header de affaire juiste kleur Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

‘Mijn eerste liefde te gast bij mijn gezin, het voelt nog wat onwennig’

De ex van Nina, Xander, komt eten bij haar gezin. Het voelt nog wat onwennig.

Vorige week: Nina verliest zich in het bekijken van Daniëls social media. Maar als ze ’s avonds laat tegen Thijs’ rug aan kruipt, besluit ze opnieuw om haar hardlooptrainer uit haar hoofd te zetten.

Week 15, zaterdagavond

“Dus jij kende mama toen ze nog studeerde?” vraagt Kaj, terwijl hij Xander de schotel zuurkool met zoete aardappel doorgeeft. Een gerecht waar iedereen een vies gezicht bij trok toen ik het voor het eerst op tafel zette, maar dat nu bij iedereen favoriet is.

Terwijl Xander uit de doeken doet hoe hij mij aansprak tijdens een taai college literatuurgeschiedenis, kijk ik de tafel rond. Mijn eerste liefde te gast bij mijn gezin, het voelt nog wat onwennig. Maar wel goed.

Vertrouwd gevoel

Nu ik alweer een paar keer met Xander heb afgesproken, leek het me goed om hem thuis uit te nodigen, vooral voor Thijs. Het hernieuwde contact met Xander is een blijvertje, dat voel ik aan alles. Zijn flirterige houding bij onze eerste koffiedate is helemaal verdwenen en het is telkens erg vertrouwd om hem te zien. Zó vertrouwd, dat ik hem al bijna had verteld over mijn crush op Daniël.

Gelukkig heb ik dat niet gedaan. Hoe kon ik nou denken dat mijn gevoelens voor hem wederzijds waren? Afgelopen maandag zag Daniël me amper staan en sindsdien denk ik niet vaak meer aan hem. Nou ja, niet zo héél vaak.

Tot mijn opluchting mogen Xander en Thijs elkaar direct. Ze praten ontspannen en ook Kaj en Ruben lijken het doodnormaal te vinden dat mijn ex bij ons aan tafel zit. Maar goed dat Evi vanavond bij haar nieuwe vlam is. Zij zou Xander ongetwijfeld doorzagen over die eerste ontmoeting van ons, tot ze alle intieme details boven water had gehaald.

Onverwachte ontboezeming

Opnieuw valt me op dat Ruben zijn blik onder de tafel richt en opeens dringt tot me door hoe dat komt. “Je zit zeker te appen hè, Ruben? Kun je niet even wachten, dit is toch onbeleefd voor Xander?”

“Kennelijk is het belangrijk voor hem,” zegt mijn ex vaderlijk.

“Met wie heb je toch steeds zo veel contact?” vraag ik, al weet ik wel beter dan dat mijn oudste zoon iets zal loslaten.

Maar onze huisoester kijkt me schuin aan en antwoordt: “Met Sam.” Ik zie dat hij een kleur krijgt. Ik werp een vlugge blik op Thijs die ook verbaasd lijkt door deze ontboezeming.

“Wie is Sam?” wil Xander laconiek weten. Hij neemt een slok wijn. Het is duidelijk dat hem het gewicht van dit moment ontgaat.

“O, iemand van school.” Ruben schokt met zijn schouders alsof het niets is.

Ik knik een paar keer en dan waag ik het er toch maar op. “Misschien heeft Sam zin om eens te komen eten?”

Thijs slaat zijn ogen ten hemel, terwijl Ruben zijn telefoon naast zich op tafel legt en me zwijgend aanstaart. Dan zegt hij, terwijl hij weer wegkijkt: “Misschien vraag ik het wel.”

“Is er nog meer? Ik heb nog honger,” doorbreekt Kaj het plechtige moment.

Privébericht ontvangen

Ik sta op en loop, glimlachend om Rubens laatste antwoord, naar de oven om de tweede schaal stamppot te pakken. Als ik daarna bij aanrecht een glas water vul, valt mijn oog op het scherm van mijn telefoon die daar aan de oplader ligt. Ik buig me ernaartoe en zie ‘Daniël Vermeer’ staan. Ik verslik me en moet zó proesten, dat het water door mijn neus naar buiten komt. Kaj springt op en begint joelend op mijn rug te slaan. Het duurt minuten voordat mijn ademhaling weer rustig is. Pas als niemand meer op me let, reik ik naar mijn telefoon. Ik heb me niet vergist. Daniël heeft me een privébericht gestuurd. Er staat: “Heb je volgende week zaterdag iets te doen?”

Volgende week: Nina haalt boodschappen voor het etentje met Sam. En voor zaterdag, als ze Daniël gaat zien.

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

Ninaredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden