MT42 M42 En ook nog Beeld Lin Woldendorp, Getty Images
Beeld Lin Woldendorp, Getty Images

PREMIUM

Lies Visschedijk: ‘Kippen horen voor mij bij een huis. Ze willen ook overal bij zijn’

Actrice Lies Visschedijk (48) werd bekend bij het grote publiek dankzij Gooische vrouwen en Soof. Daarnaast speelt ze ook veel in het theater. Lies is te zien in de nieuwe serie Five Live met Linda de Mol en Waldemar Torenstra, vanaf 2 oktober om 21.30 uur op SBS6 en Videoland.

MT42 M42 En ook nog Beeld

Novelle

“De novelle Het licht aan het einde van de loop van Martin Michael Driessen ➊ is ongelooflijk mooi. Het beschrijft het leven van een kogel die van plek naar plek gaat: van een patroon naar een revolver, maar ook jarenlang ongebruikt op een kast ligt te wachten.”

Foto’s

“Mijn koelkast hangt vol met foto’s. Ik heb er helaas niet heel veel van vroeger. Wel hangen er foto’s met mijn opa en oma als ik eerste communie doe. Mijn oma ❷ wilde altijd dolgraag op de foto en kleedde zich dan op haar paasbest.”

Kippen

“Mijn liefde voor kippen ❸ heb ik meegekregen uit mijn jeugd, kippen horen voor mij bij een huis. Ze hebben zo’n eigen persoonlijkheid, zijn nieuwsgierig en willen overal bij zijn. Mijn zoon is heel close met ze en zit uren met de kippen op schoot.”

MT42 M42 En ook nog Beeld

Nachtlampjes

“Deze nachtlampjes ❹ komen uit mijn ouderlijk huis. Ik vind ze prachtig, ze zijn uit de jaren zestig. Mijn ouders lieten in die tijd een huis bouwen door een architect en alles is jarenzestigdesign. Het liefst zou ik mijn huis precies zo inrichten. Ik heb al Martin Visser-stoelen.”

Bakken

“Het boek De Banketbakker van Cees Holtkamp en Jonah Freud ❺ heeft mijn gezin door de coronaperiode heen geholpen. Het ligt altijd opengeslagen op het aanrecht, ik heb er zo veel plezier aan beleefd. Holtkamp is een grote held van mij. In het boek leer je de kneepjes van het vak.”

Kunst

“De kunst ❻ die ik in de loop der jaren bij elkaar heb gesprokkeld is mij heel dierbaar. Vooral de schilderijen van mijn overleden man (Marc van Uchelen, red.) en van zijn opa die kunstschilder was. Ook heb ik met mijn beste vriend Dick van den Toorn prachtige kunst gekocht van Outsider Art, gemaakt door mensen op de sociale werkplaats.”

Dorine van der WindLin Woldendorp, Getty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden