom je pas achter als je je relatie serieus een kans geeft. En het belangrijkste van alles is misschien nog wel of je je echt thuis voelt bij iemand.”

“Wat een saai antwoord.” Evi steekt haar tong uit. “Zo nuchter ook. Weet je, misschien is de waarheid wel dat ik daar nog helemaal geen zin in heb. Want Timo - zo heet die andere jongen - appte me gisteravond dat hij af wil spreken. Ik denk dat ik dat gewoon ga doen.”

Zolang je niet gesetteld bent...

Terwijl mijn stiefdochter verder praat, dwalen mijn gedachten af. Naar die bruine ogen, die ik de laatste weken steeds vaker voor me zie. Die me dromerig maken en me laten tintelen, of ik nu wil of niet. De ogen die me zelfs ’s nachts in mijn dromen nog achtervolgen. Opeens besef ik dat het stil is en Evi me afwachtend aankijkt. “Ja joh, jij bent nog zo jong,” zeg ik op de gok. “Zolang je nog niet gesetteld bent, moet je doen wat je hart je ingeeft. Echt, er komt wel iemand voor wie je vol wilt gaan.”

“Ja, zoals jij voor papa.” Dat Evi dit ooit nog eens zo opgewekt zou zeggen, had ik vroeger niet durven hopen. Ik knik. “Ja, zoals ik voor papa, precies.” Evi kijkt me aan en bestudeert mijn gezicht. “Je hebt een opvlieger,” stelt ze dan vast. “Je bent helemaal rood.”

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

Volgende week: Bij het drinken van een nulpuntnulletje op de hardloopclub raakt Nina helemaal van de slag. Ze kan er niet meer omheen. Ze is verliefd….

Ninaredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden