header Rinke juiste kleur Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

‘Marije wil je graag ontmoeten. Ze had het over closure. Ze wil je recht in de ogen aankijken en je haar excuses aanbieden’

Rinke krijgt via Anne-Claire het verzoek contact op te nemen met de ex van Kasper.

Vorige week: Rinke weet niet goed welke houding ze aan moet nemen tijdens de uitvaart van de tante van Charly.

“Rinke, kun je even komen? En de deur achter je dicht doen?”

Rinke ziet dat alle hoofden in de kantoortuin haar volgen naar de kamer van Anne-Claire, de uitgever van De Groene Meerbode. Alsof ze op het matje wordt geroepen. Maar ze zou niet weten wat ze verkeerd zou hebben gedaan. Heeft iemand haar laatst gezien in de koffietent met Charly? Ze kreeg van Eduard Verhoeven, de hoofdredacteur, nog uitgebreide complimenten tijdens de maandagmorgen-meeting voor haar kritische stuk over de nieuwe - gevaarlijke - busbaan. Was het soms te kritisch geschreven?

Punt erachter

“No worries, er is niks ergs aan de hand,” zegt Anne-Claire terwijl ze in de lach schiet. Rinke en haar gezicht dat als een open boek is. De vraagtekens stonden op haar voorhoofd geschreven. “Maar ik wilde nog even vragen hoe het met je gaat. Na ons gesprek van laatst over Kasper Kraayenborgh. Ik kan me zo voorstellen dat het voor jou heel heftig moet zijn geweest om jouw verhaal met mij te delen. En er ook nog achter te komen dat ik bevriend ben met zijn ex Marije. Nou, laat ik tot mijn punt komen. Ik heb Marije gesproken. En ze wil je graag ontmoeten. Ze had het over closure. Ze wil je recht in de ogen aankijken en je haar excuses aanbieden.”

Nu is het Rinkes beurt om in de lach te schieten. Vanwege de zenuwen of om de absurde situatie. Ze weet het niet zeker. Het openhartige gesprek met Anne-Claire over de vader van Jeppe Jan is haar niet in de koude kleren gaan zitten. Ze had dat hoofdstuk voor zichzelf al lang afgesloten. Punt erachter. Klaar. Het idee dat Kraayenborgh erachter zou komen waar Rinke en Jeppe wonen, maakt dat haar maag zich omdraait. Nooit wil ze ooit meer iets met hem te maken hebben. Dus waarom zou ze nu het gesprek aan moeten gaan met Marije, zijn ex?

Het nummer van Marije

“Marije wil wel dat jij je helemaal oké voelt bij het idee van een ontmoeting,” gaat Anne-Claire verder. “Ze had het over sisterhood, vergeving en verbinding. Ze is tegenwoordig helemaal into dit soort dingen. Ze vroeg mij om jou haar nummer te geven. Ze wil je nergens toe dwingen. Kijk maar wat je ermee doet. En wat een goed stuk had je geschreven over die busbaan. Levensgevaarlijk, ze rijden als idioten daar.”

Sindsdien brandt het stukje papier met daarop het nummer van Marije Koldenhof in haar zak. Zal ze wel? Zal ze niet?

Volgende week: Mara komt langs en adviseert Rinke wat te doen met het nummer van Marije.

Annemarie van Looijredactie
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden