Margriet logo
Header De affaire NW Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUMAflevering 23

‘Met een hart dat haast uit elkaar knalde van schuldgevoel kroop ik naast mijn man’

Nina denkt terug aan de zoenpartij met Daniël en heeft de behoefte om wat er gebeurd is met iemand te delen.

Vorige week: Nina wilde Daniël vertellen dat ze moesten stoppen met het vele appen tot diep in de nacht. In plaats daarvan begonnen ze te zoenen.

Week 23 - donderdagochtend

“Nina, stoor ik?”

Mijn ex moest eens weten hoe welkom zijn telefoontje is.

“Nee hoor. Ik werk thuis en ben wel aan pauze toe.” Ik schenk mezelf thee bij uit de thermoskan en sta op als blijkt dat er nog maar een paar drupjes uitkomen. Ook Harrie, die naast mijn toetsenbord ligt, komt overeind. Onze twee jaar oude kater ziet elke beweging van mij als voorteken dat hij iets lekkers krijgt.

“Hoe goed ben je eigenlijk bevriend met Brigitte?” Xanders vraag verrast me. Ik was al bijna vergeten dat hij met onze voormalige buurvrouw gedated heeft.

“Brigitte, die zag je toch niet meer?” Ik houd de waterkoker onder de kraan en negeer Harrie, die zich opdringerig rond mijn benen krult. “Maar om je vraag te beantwoorden: niet heel goed. We konden prima met elkaar overweg toen ze tegenover ons woonde, maar een vriendin zou ik haar niet noemen.” Zeker niet meer sinds ze met jou ging daten terwijl ze wist dat je mijn ex bent, denk ik erachteraan, al snap ik nog steeds niet waarom me dat zo stoorde.

“Ze appt me soms nog.” Xander klinkt bezorgd. “Laat op de avond, dan stuurt ze pikante foto’s. Volgens mij is ze dan hartstikke dronken. Ik vrees dat het niet zo goed met haar gaat. Wil jij eens bij haar langsgaan?”

Harrie kauwt spinnend op een snoepje. Ik bijt op mijn onderlip. Wat moet ik hier nou weer mee? “Zal ik doen,” beloof ik in het wilde weg. Ondertussen spookt het in mijn hoofd. Zal ik Xander in vertrouwen nemen? Ik móet met iemand praten.

De zoen

Sinds die zoen met Daniël, in het halletje van de sportkantine, net uit het zicht van de andere hardlopers, ben ik mezelf helemaal kwijt. Daniëls tong die nieuwsgierig mijn mond verkende, zijn geur die me liet beven, zijn warmte zo dichtbij. Ik verdween in hem, voelde mijn lichaam vloeibaar worden. Toch trok ik me los en haastte me naar buiten, naar mijn fiets, waar mijn hand zo trilde dat ik het sleuteltje amper in het fietsslot kreeg.

Daarna racete ik naar huis, alsof ik terug in de tijd wilde, naar vlak voor dat ene moment, dat natuurlijk onafwendbaar was geweest, wat had ik dan gedacht? Voor ons huis, waar Thijs lag te slapen achter het donkere slaapkamerraam, appte ik Daniël wat ik had willen zeggen - dit kan niet, dit mag niet, dit moet stoppen - en met een hart dat haast uit elkaar knalde van schuldgevoel kroop ik naast mijn man, die zich slapend tegen me aanrolde.

Nu is het al twee dagen stil op de app. Het is alsof een reusachtige hand mijn hart uit mijn lijf heeft gerukt. Want er is maar één ding dat ik wil. Verder zoenen, verder gaan, heel veel verder, zijn huid tegen de mijne, zijn handen overal. En ik denk voortdurend aan wat Evi regelmatig roept: Yolo. You Only Live Once.

Xander in Team Nina

Wat zou Xander er allemaal van vinden? Naast mijn geliefde was hij ook altijd mijn beste vriend. Hij voelt de laatste maanden weer zo vertrouwd. Tegen mijn vriendin Lieke, wiens man goed bevriend is met Thijs, durf ik niets te zeggen. Maar Xander zit ongetwijfeld in Team Nina. Hij vindt vast ook dat ik het gewoon een keer met Daniël moet doen. Eén, één keertje maar. Yolo!

Ik zuig mijn longen vol lucht, hou mijn adem even in. Dan spuug ik de woorden eruit, midden in een verhaal van Xander over zijn werk.

“Ik heb met een andere man gezoend.”

Volgende week: Neemt Nina het niet zo nauw met de waarheid

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

NinaRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden