null Beeld Carel van Hees (foto met Pierre Bokma), privébeeld
Beeld Carel van Hees (foto met Pierre Bokma), privébeeld

PREMIUM

Loes Luca: ‘De vrolijke, kleurrijke schilderijen van Frédérique Spigt vind ik te gek’

Loes Luca (67) is bekend van films als Ja zuster, nee zuster, Mi Vida en tv-series waaronder ‘t Schaep met de 5 pooten en Maud & Babs. Vanaf 10 november is ze te zien in de Rotterdamse romcom Casa Coco.

null Beeld

1. Theater

“Ik heb het theater erg gemist; om erheen te gaan en om zelf op te treden. Met Pierre Bokma had ik zo’n mooi stuk van Maria Goos, dat konden we maar voor kleine groepen spelen. In maart ga ik weer met een stuk van haar het land in, daar heb ik veel zin in.”

2. Eten en koken

“Ik houd van lekker eten en koken; voor grote groepen draai ik mijn hand niet om. Ik vind het leuk om te experimenteren. Ik ben een paar maanden bij mijn kind in Engeland geweest en heb veganistisch voor haar gekookt. Daarna heb ik voor een vriend in Frankrijk gekookt, de kookboeken gingen mee.”

3. Breien

“Ik brei als ik tv-kijk, anders vind ik het zonde van mijn tijd. Ook helpt het me om niet te roken. Ik brei kinderschoentjes op vier pennen voor de kinderen van vrienden. Ik brei niet voor boven de vijftien jaar, dan wordt het te groot.”

null Beeld

4. Schilderij

“De vrolijke, kleurrijke schilderijen van Frédérique Spigt vind ik te gek. Ze hangen in mijn huis waar ik al 31 jaar woon. Ze maken me blij. Frédérique en ik zijn al vijftig jaar vriendinnen en spelen nu samen in Casa Coco.”

5. Markt

“Sinds een paar jaar ben ik aangesloten bij een groep vrienden die zichzelf ‘Hermanos del Mercado’ noemen. We zien elkaar elke zaterdag op de markt, ieder loopt zelf de kraampjes langs en om tien uur drinken we koffie. We hebben daarnaast etentjes, filmavonden en weekendjes weg. Ze zijn een verrijking van mijn leven.”

Reizen

“Ik ben dol op reizen. Maar sinds mijn moeder in een verzorgingstehuis zit, durf ik niet meer ver. Ik ga al jaren alleen op pad, met de auto. Ik zet een podcast op of zing hard mee met de muziek. Ik zie de andere weggebruikers dan weleens raar naar mij kijken.”

Dorine van der WindCarel van Hees (foto met Pierre Bokma), privébeeld

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden