null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

‘Je spreekt me al een jaar lange elke dag dus je moet ondertussen wel weten of je me wel of niet leuk vindt,’ appte mijn pubermeisje

Het duurde even, maar nu heeft de dochter van Josephine toch echt verkering.

Mijn pubermeisje heeft dus sinds kort verkering met Wouter. Ze ontmoette hem ongeveer een jaar geleden via een vriendinnetje bij wie hij in de klas zat, ze wisselden telefoonnummers uit en sindsdien hadden ze elke avond contact. Eerst via de app, toen werd het bellen en uiteindelijk spraken ze iets af.
“Gewoon vrienden,” volgens mijn dochter, maar ik dacht er het mijne van.

“Ik vind hem geloof ik toch wel leuk,” zei ze een paar weken later en besloot het ook tegen hem te zeggen (op z’n pubers: via de app). En toen kwam het teleurstellende antwoord: Wouter wist het niet zeker en dus kwam ze bij mij om raad.

Tja, zeg ik, jullie bellen al een jaar lang elke avond, dan lijkt het me toch dat je het wel weet. En daar gaat ze hoor, met de volgende app: ‘Lieve Wouter, je spreekt me al een jaar lang elke dag dus je moet ondertussen wel weten of je me wel of niet leuk vindt. Even goede vrienden mocht het niet zo zijn, maar ik wil het graag weten.’

Toen kwam-ie over de brug: hij had het met zijn moeder besproken en hij wist het echt zeker. Hij vond haar ook leuk!

Wachten

En toen begon het lange wachten. Want zo stelde mijn dochter: hij moet eerst verkering vragen, anders ga ik echt niet met hem zoenen. Stiekem vind ik het heel fijn dat ze zo lekker stelling is en haar grenzen aangeeft.

Drie weken later, op 23 juni, was het dan zover: hij had haar verkering gevraagd en ze had ja gezegd. Twee blije pubers waren een feit. Maar dat zoenen vond ze toch wel spannend, want ze had het nog nooit gedaan en wist niet wat ze ermee aan moest.

“Bespreek het gewoon met hem,” zei ik, “hij vindt het vast net zo spannend als jij, want het is voor hem ook de eerste keer.” En dat deed ze. Ik ben nu al de grootste fan van Wouter, want hij zei dat hij het ook spannend vindt, dat ze rustig aan doen en pas zoenen als zij er klaar voor is. Dat wil iedere moeder toch horen?

Dubbeldate

En nu heb ik dus twee pubers voor de prijs van één. Als ze samen een middag thuis zijn, lijkt het wel of een zwerm sprinkhanen is overgevlogen. De broodtrommel, de koelkast, het koekblik en de snoeppot: LEEG. Overal slingeren nog steeds tassen, boeken, schoenen, maar dan nu dubbel. Gelukkig krijg ik er ook dubbel zoveel liefde en gezelligheid voor terug. Als ik op zondagmiddag met mijn meneer naar het museum ga, zegt ze: mam, mogen we mee? Dan doen we dubbeldate! Ik zie er nu al tegen op als het uitgaat. Echt…

Josesphine van LaarRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden