header Rinke juiste kleur Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUMAflevering 17

‘Leuk verhaal voor later, jouw oma heeft hem eerder gezoend dan jij’

Rinke en Charly zijn uitgenodigd te komen eten bij Wichard en Jennifer.

Vorige week: Rinke begint aan haar stage.

“Hoe is je eerste week bij De Groene Meerbode gegaan mop?” vraagt MamaJen om de spanning een beetje te doorbreken. Haar vader Wichard had Rinke een paar dagen geleden opgebeld met de vraag of zij en Charly het leuk zouden vinden om bij ze te komen eten. Want die eerste kennismaking verliep niet helemaal lekker. Hij had spijt dat hij zo boos had gereageerd. Dat had ze niet verdiend.

Rinke was verrast door het telefoontje van haar vader. En nu zitten ze met z’n allen aan de eettafel. Haar halfzusje Eef schopt de hele tijd onder de tafel tegen haar benen en hangt de vervelende puber uit. Het is natuurlijk voor een twaalfjarige reuze-interessant dat ‘het vriendje van je halfzus’ op bezoek komt. Gelukkig zorgt Jeppe Jan voor de nodige afleiding als hij zijn broccoli door de kamer gooit.

Zoenen met oma

Net als Rinke begint te vertellen over de bizarre uitlatingen van de hoofdredacteur, komt haar vader binnen met zijn signature dish: lasagne. “Zo Charly, het is me een genoegen om je aan onze tafel te verwelkomen.” Rinke rolt met haar ogen en Jennifer schiet in de lach. “Goh, wat doen we weer formeel Wich,” zegt haar stiefmoeder. “Straks vraag je Charly nog om zijn cv voor te dragen… Schep nou maar op, ik heb beretrek.”

De rest van de avond verloopt, geheel tegen de verwachtingen van Rinke in, best gezellig. Jennifer is zoals gewoonlijk de gangmaker. Ze weet iedereen en vooral Charly met haar charmante grappen en scherpe opmerkingen op z’n gemak te stellen. Zo herinnert ze zich hardop dat Sanne haar gierend van het lachen belde dat ze haar piepjonge tegenspeler in het toneelstuk moest kussen. En nu zit haar stiefdochter verliefd op de bank met diezelfde jongen. “Leuk verhaal voor later, jouw oma heeft hem eerder gezoend dan jij.” Wichard lacht als een boer met kiespijn mee, hij stelt geen vragen, maar is wel duidelijk bezig om haar vriend te observeren. Aan het einde van de avond ziet ze hem ontspannen en bij het afscheid krijgt Charly zowaar een knuffel van hem. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Eindelijk rustig

“Zo, dat was best gezellig,” zegt Charly in de auto terug naar de boerderij. Op de achterbank ligt Jeppe tevreden te slapen in zijn zitje. Nu kan Rinke eindelijk ook ontspannen. Ze kijkt naar Charly die achter het stuur zachtjes meezingt met een liedje op de radio. Wat is-ie toch leuk. Hij voelt hoe ze naar hem kijkt en geeft haar een knipoog. Met een glimlach op haar mond kijkt ze uit het raam van de passagiersstoel naar de voorbijtrekkende natuur. De bomen die langs de kant goed in bloei staan, de avondzon die voor een oranje gloed over de akkers zorgt en de vogels die het maar druk hebben met hun gefluit, gefladder en geflirt. Ze voelt zich eindelijk rustig en zelfs gelukkig.

Volgende week: Het verhaal van de vader van Jeppe Jan

Annemarie van LooijRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden